Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC a încheiat cu un parcurs perfect acasă în sezonul regulat din LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
23.03.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a câștigat cu 82-58 în fața celor de la CSM Satu Mare, pe sferturi: 20-15, 21-21, 21-5, 20-17. Duelul primelor două clasate din ultima etapă a Grupei Roșii nu mai avea miză în clasament, alb-verzile având deja asigurată prima poziție. Prima repriză a fost mai echilibrată, cu gazdele la conducere în marea parte a timpului, dar cu o diferență sub 10 puncte. Echilibrul s-a rupt în sfertul trei, când sătmărencele au înscris doar 5 puncte și Sepsi s-a distanțat până la un maxim de 37 de puncte spre final.

ACS Sepsi SIC încerca să își mențină parcursul perfect pe propriul teren în campionat și în ultima etapă primea vizita singurei formații cu care a pierdut în această ediție a LNBF. Gazdele au început meciul cu Annemarie Godri Părău, Renata Kovacs, Marina Solopova, Ildiko Nagy și Kristina Higgins. CSM Satu Mare le-a avut în formula de start pe Promise Amukamara, Anamaria Kadar, Dlesha Lloyd, Andra Mandache și Brittany Denson.

Mandache și Solopova au marcat primele puncte, de după semicerc. Până la intrarea în a doua jumătate a sfertului diferența s-a menținut între 1 și 3 puncte, după care Higgins și Godri Părău le-au distanțat pe alb-verzi la 7 lungimi. Olah (Orosz) și Mandache și-au apropiat echipa la două puncte. În finalul sfertului s-a marcat doar de la linia de fault și gazdele aveau 20-15 la prima pauză.

Pasic a înscris prima în debutul sfertului secund și au urmat reușitele de la distanță semnate de Huțanu, Solopova, Olah și Tavic, care au dus scorul la 25-24. Denson le ducea din nou pe oaspete în avantaj cu 5 puncte la rând și Pasic egala la 29. Mandache și Baltic puneau pe tabelă cel mai mare avans al alb-roșiilor, la 29-32. Slamova a egalat cu o reușită de afară și Higgins readucea avantajul în tabăra covăsnencelor. Aceeași Slamova înscria 5 puncte consecutive pentru 39-34. Ecartul s-a menținut și la pauza mare după ce în finalul sfertului s-a marcat, din nou, doar prin aruncări de un punct. Tabela arăta 41-36 la jumătatea partidei.

Amukamara a marcat prima după revenirea de la vestiare, iar ACS Sepsi a răspuns cu opt puncte (5 Solopova) și s-a distanțat la 49-38. Amukamara a oprit seria gazdelor cu o liberă transformată, dar au urmat 7 minute în care oaspetele nu au găsit drumul spre coș. Higgins, Solopova și Șipoș le-au distanțat pe elevele lui Zoran Mikes la 60-39 în penultimul minut al perioadei de joc. Tavic și Higgins au mai înscris până la ultima pauză, când scorul era 62-41.

Sfertul patru a început cu ratări ale ambelor echipe și Tavic a marcat prima, de afară, după un minut și jumătate. Au urmat alte reușite de la distanță: Șipoș, Olah, Pasic și Uiuiu. A fost și un tehnic pentru antrenorul oaspetelor. Până la jumătatea sfertului diferența s-a menținut între 17 și 20 de puncte și a crescut la un maxim de 26 de lungimi după reușita Slamovei pe contraatac. Huțanu a marcat ultimul coș și a stabilit scorul final, 82-58.

Cu acest rezultat ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe încheie sezonul rezultat cu victorii pe linie acasă. După al 21-lea succes în campionat, alb-verzile câștigă și Grupa Roșie, cu un total de 41 de puncte. CSM Satu Mare a suferit al doilea eșec consecutiv și termină pe locul secund cu 38 de puncte.

Covăsnencele au înscris mai mult din semicerc (16 coșuri față de 9), de afară (12 triple față de 9) și au avut cu o liberă transformată în plus (14-13). Gazdele au dominat și la recuperare, cu 53 de mingi prinse la panou față de 33.

Marina Solopova a fost coșghetera partidei cu 20 de puncte pentru gazde, plus 5 recuperări, iar Kristina Higgins a încheiat în double-double, cu 16 puncte și 15 recuperări. Pentru ACS Sepsi SIC au mai înscris: Șipoș 13 puncte (7 recuperări), Slamova 12 puncte (6 recuperări, 5 assist-uri), Pasic 10 puncte, Godri Părău 6 puncte (7 recuperări, 9 assist-uri), Kovacs 3 puncte și Whitted 2.

Andrea Olah (Orosz) a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 11 puncte. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Denson 10 puncte (6 recuperări), Amukamara 9 puncte, Mandache 8 puncte (5 recuperări), Tavic 8 punce, Huțanu 5, Baltic 4 și Uiuiu 3 puncte.

Pentru cele două echipe a fost o ultimă repetiție înainte de Final 4-ul Cupei României care se va disputa tot la Sepsi Arena, în 30 și 31 martie. Gazdele vor întâlni în semifinale pe Olimpia CSU Brașov, iar CSM Satu Mare va juca cu debutanta Phoenix Știința Constanța. În primul tur de play-off adversarul campioanei va fi Rapid București, iar CSM Satu Mare va întâlni Universitatea Cluj.

*foto: Miska Brigitta / Sepsi-SIC facebook

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !
    FELICITARI SEPSI SIC!! TE ASTEPTAM PE TEREN IOANA!!

    cu 5 ani în urmă (24.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!