Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC a dominat la toate capitolele importante în primul meci al finalei LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
21.04.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a impus cu 76-46 în meciul care a deschis finala campionatului feminin. Alb-verzile au condus pe toată durata partidei și au avut dublul reușitelor din acțiune față de vizitatoare.

Gazdele au marcat 30 din 64 de aruncări din acțiune (47%), în timp ce sătmărencele au înscris 15 coșuri din 60 de încercări (25%). ACS Sepsi SIC a avut dublul reușitelor atât din interiorul semicercului, cât și de la distanță. Covăsnencele au avut 20 de reușite de două puncte (din 40), în timp ce alb-roșiile au încheiat cu 10 din 46 la șuturile de la semidistanță. 10-5 a fost scorul la reușitele de la distanță. Sepsi a avut 24 de aruncări de afară (42%). Oaspetele au aruncat de 14 ori de după semicerc (36%).

Și la aruncările de un punct s-a înregistrat un procentaj mai bun pentru gazde, dar oaspetele au beneficiat de mai multe libere. Alb-verzile au transformat 6 libere din 7 (86%). Sătmărencele au fost de 18 ori la linia de fault și au înscris 11 puncte (61%). 20 de faulturi au fost în dreptul covăsnencelor și 15 în dreptul CSM-ului.

Gazdele au dominat lupta la recuperare, cu 53 de mingi prinse la panou (15 în atac/38 în apărare) față de 28 (8/20). 19-3 a fost la punctele marcate din a doua șansă. Elevele lui Zoran Mikes au încheiat partida cu 25 de pase decisive, în timp ce sătmărencele au avut 8.

Jucătoarele din primul 5 al gazdelor au marcat 42 de puncte, în timp ce titularele oaspetelor au avut 36. Sepsi a beneficiat de 34 de puncte reușite de jucătoarele venite de pe bancă, față de 10 ale rezervelor alb-roșiilor.

110-32 a fost scorul la eficiența celor două echipe. Elevele lui Zoran Mikes au avut 87 de posesii și au marcat 0.87 puncte per posesie. Formația lui Marius Dobă a avut 80 de posesii, cu 0.57 puncte/posesie.

Ancuța Stoenescu a intrat de pe banca alb-verzilor și a fost coșghetera partidei cu 18 puncte. Căpitanul covăsnencelor, Annemarie Godri-Părău a încheiat în double-double, cu 10 puncte și 10 pase decisive. Carley Mijovic a contribuit cu 11 puncte. ACS Sepsi SIC a avut 10 marcatoare, din cele 12 jucătoare care au intrat.

CSM Satu Mare a avut doar 6 jucătoare care au înscris. Brittany Denson a fost singura în double-digits de la oaspete. Pivotul a avut 14 puncte și 8 recuperări în 30:56 minute, pentru +14 indice al eficienței.

Gazdele au pierdut 20 de mingi, în timp ce sătmărencele au avut doar 11 turnovers. 12-13 a fost scorul la puncte marcate după greșelile adverse. Oaspetele au avut mai multe intercepții, 10 față de 4. Sepsi a marcat 30 de puncte din spațiul de trei secunde, cu 18 ale oaspetelor. 19-4 a fost la punctele marcate pe contraatac.

Meciul doi al finalei se joacă astăzi, de la ora 19, tot la Sepsi Arena. La fel ca și primul, va fi transmis pe canalul de youtube al federației.

*foto: CROW Security/Szigyártó Szabolcs

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    S-a adunat conducerea satmareana,ca sa gaseasca un motiv tehnic sau juridic pentru contestarea meciului si in final castigarea campionatului la masa neagra !!!

    cu 5 ani în urmă (22.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!