Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC, la un meci de câștigarea unui nou titlu național

Valentin Todea

Valentin Todea
27.04.2017

Trupa antrenată de Zoran Mikes a câștigat meciul trei din finala Ligii Naționale de baschet feminin, scor 68-72 (16-17, 19-23, 11-16, 22-16) în deplasare cu Universitatea Cluj-Napoca. La general, scorul este acum 2-1 pentru echipa din județul Covasna.

Începutul confruntării a fost mai bun pentru gazde, care au condus cu 11-7 și 14-11 după o fază în care Nikki Dixon și-a urmărit aruncarea ratată de la mare distanță, a recuperat și a ajuns din nou la finalizare, de această dată nimerind ținta din afara semicercului. Ulterior, oaspetele au trecut la conducerea jocului. Chandra Harris a executat un three-point play pentru 18-22, în timp ce Ancuța Stoenescu a transformat de la 3 puncte, 18-25. Andra Mandache a redus ecartul la 3 lungimi, 24-27, iar Brittany Denson a egalat situația printr-un three-point play, 30-30. La reluare, Tyaunna Marshall a contribuit cu 5 puncte, 30-35, pentru ca Dajana Butulija să reușească de asemenea un three-point play, tabela indicând 35-38. Scorul pauzei mari avea să fie 35-40.

Sepsi a controlat ostilitățile și în actul trei, distanțându-se la 12 puncte, 44-56. Înaintea sfertului decisiv, clujencele aveau de recuperat un deficit de 10 puncte. Harrison a înscris din spatele arcului de cerc pentru 51-60, în timp ce Ty Marshall a fost în continuare de neoprit pentru vizitatoare, ducând scorul la 53-64. Împinse la spate de o sală plină, jucătoarele Universității s-au apropiat la doar 2 puncte în ultimele 2 minute de joc. Fiind nevoite să joace fără Harrison și Denson, cele care acumulaseră 5 greșeli personale, Clujul nu a reușit să găsească energia necesară pentru o revenire spectaculoasă. Străinele celor de la Sepsi au rezolvat partida în echipei lor, cea care a învins la o diferență de 4 puncte și așteaptă meciul patru pentru a încerca să se încununeze campioană în orașul de pe Someș.

Brittany Denson a fost principala realizatoare din tabăra clujeană, adunând 24 de puncte, 7 recuperări, 2 assist-uri, o intercepție și un capac. Dajana Butulija a strâns 20 de puncte, 3 recuperări, 5 assist-uri și 4 intercepții.

Tyaunna Marshall a făcut un nou meci foarte bun pentru Sepsi, contabilizând 26 de puncte, 4 recuperări, 2 assist-uri și 3 intercepții. Annemarie Godri-Părău și Janeesha Jeffery au înscris fiecare câte 10 puncte.

Următoarea confruntare dintre cele două combatante are loc astăzi, 27 aprilie, începând cu ora 19:00, în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

*Foto: Mircea Roșca/sportpictures.eu

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    INTREAGA ECHIPAA FOST PESTE NIVELUL MEDIU AL CAMPIONATULUI!
    DACA SINTEM LASATI SA JUCAM,SI NU INTERVINE IN MOD NEGATV ARBITRAJUL,MOMENTAN NU NE VA BATE NIMENI DIN CAMPIONAT NICI IN DEPLASARE NICI ACASA!nU ESTE O VINA CA ESTI MAI BUNA CA ALTII.INSEAMNA MUNCA,VALOARE SI COMPETITIVITATE SPORTIVA.HAI SEPSI SIC!

    cu 6 ani în urmă (27.04.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Incepe imdediat ultima repriza:SUCCES FETELOR.
    Astazi castigam si la fotbal si la baschet.Sintem in amabele peste Universitatea Cluj !

    cu 6 ani în urmă (27.04.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!