Stiri

ACS Sepsi SIC dispută joi al doilea meci din grupa D a EuroCup, cu Mersin BSB

Andreea Vlase

Andreea Vlase
31.10.2018

Campioana României are joi, de la ora 19:00, al doilea meci din grupa D a EuroCup Women. ACS Sepsi SIC primește vizita turcoaicelor de la Mersin BSB, echipă la care evoluează componenta naționalei de senioare a României, naturalizata Ashley Walker. Alb-verzile caută prima victorie în actuala ediție a competiției europene, în timp ce Mersin BSB a deschis grupa cu un succes acasă cu compatrioatele de la Orman Genclik.

Pentru campioana României este al doilea meci la rând pe propriul teren în grupa din EuroCup, înaintea unei serii de 3 partide în deplasare. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a cedat cu 54-73 în prima etapă, în fața rusoaicelor de la WBC Enisey. Atunci diferența s-a făcut în primele două sferturi. Rusoaicele au înscris 36 de puncte din spațiul de trei secunde, iar cele două americance din lotul oaspetelor au făcut diferența cu 35 de puncte.

Mersin BSB a câștigat acasă cu Orman Genclik în prima etapă, scor 75-70. Au fost 9 schimbări de scor la acel meci, gazdele s-au distanțat la zece puncte în sfertul patru, dar s-au văzut egalate spre final. Ashley Walker și-a readus echipa în avantaj cu 11 secunde rămase din joc, iar Yalcin a înscris de la distanță și a stabilit scorul final. Mersin a marcat 21 de puncte după turnovers, față de 8 ale adversarelor.

Turcoaicele au avut cinci jucătoare în double-digits la partida din prima etapă: Mitchell cu 17 puncte, Yalcin 16, Cadjo 14, Walker 13 și Talay 11. De la ACS Sepsi SIC doar Higgins a reușit 10 puncte în primul meci, plus 11 recuperări.

Formația la care este legitimată Ashley Walker are 10 turcoaice în lotul de pe pagina competiției, acestea având vârste cuprinse între 20 și 29 de ani. Walker, care are cetățenie română și americană,  este cea mai experimentată, cu 31 de ani. Alături de aceasta mai sunt 3 straniere: lituanianca Gintare Petronyte, sârboaica Sasa Cadjo și americanca Tiffany Mitchell. Cadjo, campioană europeană în 2015, a evoluat în campionatul românesc la CSU Alba Iulia.

ACS Sepsi SIC are 5 sportive autohtone în lista de pe site-ul EuroCup și 6 straniere. Annemarie Godri-Părău, căpitanul campioanei, este cea mai experimentată din lot, la 34 de ani. Pentru câteva componente ale echipei meciul din prima etapă a fost debutul în competițiile europene. Alb-verzile au o medie de vârstă de 25 de ani, în timp ce turcoaicele au 26. Covăsnencele au 1,83 medie la înălțime, cu doi centimetri în plus față de adversarele de mâine.

În campionatul intern Mersin BSB are o victorie și 2 înfrângeri, fiind la egalitate cu alte trei echipe, pe locurile 8-11, printre care și Orman. ACS Sepsi SIC s-a impus până acum în toate cele patru meciuri disputate în competiția internă, cu cea mai mică diferență de 10 puncte.

În sezonul trecut ambele echipe au ajuns în faza eliminatorie după ce terminau pe locul secund în grupe. Mersin avea un bilanț de 4 victorii și 2 înfrângeri, iar ACS Sepsi SIC, 2 victorii și 4 înfrângeri. Alb-verzile s-au oprit în primul tur de play-off după ce și-au împărțit victoriile cu Olympiacos, dar grecoaicele au avut +7 la total. Mersin BSB a avansat până în sferturi după victoria la +24 în dubla cu MBA Moscova, +19 în duelurile cu TTT Riga și +11 în manșele cu Carolo Basket. Turcoaicele au fost învinse în sferturi pentru un punct de formația care avea să joace finala, Reyer Venezia, la care evolua atunci Walker.

Meciul dintre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Mersin BSB se dispută joi, 1 noiembrie, de la ora 19, la Sepsi Arena. Următoarea etapă din EuroCup se dispută la mijlocul săptămânii viitoare, după care urmează o pauză de trei săptămâni, pentru meciurile echipelor naționale.

*foto: Miska Brigitta / Sepsi-SIC facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!