Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC joacă la Cluj în etapa a 4-a din grupa valorică A

Andreea Vlase

Andreea Vlase
27.10.2018

Universitatea Cluj-Napoca găzduiește duminică, de la ora 17, duelul cu deținătoarea titlului, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Partida contează pentru etapa a 4-a din grupa valorică A a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Clujencele au două înfrângeri în această ediție de campionat, în timp ce alb-verzile au 3 victorii din 3.

Clujencele au 2 puncte în clasament după 2 eșecuri. Acestea au cedat acasă cu 71-80 în fața Olimpiei CSU Brașov și cu 65-85 în deplasare la Satu Mare. Alb-negrele au jucătoarea cu cea mai mare medie de puncte în grupa valorică A. Arlesia Morse a înscris în total 44 de puncte în cele două partide de până acum, cu 22 medie.

ACS Sepsi SIC s-a impus acasă cu CSM Târgoviște (101-69) și Olimpia CSU Brașov (96-57), iar la Arad a câștigat cu 68-58. Alb-verzile vin după prestația mai puțin reușită din primul meci al grupei D din EuroCup, pierdut joi cu 54-73 pe propriul teren, cu WBC Enisey, din Rusia, astfel că vor dori să schimbe impresia. Kristina Higgins este principala marcatoare a campioanei, cu o medie de 17,7 puncte în cele trei meciuri, când a fost și în double-double.

Va fi a 24-a confruntare directă între cele două formații, începând din 2012. ACS Sepsi SIC are 20 de victorii, în timp ce clujencele au doar 3. Ultima victorie a studentelor datează din luna februarie, 77-68. A fost acel meci care a permis Universității să acceadă în grupa 1-5 în faza a doua a campionatului. Au urmat patru succese ale elevelor lui Zoran Mikes, inclusiv două în semifinalele LNBF. Cele două formații și-au disputat titlul în stagiunea 2016-2017, câștigat de covăsnence cu 3-1 la general.

Față de ultimele confruntări ambele echipe au schimbat mult. La Universitatea nu mai este antrenor Dragan Petricevic, locul său fiind luat de Carmin Popa. Și lotul s-a schimbat foarte mult, doar Irina Părău rămânând dintre jucătoarele importante ale sezonului trecut. Campioana a mers în continuare pe mâna lui Zoran Mikes, dar acesta a trebuit să reconstruiască echipa, după ce au rămas doar două jucătoare, Annemarie Godri-Părău și tânăra Renata Kovacs. Ioana Ghizilă a trecut în acest sezon la ACS Sepsi, după ce anul trecut juca pentru „U”. De menționat că clujencele au doar trei straniere în lot, în timp ce alb-verzile au 6 și trebuie să lase una în afara foii de joc la meciurile interne, probabil Allen din nou.

Partida dintre Universitatea Cluj-Napoca și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se joacă duminică, de la ora 17:00, la sala Horia Demian. Vor arbitra Mihai Săndulache, Dan Narcis și Alina Dekany, supervizați de Stelian Bănică.

*foto: cjsport.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA!
    Vom castiga...Succes fetelor !!

    cu 5 ani în urmă (28.10.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!