Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC obține a 9-a victorie în campionat fără să forțeze cu Universitatea Cluj

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.12.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a impus cu 77-56 în fața Universității Cluj, pe sferturi: 20-15, 21-16, 21-14 și 15-11. Antrenorul campioanei, Zoran Mikes, a oferit mai multe minute unor jucătoare care nu au evoluat chiar atât de mult în precedentele partide și a folosit doar 3 straniere, câte are și Universitatea în lot. Covăsnencele au condus pe toată durata partidei în fața ultimei clasate, din etapa a 9-a, în grupa valorică A din Liga Națională de Baschet Feminin.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a început partida cu Anca Șipoș, Annemarie Godri Părău, Ioana Ghizilă, Kristina Higgins și Peyton Whitted. Universitatea Cluj le-a avut în 5-ul de start pe Irina Părău, Arlesia Morse, Rishonda Napier, Aleksandra Begenisic și Nicolett Orban. Ghizilă a deschis scorul cu o reușită de la distanță, iar oaspetele au marcat primele puncte prin Begenisic, după mai mult de două minute scurse din joc. Gazdele s-au dus la 6 puncte în față, iar clujencele s-au apropiat la 2 și 3 în mai multe rânduri. Godri Părău a înscris ultimul coș al sfertului și la prima pauză scorul a fost 20-15.

Oaspetele nu au găsit drumul spre coș timp de două minute și jumătate în startul sfertului secund, iar Whitted și Kovacs le-au distanțat pe alb-verzi la 26-15. Cenean a transformat o liberă din două, Ghizilă și Morse au scuturat plasa de la distanță și scorul era 29-19 la jumătatea perioadei de joc. Au fost trei minute fără coș pentru gazde, încheiate de tripla lui Șipoș. Ghizilă și Higgins au mărit ecartul la 13 lungimi, iar Părău a scuturat plasa de la distanță, stabilind scorul la pauza mare, 41-31.

Diferența s-a menținut între 9 și 12 puncte în primele patru minute de după revenirea de la vestiare. Au urmat aproape patru minute fără reușite ofensive pentru alb-negre și covăsnencele s-au desprins la 59-38, după un run de 12 puncte. Napier și Kovacs au marcat de după semicerc și americanca oaspetelor a mai micșorat din diferență după ce alb-verzile nu au înscris în ultimele două minute ale perioadei de joc. Tabela de la Sepsi Arena arăta 62-45 la ultima pauză.

Sfertul patru a început cu ratări de ambele părți și mai mult de două minute și jumătate fără coș pentru gazde. Napier și Părău au strâns diferența la 13 lungimi, dar Șipoș a răspuns cu o reușită de după semicerc pentru 65-49. Allen, Whitted și Ghizilă au dus din nou ecartul la peste 20 de puncte, 70-49 la jumatea sfertului patru. Demeter și Whitted au pus cea mai mare diferență pe tabelă în minutul 37, când scorul era 74-50. Alb-verzile nu au mai marcat timp de aproape trei minute și jumătate. Clujencele au profitat de niște greșeli ale gazdelor, inclusiv un antisportiv, și s-au apropiat la 18 puncte prin Orban și Părău. Ghizilă a înscris de la distanță la ultima fază și a stabilit scorul final, 77-56.

Alb-verzile au avut 22 de reușite de două puncte față de 14 ale oaspetelor, iar la triple reușite scorul a fost 7-6. 12-10 a fost la libere transformate, iar la recuperări 49-39. Sepsi a avut 19 puncte după recuperări ofensive față de 6 și 20 după greșelile adverse, față de 13. Campioana ajunge la 9 victorii din 9 în grupa valorică A din Liga Națională de Baschet Feminin, în timp ce Universitatea Cluj are 8 înfrângeri din 8 meciuri.  

Kristina Higgins a fost coșghetera partidei cu 18 puncte și a reușit un nou doouble-double cu 12 recuperări, deși a jucat doar 16:22 minute. Pentru ACS Sepsi SIC au mai înscris: Ghizilă 15 puncte (4x3, plus 5 recuperări), Whitted 12 puncte (6 recuperări), Kovacs 11 puncte, Godri Părău 9 puncte (8 pase decisive), Șipoș 6 puncte, Allen 4 puncte (5 recuperări) și Demeter 2 puncte.

Arlesia Morse a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 17 puncte. Pentru Universitatea Cluj au mai înscris: Napier 13 puncte, Părău 11 puncte (8 recuperări), Begenisic 6 puncte, Orban 4 puncte (8 recuperări), Sfîrlea 3 puncte, Cenean 1 și Biszak 1 punct.

Universitatea Cluj joacă peste două zile restanța din etapa a 7-a cu CSM Târgoviște. Partida este programată marți, 11 decembrie, de la ora 18:00, la sala Horia Demian. Alb-negrele încheie prima fază a campionatului cu un meci pe propriul teren în 19 decembrie, cu FCC ICIM Arad. ACS Sepsi SIC mai are un meci de disputat în grupa valorică A, în 19 decembrie la Satu Mare. Până atunci alb-verzile își încheie joi aventura în EuroCup cu o partidă pe propriul teren cu Orman Genclik.

*foto: Henning Janos

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!