Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC a făcut scorul campionatului în primul meci de play-off cu CSU CSM Oradea

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.04.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a făcut scorul campionatului în fața tinerelor adversare de la CSU CSM Oradea. Alb-verzile s-au impus cu 130-36 în meciul care a deschis seria de play-off, pe sferturi: 31-10, 42-11, 25-10, 32-5. Formația oaspete a rămas doar cu jucătoarele tinere autohtone din cauza problemelor financiare și a ajuns în play-off după depunctarea Rapidului.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a început partida cu Annemarie Godri Părău, Jovana Pasic, Renata Kovacs, Kristina Topuzovic și Kristina Higgins. CSU CSM Oradea le-a avut în formula de start pe Ana Maria Câmpeanu, Nicoleta Mititelu, Melania Kokovay, Anisia Croitoru și Nicolett Orban.

Meciul a fost unul fără istoric, dominat categoric de gazde de la început până la sfârșit. Topuzovic a deschis scorul de la linia de fault, iar Orban a egalat. Pasic a marcat primele două triple și le-a distanțat pe alb-verzi la 12-4. Diferența a continuat să crească și la prima pauză tabela de la Sepsi Arena arăta 31-10.

Jocul a continuat să curgă în aceeași direcție, cu campioana dominânnd jocul de o manieră categorică. La jumătatea partidei scorul a fost 73-21. Ecartul a crescut cu alte 15 puncte în sfertul trei, astfel că la ultima pauză scorul era 98-31. Demeter a înscris coșul pentru sută în al doilea minut din sfertul patru, iar elevele lui Zoran Mikes s-au impus cu 130-36, reușind scorul campionatului. Gazdele au marcat 90 de puncte din spațiul de trei secunde, față de 22. Alb-verzile au avut 60 de puncte după contraatac, față de 4.

Nora Demeter a fost coșghetera partidei cu 23 de puncte, plus 6 recuperări. Angelika Slamova a fost cea mai eficientă jucătoare de pe teren, cu 19 puncte 9 recuperări și 7 intercepții. Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au mai înscris: Pasic 18 puncte (5 assist-uri, 6 intercepții), Kovacs 15 puncte, Whitted 14 puncte (7 recuperări), Higgins 12 puncte (8 recuperări), Topuzovic 12 puncte (6 recuperări), Șipoș 9 puncte, Nagy 6 și Godri Părău 2 puncte (8 pase decisive).

Nicoleta Mititelu a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 13 puncte. Pentru CSU CSM Oradea au mai înscris: Orban 9 puncte (5 recuperări), Croitoru 6 puncte, Kokovay 4, Câmpeanu 2 și Chiorean 2.

Meciul doi al seriei se joacă duminică, de la ora 17:00, tot la Sepsi Arena. Al treilea joc este programat vineri, 12 aprilie, de la ora 14:30, pe terenul orădencelor.

*foto: Miska Brigitta 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!