Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC, prima formație calificată în semifinalele Ligii Naționale

Andreea Vlase

Andreea Vlase
27.03.2018

Campioana en-titre este prima echipă care a obținut calificarea în semifinalele acestei ediții a Ligii Naționale. ACS Sepsi SIC s-a impus cu 93-57 în al doilea meci al seriei, pe terenul celor de la CSU Alba Iulia, formație rămasă cu doar 3 straniere. Alb-verzile și-au adjudecat toate cele patru sferturi: 20-15, 18-10, 26-19 și 29-13.

CSU Alba Iulia a început partida cu Crăciun, Fodor, Fleșer, Fleming și January. Alb-albastrele au rămas și fără Morrissete înainte de play-off. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe le-a avut în 5-ul de start pe Godri-Părău, Neagu, Marshall, Webb și Mijovic. Mijovic și Crăciun au marcat primele două puncte ale echipelor lor. Oaspetele s-au distanțat la 8 lungimi după coșul tinerei Kovacs, 6-14 la jumătatea primei perioade de joc. Gazdele s-au apropiat de două ori la un punct, după reușitele lui January, iar Marshall și Neagu au stabilit scorul primei pauze, 15-20.

Fleming și Fodor au egalat la 20 în minutul 12. Au urmat mai mult de patru minute fără coș al alb-albastrelor, timp în care alb-verzile au avut un run de 10 puncte și s-au distanțat la 20-30. La jumătatea partidei diferența era de 13 lungimi, 25-38. Oaspetele au scuturat plasa de la distanță de mai multe ori în sfertul trei, în care s-au distanțat la 20 de lungimi, astfel că ultima perioadă de joc a început de la 44-64. Elevele lui Zoran Mikes au reușit alte patru coșuri de la distanță în debutul sfertului patru, iar gazdele nu au mai putut ține ritmul. Diferența a crescut pe final, iar Kress a marcat ultimul coș al partidei. S-a încheiat 57-93 și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe este în semifinale pentru al 5-lea sezon consecutiv.

Alb-verzile au reușit 10 aruncări de după semicerc, față de 2 ale gazdelor. Oaspetele au avut și cu 5 reușite din interiorul semicercului în plus, 25 față de 20.

Jessica January a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte, la care a adăugat 5 recuperări și 6 pase decisive, înainte să iasă cu 5 greșeli personale. Pentru gazde au mai înscris: Fodor 11 puncte, Arsenic 8, Fleșer 7, Crăciun 6 și Fleming 2 puncte.

Tunde Kilin a fost cea mai bună marcatoare de la învingătoare, cu 17 puncte (3x3). Au urmat-o Mijovic și Marshall, cu câte 15 puncte. Pentru ACS Sepsi SIC au mai înscris: Webb 12 puncte (4x3), Fontaine 11, Godri-Părău 6, Stoenescu 6, Kress 4, Kovacs 2, Dzankic 2, Huțanu 2 și Neagu 1 punct.

Campioana își așteaptă adversara din penultimul act. Aceasta se va decide dintre Universitatea Cluj-Napoca și CSBT Alexandria. Clujencele conduc cu 1-0 după ce s-au impus acasă în primul meci, dar nu mai pot conta pe accidentata Vorpahl. Meciul doi se joacă astăzi, de la ora 20, la Alexandria. Semifinalele încep în 6 aprilie, pe terenul formației mai bine clasate. CSU Alba Iulia continuă cu partidele pentru locurile 5-8, cu învinsa din duelul „U”-CSBT.

*foto: ziarulunirea.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!