Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC pleacă cu două puncte de la Arad, după ce s-a desprins în repriza secundă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.10.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a obținut a doua victorie din două în Liga Națională de Baschet Feminin. Partida dintre FCC ICIM Arad și campioana en-titre s-a încheiat cu scorul de 58-68, pe sferturi: 21-23, 14-10, 13-18, 10-17. Au fost 9 schimbări de lider și 4 egalități, iar alb-verzile au reușit 24 de puncte după greșelile adversarelor. Pentru galben-albastre este a doua înfrângere în startul de campionat.

Meciul a început cu câteva minnute mai târziu, după ce arbirii au prins un accident pe drum. FCC ICIM Arad le-a avut în primul  5 pe Hadzovic, Dzombeta, Fodor, Neagu și Burdgess. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe le-a trimis în formula de start pe Godri-Părău, Ghizilă, Pasic, Whitted și Higgins. Oaspetele au marcat primele patru puncte după ce au găsit omul liber sub coș. Gazdele au trecut în față după tripla lui Neagu și reușita lui Hadzovic. S-a jucat cursiv și intens, cu cele două echipe trecând pe rând la conducere. Covăsnencele au găsit în continuare jucătoarele libere sub panou, iar Dzombeta a scuturat plasa de la distanță pentru 12-8. Whitted a răspuns cu o triplă, iar Neagu transforma două libere. Ghizilă a înscris de după semicerc după time-out-ul lui Mikes, iar o nouă contră reușită le-a readus pe oaspete la conducere. Avansul a crescut până la cinci puncte, iar la prima pauză scorul era 21-23.

Medvedj a făcut puține schimbări, în timp ce Mikes a folosit mai multe jucătoare. Hadzovic a egalat, cu o pătrundere, dar campioana s-a distanțat la 23-27 după ce Higgins a recuperat ofensiv. Au urmat momente de joc confuz, cu jucătoarele celor două echipe luptând pentru minge și pe jos. Jucătoarele U23 titulare, Neagu și Ghizilă, au ajuns la 3 greșeli personale înainte de jumătatea sfertului secund. Ciotir a egalat la 27, dar Kovacs a scuturat plasa de la distanță și a dus scorul la 27-30. Au urmat ratări de la linia de fault și turnover-uri de 24 de secunde ale ambelor echipe. Arădencele au marcat ultimele cinci puncte ale sfertului secund, iar tripla lui Mercea le-a dus în avantaj la vestiare, 35-33.

Arădencele au repetat scenariul de la Satu Mare, începând repriza secundă cu puține idei în atac și doar 3 puncte în șase minute și jumătate, înscrise de Ardelean. Oaspetele au reușit câteva intercepții, au punctat pe contraatac, Higgins, Godri-Părău, Pasic și Kovacs duceau ecartul la zece puncte pentru ACS Sepsi SIC, scor 38-48, iar Medvedj cerea deja două time-out-uri. Ambele echipe au încercat apărarea în zonă. Finalul perioadei de joc le-a aparținut arădencelor, cu o triplă marcată de Dzombeta și două de Hadzovic, pe final de atac. La ultima pauză tabela arăta 48-51.

Higgins și Hadzovic au marcat primele puncte din sfertul patru. Gazdele au avut aproape trei minute fără coș, inclusiv ratări de lângă panou, iar Solopova și Godri-Părău au dus ecartul la 8 puncte în favoarea alb-verzilor. Hadzovic și Ardelen au dus scorul la 54-60 și au urmat din nou momente mai bune pentru campioană. Solopova a marcat în ultima secundă de atac și Slamova a punctat de două ori pe contră, iar diferența creștea la 12 lungimi. Scorul final a fost 58-68 și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a obținut a doua victorie din două posibile în acest campionat, în timp ce arădencele au două înfrângeri cu finalistele de anul trecut.

Diferența s-a făcut la reușitele din spațiul de trei secunde (18 puncte pentru gazde și 30 pentru oaspete), la recuperări (33-47) și la punctele înscrise după turnover-uri, 5-24. Oaspetele au avut 42% la aruncările din acțiune (29/69), iar gazdele au avut 40.4% (21/52). Arădencele au stat mai bine la șuturile de la distanță, 8 din 18 față de 5 din 18. Conform statisticii, au fost 9 schimbări de lider și 4 egalități. Covăsnencele au fost în avataj timp de aproape 33 de minute, iar arădencele 5:19 miute.

Brankica Hadzovic a fost coșghetera partidei cu 19 puncte pentru gazde (2x3), la care a adăugat 6 recuperări și 5 pase decisive. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Dzombeta 8 puncte (2x3), Neagu 8 puncte (2x3), Ardelean 7 puncte, Burdgess 6 puncte (plus 15 recuperări), Fodor 5 puncte, Mercea 3 și Ciotir 2 puncte.

Kristina Higgins a fost din nou în double-double, cu 14 puncte și 15 recuperări, iar Peyton Whitted a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 15puncte la care a adăugat 8 recuperări. Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au mai înscris: Godri-Părău 9 puncte (4 pase decisive), Solopova 8 puncte, Slamova 6 puncte (7 recuperări), Pasic 6 puncte (4 pase decisive), Kovacs 5 puncte și Ghizilă 5 puncte.

Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe urmează un duel acasă cu Olimpia CSU Brașov în weekend-ul viitor, iar în 25 octombrie începe parcursul în noua ediție a EuroCup, acasă cu WBC Enisey. FCC ICIM Arad va avea tot un meci pe propriul teren în următoarea etapă, marți 23 octombrie, cu CSM Târgoviște.  

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !
    Bravo fetelor....succes in continuare.Sa nu va lasati,sinteti cele mai bune si in acest campionat !!

    cu 5 ani în urmă (14.10.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!