Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC depășește suta la primul duel cu CSM Târgoviște găzduit de Sepsi Arena

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.10.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a obținut o victorie clară în prima etapă a Ligii Naționale. Deținătoarea titlului s-a impus cu 101-69 în duelul cu CSM Târgoviște, pe sferturi: 17-14, 27-17, 22-21 și 35-17. Gazdele au folosit 5 straniere, în timp ce oaspetele au doar două în lot. Stoenescu a fost coșghetera partidei, cu 29 de puncte, iar Ghizilă, Higgins și Whitted au debutat la alb-verzi cu peste 20 de puncte.

Mikes le-a trimis în 5-ul de start al gazdelor pe Godri-Părău, Ghizilă, Higgins, Solopova și Whitted. Tănase a început partida doar cu jucătoare autohtone în teren: Toma, Kilin, Stoenescu, Ghiță și Irimia. ACS Sepsi SIC era la primul meci oficial în acest sezon, în timp ce dâmbovițencele au jucat deja două partide în primul tur la Cupei României.

Whitted și Godri-Părău au dus scorul la 4-0. Irimia a înscris primele două puncte ale oaspetelor și a marcat prima triplă a partidei, pentru 6-5. Au urmat 7 puncte la rând pentru gazde, care s-au dus la 13-5 în minutul șase. Ecartul a crescut la 9 puncte, dar finalul sfertului le-a aparținut jucătoarelor echipate în albastru care s-au apropiat la 17-14 la prima pauză. În prima parte a sfertului secund ecartul a oscilat între 9 și 6 puncte. Gazdele s-au desprins pe finalul perioadei de joc și la pauza mare scorul era 44-31.

Stoenescu a înscris 5 puncte după revenirea de la vestiare, pentru 44-36. Alb-verzile au avut nevoie de două minute și jumătate pentru a marca primul coș în repriza a doua, prin Whitted. Covăsnencele s-au dus din nou la 13 puncte în față, dar Kilin și Coker au răspuns cu două triple și la jumătatea sfertului trei scorul era 54-47. Higgins și Ghizilă au marcat ultimele 5 puncte ale perioadei de joc, iar la ultima pauză tabela arăta 66-52.

După un început de sfert echilibrat, au urmat două minute fără reușite ofensive pentru dâmbovițence, iar gazdele și-au dublat avansul, cu un run de 12 puncte, 83-59 în minutul 34. Diferența a crescut, iar ecartul maxim a fost de 33 de puncte cu două minute rămase din joc. Demeter a marcat coșul prin care alb-verzile au trecut de bariera celor o sută de puncte. S-a încheiat 101-69 și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe trece pe prima poziție în grupa A, având un coșaveraj mai bun față de CSM Satu Mare.

Ancuța Stoenescu a fost coșghetera partidei cu 29 de pucte (6x3) la care a adăugat 4 recuperări și 4 intercepții. De la oaspete au mai înscris: Irimia 10 puncte, Ghiță 8, Poole 7, Kilin 5, Coker 4, Chivu 4 și Toma 2 puncte. Au mai jucat Vaida și Tănase.

Trei jucătoare de la gazde au depășit borna de 20 de puncte înscrise. Kristina Higgins a fost cea mai eficientă de pe teren (+35), fiind în double-double cu 22 de puncte și 15 recuperări. Tot 22 de puncte a reușit și Ioana Ghizilă (5x3), iar Peyton Whitted a debutat în Liga Națională cu 21 de puncte și 6 recuperări. Pentru ACS Sepsi SIC au mai înscris: Pasic 11 puncte, Godri-Părău 10 puncte (7 recuperări, 5 assist-uri), Slamova 6 puncte, Demeter 6, Solopova 2 și Șipoș 1 punct. A mai jucat Kovacs.

Pentru ACS Sepsi SIC urmează o deplasare la Arad în etapa a doua, la finalul săptămânii viitoare. Meciul celor de la CSM Târgoviște din runda secundă, acasă cu Universitatea Cluj, este amânat pentru luna noiembrie, astfel încât următorul meci din campionat al dâmbovițencelor va fi tot la Arad, în 20 octombrie.

*foto: Henning János

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !
    Lasati singur pe Chirita din provincie,ca este un nesimtit.Sepsi SIC a castigat lejer si meritat cu Targoviste,demonstrand din nou,ca echipa secuieasca este mult peste damboviteni.Felicitari SEPSI SIC !!

    cu 5 ani în urmă (07.10.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!