Stiri

ACS Sepsi SIC cedează în deplasare cu Mersin BSB după ce la ultima pauză era egalitate

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.12.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a pierdut cu 61-71 pe terenul celor de la Mersin BSB, pe sferturi: 16-18, 14-17, 17-12, 14-24. Alb-verzile au condus la începutul partidei, dar Mersin s-a distanțat  în a doua perioadă de joc. Covăsnencele au revenit în sfertul trei și au trecut în față, dar nu au reușit aceeași evoluție și în ultima perioadă de joc. Turcoaicele au avut 22 de puncte după recuperări ofensive și 30 de după semicerc, în timp ce ACS Sepsi SIC n-a reușit să înscrie de la distanță. Ashley Walker a fost coșghetera partidei, de la gazde, iar Annemarie Godri-Părău a fost cea mai eficientă de la oaspete.

Mersin BSB a început partida cu Tiffany Mitchell, Gintare Petronyte, Melis Talay, Ashley Walker și Asena Yalcin. ACS Sepsi SIC le-a avut în 5-ul de start pe Annemarie Godri-Părău, Angelika Slamova, Marina Solopova, Peyton Whitted și Kristina Higgins. De la Sepsi nu a fost pe foaie Pasic, care s-a accidentat la meciul trecut din EuroCup. Whitted a deschis scorul și Mitchell reușea prima triplă. Aceeași Whitted le-a readus pe alb-verzi în față și Talay înscria de după semicerc pentru 6-4. Godri-Părău a egalat la 6 și 8, Whitted le-a readus pe oaspete în avantaj și Slamova făcea 8-12. A urmat un timp de odihnă al gazdelor și Walker le-a dus din nou la conducere cu 8 puncte la rând. Whitted a înscris ultimul coș al perioadei de joc și la prima pauză scorul era 18-16.

Whitted a egalat la 18 în debutul sfertului doi, dar au urmat aproape două minute fără coș pentru alb-verzi și Mersin s-a dus la 24-18. Higgins a marcat din nou pentru oaspete și a urmat un minut și jumătate fără reușite de ambele părți. Cadjo a dus ecartul la 6 puncte și Zoran Mikes cerea time-out. Elevele sale au avut unele probleme cu blocajul defensiv și adversarele au avut 9 recuperări ofensive în prima repriză. Higgins și Solopova și-au apropiat echipa la două lungimi, dar Cadjo a răspuns cu o reușită de după semicerc pentru 29-24. Petronyte și Walker au mărit distanța la 9 puncte în minutul 18, scor 33-24.  Whitted și Higgins le-au apropiat pe alb-verzi până la pauza mare, când scorul a fost 35-30. Sepsi stătea mai bine la șuturile de două puncte, cu 14 reușite față de 6, dar Mersin avea în plus 6 libere și 5 triple.

Mitchell a înscris prima după revenirea de la vestiare, de la distanță, iar Higgins reușea primele 2 puncte ale oaspetelor în repriza secundă. Au fost mai mult de trei minute fără coș pentru turcoaice, timp în care Slamova și Godri-Părău au dus scorul la 38-36. Cadjo a marcat de la distanță și Whitted, de la linia de fault. Godri-Părău și Slamova au dus din nou campioana României la conducere, 41-42 în minutul 27. Cadjo a scuturat din nou plasa de la distanță și le-a readus pe alb-albastre în față, iar Mitchell făcea 47-43. După un turnover de 24 de secunde și un time-out al lui Mikes, Sepsi a egalat, prin Solopova și Godri-Părău, iar la ultima pauză tabela arăta 47-47.

Sfertul patru a început cu greșeli și ratări pentru alb-verzi. Mitchell, Walker și Petronyte au dus scorul la 59-49 la jumătatea perioadei de joc și Mikes cerea un nou timp de odihnă. Slamova a marcat cele patru puncte ale covăsnencelor în primele șase minute ale sfertului patru. Walker a dus din nou diferența la 10 puncte, iar Whitted strângea scorul la 61-55. Petronyte și Cadjo le-au distanțat pe turcoaice la 11 puncte, cea mai mare diferență, cu mai puțin de două minute până la final. A urmat un nou time-out al covăsnencelor, iar Slamova și Godri-Părău au punctat pentru 66-59. Sepsi a încercat pressing-ul avansat și Petronyte, care a transformat două libere. Godri-Părău a mai reușit două puncte, dar coechipiera sa de la națională, Walker a scuturat plasa de la distanță și a stabilit scorul final, 71-61.

Mersin BSB a făcut diferența cu 22 de puncte înscrise după cele 17 recuperări ofensive, dar și cu aruncările de afară. Alb-albastrele au reușit 10 triple din 25 de încercări, în timp ce Sepsi a încheiat cu 0/10 la șuturile de afară. Alb-verzile au stat mai bine la aruncările de două puncte, cu 27 de reușite, față de 13 ale gazdelor. 15-7 a fost scorul la libere transformate și 41-31 la recuperări.

Ashley Walker a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte (3x3) plus 8 recuperări. Pentru gazde au mai înscris: Mitchell 17 puncte (2x3, plus 5 recuperări și 5 pase decisive), Cadjo 16 puncte (3x3, 5 recuperări), Petronyte 11 puncte (în double-double cu 13 recuperări, plus 4 capace) și Talay 3 puncte.

Peyton Whitted a fost cea mai bună marcatoare de la Sepsi cu 20 de puncte plus 4 recuperări, iar Annemarie Godri-Părău a fost cea mai eficientă jucătoare a campioanei cu 19 puncte, 6 recuperări și 9 pase decisive. Pentru ACS Sepsi SIC au mai înscris: Slamova 10 puncte, Higgins 8 puncte (9 recuperări) și Solopova 4 puncte (5 recuperări).

După acest rezultat ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe ajunge la 6 puncte în grupa D, după o victorie (cea din tur la 17 puncte cu Mersin) și 4 înfrângeri. WBC Enisey conduce grupa cu 9 puncte (4/1), Orman Genclik are 8 puncte (3/2) și Mersin BSB 7 puncte (2/3). Se califică primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune două ocupante ale locului 3, dar alb-verzile sunt ca și eliminate din cursa pentru play-off pentru că în trei grupe din conferința 1 sunt echipe pe locul 3 care aveau două victorii înaintea acestei runde.

La mijlocul săptămânii viitoare se încheie faza grupelor în EuroCup Women. Miercuri Mersin BSB primește vizita rusoaicelor de la WBC Enisey. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe joacă ultimul meci din grupa D joi, 13 decembrie, acasă cu Orman Genclik.

*foto: fiba.basketball

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    No
    Nu aud nimic de la Sfantu Gheorghe

    Mesaj editat. Ultim avertisment. Fără jigniri!

    cu 5 ani în urmă (05.12.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Oldtimer :

    Ex Tihi, actual Al saptelea vizir
    s-o fi dus sa sustina cealalta SecsiPepsi din oras...de la fotbal...aia o avut meci cu FCSB...de la ora 20...stadionul full...nu putea pierde ocazia sa-si auda imnul din mult mai multe gatlejuri decat la meciurile de baschet...
    Oricum...ce putea zice..."SECSI PEPSI CAMPIOANA
    Felicitari fetelor, sunteti cele mai cele...., miezul secuiesc in LNBF"....s.a.m.d. / ugy tovváb ...

    cu 5 ani în urmă (05.12.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Attila :

    ptr_rarroldtimer
    Salut,
    se vede ca va pricepeti la sport,am dedus-o din mesajele voastre.
    A,de fapt nu ati scris mai nimic despre sport,doar ati fost rautaciosi.Asa il asteptai voi pe mosu'?Se vede cat de educati sunteti.No,lasati sa mai treaca anii,sa intelegeti si voi ce este sportul si unde trebuie sa va manifestati inteligenta asta nemaipomenita.
    Nici de scris corect n-ati reusit sa editati cele 5 randuri slabute.(ajjajj bacalaureatul o fi de vina...)
    Si da,ACS SEPSI SIC este CAMPIOANA.No hai,pa.

    cu 5 ani în urmă (06.12.2018)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Domnu' "Oti"
      Cu exceptia penultimului alineat,impecabila postarea Dvs!Sunteti primul etnic maghiar pentru care as paria ca nu a trecut fraudulos prin scoala romaneasca,sincere complimente!
      Cat despre baschet,nu stiu ce satisfactii va produce castigarea a tot ceea ce este de castigat intr-un campionat profund debil,in contextul in care atunci cand va confruntati cu baschetul adevarat capotati lamentabil invariabil!

      cu 5 ani în urmă (06.12.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Attila :

    si da
    ...vizir... in secolul XXI(21 ptr cei mai slabuti...)hahaha.

    cu 5 ani în urmă (06.12.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!