Stiri

ACS Sepsi SIC dispută miercuri ultimul meci în deplasare din faza grupelor EuroCup, cu Mersin BSB

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.12.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe joacă miercuri cu Mersin BSB, de la ora noastră 17:30, în etapa a 5-a din grupa D a EuroCup Women. Va fi ultima partidă în deplasare pe care o dispută elevele lui Zoran Mikes în faza grupelor din competiția europeană. Ambele echipe au o victorie și 3 înfrângeri. Mersin BSB s-a despărțit la începutul acestei luni de antrenoarea Ozlem Sencan și a anunțat astăzi numirea lui Osman Olcay Orak, ca succesor al acesteia.

Penultima etapă din grupele EuroCup Women opune Mersin BSB și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Ambele echipe au o singură victorie în această ediție a competiției, iar un succes în partida de mâine le-ar păstra chiar șansele la locul secund în grupă. Primele două clasate, Orman Genclik și WBC Enisey au cu două puncte în plus după ce au câștigat 3 din cele patru partide.

Reamintim că se califică în faza eliminatorie ocupantele primelor două poziții din toate grupele, plus cele mai bune două echipe de pe locurile 3 în fiecare conferință. În conferința campioanei României, în trei grupe formația ce ocupă momentan locul trei are 2 succese.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe câștiga la începutul lunii trecute în meciul de acasă cu Mersin BSB după o evoluție foarte bună, scor 87-70. De atunci alb-verzile au cedat cu 68-76 pe terenul celeilalte formații turce, Orman Genclik, iar săptămâna trecută pierdeau cu 63-83 în Siberia, cu WBC Enisey, într-un meci în care s-a accidentat Jovana Pasic, după ce o adversară a căzut peste ea. Mersin BSB a câștigat în prima etapă din grupa D a EuroCup cu 75-70 acasă cu Orman Genclik. Au urmat trei înfrângeri în deplasare: 70-87 la Sepsi Arena, 84-99 cu WBC Enisey și 58-62 cu Orman Genclik.

În partida anterioară cu Mersin, Sepsi a început să se distanțeze la jumătatea sfertului secund. Kristina Higgins a fost cea mai eficientă jucătoare de pe teren, cu 21 de puncte, 19 recuperări, 3 pase decisive și 5 intercepții, pentru +39 eficiență. Marina Solopova a reușit atunci tot 21 de puncte, plus 5 recuperări și 7 assist-uri. Au mai fost în double-digits Angelika Slamova cu 17 puncte și Annemarie Godri Părău cu 14.

Tiffany Mitchell termina atunci în double-double pentru oaspete, cu 19 puncte și 11 recuperări. Au urmat-o Ashley Walker, componenta naționalei României, și Asena Yalcin cu câte 14 puncte și Gintare Petronyte cu 11 puncte.

La acel meci a fost pe bancă Ozlem Sencan și declara că echipa trebuie să își revină, după ce cu câteva zile înainte pierdea la 20 de puncte în deplasare cu Botaș. Formația a continuat să aibă probleme în campionatul intern, fiind pe locul 9 cu 3 victorii și 4 înfrângeri. La începutul acestei luni clubul anunța despărțirea de antrenoare, pe pagina de facebook.

Pe banca celor de la Mersin BSB a fost instalat Osman Olcay Orak, care a mai pregătit echipa în sezonul 2014-2015. Actualul sezon l-a început la Adana Basket, unde evoluează o altă componentă a naționalei României, Gabriela Mărginean. Adana are până acum un bilanț de 2 victorii și 5 înfrângeri în prima ligă turcă. Noul antrenor de la Mersin BSB a ajuns în semifinalele EuroCup în 2012 și în sferturi în 2015.

În etapa din weekend, Mersin BSB a cedat cu 56-81 în deplasare cu campioana Fenerbahce. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a câștigat cu 84-71 la Brașov, după lungul drum pentru meciul cu WBC Enisey.

Meciul dintre Mersin BSB și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se joacă miercuri, de la ora României 17:30, la Servet Tazegul Spor Salonu. Vor arbitra: Sergiy Chaykovskyy (Ucraina), Christina Manoli (Franța) și Vladimir Zanev (Cipru), cu Gil Oved (Israel).

*foto: Miska Brigitta / Sepsi-SIC facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!