Stiri Cupa României Feminin

ACS Sepsi SIC obține o victorie clară cu FCC ICIM Arad în manșa tur din sferturile cupei

Andreea Vlase

Andreea Vlase
27.02.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a impus la 35 de puncte acasă în turul sfertului de finală din cupă cu FCC ICIM Arad. Scorul a fost 90-55, pe sferturi: 17-20, 23-12, 26-14, 24-9. Primul sfert a fost cel mai echilibrat, iar diferența s-a menținut sub 10 puncte la pauza mare. Repriza secundă le-a aparținut gazdelor, care și-au asigurat un avantaj liniștitor pentru returul de săptămâna viitoare.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe le-a avut în 5-ul de start pe Ioana Ghizilă, Marina Solopova, Kristina Topuzovic, Annemarie Godri-Părău și Kristina Higgins. FCC ICIM Arad a început partida cu Marta Fodor, Brankica Hadzovic, Anamaria Ciotir, Miljana Dzombeta și Destiny Williams. Godri-Părău a marcat primele două puncte, după un contraatac, iar Williams egala la 2, după o recuperare ofensivă. Solopova le-a dus din nou pe gazde la două puncte în față, iar Dzombeta reușea prima triplă a meciului și le ducea pe oaspete pentru prima dată la conducere, 4-5. Cele două echipe au trecut pe rând la conducere, iar Godri-Părău și tripla lui Ghizilă au făcut 11-7. Au urmat trei minute în care gazdele nu au marcat, iar Ciotir și Hadzovic au dus corul la 11-14. Ghizilă a înscris două triple și își ducea echipa la un punct în față, iar Williams și Hadzovic au marcat în finalul sfertului și la prima pauză tabela arăta 17-20.

Arădencele au avut nevoie de mai mult de două minute să înscrie în sfertul secund, timp în care gazdele s-au distanțat la 26-20 cu două reușite de la distanță semnate de Ghizilă și una de Slamova. Ardelean a marcat pentru oaspete după time-out, iar diferența a crescut la 7 puncte în favoarea alb-verzilor în minutul 13. Hadzovic le-a apropiat pe arădence la trei lungimi, dar au urmat mai mult de patru minute în care acestea nu au înscris. Topuzovic, Higgins și Godri-Părău au distanțat deținătoarea trofeului la 9 lungimi. Williams a transformat o liberă în ultimul minut al sfertului, iar la pauza mare tabela arăta 40-32.

Higgins și Dzombeta au marcat primele puncte după revenirea de la vestiare, iar tripla lui Solopova și liberele lui Higgins duceau diferența la 13 puncte. După coșul lui Ardelean au urmat patru minute în care arădencele nu au înscris. Godri-Părău, Solopova (cu 2 triple) și Șipoș (o triplă) au dus scorul la 60-36 în minutul 26. Hadzovic a oprit seceta din atacul oaspetelor, Fodor a transformat două libere și Hadzovic a scuturat plasa de la distanță pentru 60-43. Era rândul gazdelor să nu găsească drumul spre coș mai mult de trei minute și jumătate. Slamova a oprit această perioadă, iar Ardelean marca de după semicerc. Ghizilă și Slamova au înscris în finalul sfertului, iar la ultima pauză scorul a fost 66-46.

Sfertul patru a fost cel mai dezechilibrat. ACS Sepsi SIC a continuat să se distanțeze, profitând că oaspetele au avut intervale mari între coșurile înscrise. Ecartul maxim a fost stabilit chiar în final, după reușita de la distanță a căpitanului gazdelor, Godri-Părău. S-a încheiat 90-55 și deținătoarea trofeului este ca și calificată la Final 4-ul din finalul lunii martie.

Alb-verzile au făcut diferența prin cele 14 reușite de la distanță, față de 6, dar și cu 18 libere transformate, față de 5. Oaspetele au marcat un coș în plus din semicerc, 16 față de 15. Sepsi a stat mai bine și la recuperări (46-35) și a înscris 25 de puncte după greșeli adverse față de 10. 23 de puncte au marcat jucătoarele venite de pe banca deținătoarei trofeului, în timp ce rezervele arădene au înscris 9 puncte.

Ioana Ghizilă a fost coșghetera partidei cu 22 de puncte (6x3), iar Kristina Higgins a încheiat în double-double pentru gazde cu 16 puncte și 12 recuperări. Pentru ACS Sepsi SIC au mai înscris: Godri-Părău 14 puncte (6 recupeări, 6 pase decisive), Solopova 13 puncte (3x3, 7 recuperări), Slamova 10 puncte, Whitted 8 puncte, Șipoș 3, Demeter 2 și Topuzovic 2 puncte (6 recuperări, 5 assist-uri).

Brankica Hadzovic a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 20 de puncte. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Fodor 9 puncte, Williams 7 puncte (7 recuperări), Dzombeta 7 puncte, Ardelean 7 puncte (5 recuperări), Ciotir 3 puncte și Lee 2.

Returul va fi peste o săptămână, în 6 martie, la sala Victoria. Arădencele mai au până atunci un meci acasă în campionat, sâmbătă cu Universitatea Cluj, în timp ce covăsnencele au jocul din această etapă amânat. După duelul din returul cupei urmează o altă confruntare între ACS Sepsi SIC și FCC ICIM Arad, în campionat, din nou pe terenul alb-verzilor.

*foto: Miska Brigitta / Sepsi-SIC facebook

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    ...
    Doamne, oare la ce s-or fi gandit indivizii aia 3 imbracati in portocaliu, cand fluierau dupa oi?

    cu 5 ani în urmă (27.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!