Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC câștigă din nou la scor în fața echipei venite din Grupa Galbenă în play-off

Andreea Vlase

Andreea Vlase
07.04.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a impus la scor și în al doilea meci din seria de play-off cu CSU CSM Oradea. Alb-verzile au câștigat cu 106-29 în al doilea joc, pe sferturi: 32-4, 29-7, 23-9, 22-9. La fel ca în primul meci, campioana a dominat încă de la început până la sfârșit. Cinci jucătoare de la gazde au încheiat în double-digits.

Campioana le-a avut în 5-ul de start pe Annemarie Godri Părău, Renata Kovacs, Marina Solopova, Kristina Topuzovic și Kristina Higgins. Cum Sepsi are 6 straniere în lot și limita maximă este de 5 într-un meci, antrenorul Zoran Mikes a ales să o lase pe Angelika Slamova în afara lotului pentru jocul doi. CSU CSM Oradea a început partida cu Ana Maria Câmpeanu, Nicoleta Mititelu, Melania Kokovay, Anisia Croitoru și Nicolett Orban.

Higgins a deschis scorul de la linia de fault și alb-verzile s-au distanțat la 8-0. Croitoru înscria primele două puncte ale oaspetelor spre finalul minutului 3. Au urmat alte două minute în care orădencele nu au găsit drumul spre coș, iar gazdele s-au dus la 12 puncte în față. Orban a înscris al doilea coș al bihorencelor, ultimul în primul sfert, la jumătatea acestuia. Sepsi a continuat să se distanțeze și la prima pauză scorul era 32-4.

Jocul a continuat în aceeași direcție și în sfertul secund, iar la pauza mare tabela arăta 61-11. Înaintea ultimului sfert scorul era 84-20, iar scorul final a fost 106-29. A fost din nou în meci în care alb-verzile au înscris 60 de puncte după greșelile bihorencelor care au avut 50 de turnovers. Gazdele au marcat 21 de puncte după recuperări ofensive, 49-27 fiind scorul la recuperări.

Kristina Higgins a fost coșghetera partidei cu 18 puncte, plus 5 recuperări. Anca Șipoș a încheiat în double-double pentru campioană, cu 11 puncte și 10 intercepții. Pentru ACS Sepsi SIC au mai înscris: Solopova 17 puncte (6 recuperări, 5 assist-uri, 8 intercepții), Whitted 15 puncte (5 recuperări), Godri Părău 10 puncte (7 pase decisive, 6 intercepții), Nagy 9 puncte (7 recuperări), Kovacs 8 puncte, Topuzovic 7, Pasic 7 puncte (8 pase decisive) și Demeter 4 puncte (10 recuperări).

Nicolett Orban a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 10 puncte, dar și 12 turnovers. Anisia Croitoru a încheiat partida cu 8 puncte și 12 recuperări. Pentru CSU CSM Oradea au mai înscris: Mititelu 4 puncte, Kokovay 4 și Câmpeanu 3 puncte.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe conduce cu 2-0 în seria de play-off cu CSU CSM Oradea, echipă care are doar jucătoare autohtone tinere în lot după ce s-a confruntat cu probleme financiare. Meciul trei, probabil ultimul din acest sfert, va fi la Arena Antonio Alexe din Oradea vineri, 12 aprilie, de la ora 14:30.

*foto: Miska Brigitta / Sepsi-SIC facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!