Stiri

ACS Sepsi SIC reușește cu Mersin BSB prima victorie în această ediție a EuroCup

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.11.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a obținut primul succes în această ediție a EuroCup Women. Elevele lui Zoran Mikes s-au impus cu 87-70 în duelul cu Mersin BSB, pe sferturi: 17-10, 20-16, 20-20 și 30-24 .  Alb-verzile s-au apărat foarte bine încă din startul partidei și s-au distanțat la 19 puncte în sfertul trei, au reușit să treacă peste problemele puse de pressing-ul avansat advers și și-au trecut în cont cele două puncte. Patru jucătoare de la gazde au fost în double-digits, cu Higgins în double-double.

ACS Sepsi SIC a început meciul cu Annemarie Godri-Părău, Jovana Pasic, Marin Solopova, Peyton Whitted și Kristina Higgins. Mersin BSB le-a avut în 5-ul de start pe Sasa Cadjo, Tiffany Mitchell, Gintare Petronyte, Ashley Walker și Asena Yalcin. Pasic a deschis scorul la prima fază, cu un lay-up, iar componenta naționalei României, Walker, a egalat de la linia de fault. Petronyte le-a dus pe oaspete în avantaj, dar a ratat libera suplimentară. Alb-verzile au ajuns la a doua ratare la rând din apropierea inelului. Higgins a readus formația gazdă în avantaj, 6-4. Au fost multe greșeli și ratări de ambele părți, inclusiv din apropierea panoului în prima jumătate a sfertului unu, în care s-au marcat doar zece puncte.

Solopova a reușit prima triplă a partidei și Ozlem Sencan cerea primul time-out, în minutul 6. Godri-Părău a pătruns și a dus scorul la 11-4, cu trei minute până la prima pauză. Mitchell a marcat primul coș al oaspetelor după șase minute de secetă. Elevele lui Zoran Mikes s-au apărat mult mai bine în acest meci față de prima etapă. Au combinat apărarea în zonă mobilă, cu pressing-ul avansat, iar Slamova a făcut 14-6. Mitchell a transformat două libere, turcoaicele au trecut la o apărare avansată și Petronyte își apropia echipa la 4 puncte. Mikes a făcut multe schimbări în primul sfert, încercând să pună presiune pe adversare cu o defensivă agresivă. Solopova a marcat de la mijlocul terenului la ultima fază a perioadei de joc și a stabilit scorul primei pauze, 17-10.

Petronyte a înscris primele puncte din sfertul secund, de la linia de fault, iar Slamova înscria după o recuperare ofensivă. Walker reușea prima triplă a oaspetelor, în minutul 12, și Yalcin strângea scorul la 19-17. ACS Sepsi SIC a recuperat multe mingi sub propriul panou grație blocajului defensiv, dar n-a mai avut aceeași precizie în atac în startul sfertului secund. Walker a egalat la 19 și a beneficiat și de liberă suplimentară, transformată după time-out-ul gazdelor. Slamova le-a readus pe covăsnence în avantaj, după o combinație cu Whitted, iar Higgins ducea scorul la 23-20. Whitted și Pasic au marcat din spațiul de trei secunde, pentru 27-22.

A urmat un turnover de 24 de secunde pentru alb-verzi și oaspeții cereau timp de odihnă după mai mult de două minute fără să înscrie. Higgins a mărit diferența la 7 puncte. Mitchell a transformat două libere și Higgins a înscris de sub panou. Antrenoarea turcă a protestat și a fost sancționat cu tehnic. Godri-Părău a transformat libera, Slamova a scuturat plasa de la distanță și a dus prima dată ecartul la peste zece puncte, 35-24 în ultimul minut al sfertului. Yalcin și Slamova au mai înscris până la finalul perioadei de joc, iar la jumătatea partidei scorul a fost 37-26.

Meciul s-a reluat cu ratări de ambele părți și Godri-Părău înscria primul punct al sfertului trei după un minut și jumătate. Higgins a dus scorul la 43-26 în minutul 23. Yalcin a marcat primul coș al oaspetelor după trei minute și jumătate de la startul reprizei secunde. Tripla lui Solopova și libera lui Godri-Părău măreau ecartul la 19 puncte la intrarea în a doua parte a perioadei de joc, 51-32. Oaspetele au pus probleme cu apărarea avansată agresivă, iar Mitchell, Talay, Walker și Korkmaz și-au apropiat echipa la 51-44 în minutul 29. Au fost aproape trei minute fără punct pentru gazde, întrerupte de cele două libere transformate de Godri-Părău. Solopova și căpitanul alb-verzilor au mărit distanța la 13 lungimi, iar Cigil a înscris la ultima fază a sfertului. Scorul la ultima pauză a fost 57-46.

Solopova a marcat primele 5 puncte ale sfertului patru și a dus scorul la 62-48. Talay a reușit primele puncte ale oaspetelor în această perioadă de joc cu un 3 points-play. Turcoaicele au fost foarte agresive cu pressing-ul pe tot terenul, dar Godri-Părău a reușit o triplă după recuperarea ofensivă a lui Pasic. Higgins, Walker și Godri-Părău au marcat din semicerc și diferența era de 16 puncte. Solopova a înscris de la distanță pentru 74-57 în minutul 36. Yalcin a reușit cinci puncte la rând prin care a redus diferența, iar gazdele au avut și un turnover de 24 de secunde.

Următoarele minute au fost fragmentate, cu multe faulturi ale oaspetelor, inclusiv unele mai dure. Mitchell a fost sancționată cu tehnic (al 5-lea fault) și și-a încheiat partida cu două minute și 15 secunde până la final. Ghizilă a dus scorul la 78-63 de la linia de fault. Petronyte, de la linia de fault, și Yalcin, după o intercepție, au făcut 78-67 și Mikes cerea timp de odihnă cu mai puțin de două minute până la final. Slamova a înscris de după semicerc și Pasic mărea ecartul la 16 puncte. Solopova a ieșit cu 5 faulturi când mai erau 53 de secunde. Au fost multe greșeli pe final, iar meciul s-a încheiat cu 87-70 pentru campioana României care obține prima victorie în grupa D din EuroCup. Toate cele patru echipe au 3 puncte după o victorie și o înfrângere.

Alb-verzile au fost mai bune la aruncările din acțiune, cu 44% reușite (32 din 73) față de 35,5% (22/62). Gazdele au înscris 24 de coșuri din semicerc și 8 de la distanță, față de 19 și 3. Oaspetele au stat mai bine la linia de fault cu 23 de libere transformate din 26, în timp ce covăsnencele au încheiat meciul cu 15/24. ACS Sepsi SIC a stat mai bine și la recuperare, 49 față de 37. 46-32 a fost scorul la puncte din trei secunde, iar elevele lui Zoran Mikes au condus 37 de minute și jumătate. Au fost 20 de turnovers în dreptul ambelor formații.

Kristina Higgins și Marina Solopova au fost coșgheterele partidei cu câte 21 de puncte. Higgins a fost în double-double cu 19 recuperări (plus 5 intercepții), iar Solopova (5x3) a mai avut 5 recuperări și 7 pase decisive. Alte două alb-verzi au fost în double-digits, Angelika Slamova cu 17 puncte (5 recuperări) și Annemarie Godri-Părău cu 14 puncte (6 pase decisive). Pentru ACS Sepsi SIC au mai înscris: Pasic 6 puncte (7 recuperări), Whitted 6 puncte și Ghizilă 2. Au mai jucat Allen și Șipoș.

Tiffany Mitchell a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor, fiind în double-double cu 19 puncte și 11 recuperări. Pentru Mersin au mai înscris: Walker 14 puncte (4 recuperări), Yalcin 14 puncte, Petronyte 11 puncte (6 recuperări), Talay 8 puncte, Cigil 2 și Korkmaz 2 puncte.

Pentru ACS Sepsi SIC urmează prima deplasare în această ediție de EuroCup, miercuri 7 noiembrie, la Orman Genclik, după ce duminică întâlnește CSM Satu Mare în campionat. Mersin BSB joacă pe terenul lui WBC Enisey în runda viitoare.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca trt :

    Chapeau...
    Felicitari!

    cu 5 ani în urmă (01.11.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Sepsi Campioana ...
    Dar unde-s baietii?

    cu 5 ani în urmă (02.11.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!