Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC s-a desprins pe contraatac în ultimul sfert cu CSBT Alexandria

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.10.2017

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a obținut a patra victorie în campionat, 85-73 acasă cu CSBT Alexandria, pe sferturi: 18-21, 21-18, 17-21 și 29-13. Formația din Teleorman a dat o replică foarte bună gazdelor, aflate între două partide europene. Alexandria a avut un avans maxim de 11 puncte, în sfertul doi. CSBT a pus multe probleme cu reușitele de la distanță, dar Sepsi s-a desprins în sfertul 4 la 14 puncte, grație contraatacurilor în urma cărora a înscris 21 de puncte. La alb-verzi au revenit Godri Părău și Dzankic care nu au mai jucat după accidentările din prima etapă, iar fundașul a avut o contribuție decisivă.  

5-ul de start al celor de la Sepsi a fost: Kilin, Stoenescu, Neagu, Kress și Marshall. CSBT Alexandria a început partida cu Podar, Grbic, Mihai, Bartee și Amukamara. Gazdele au condus cu 5-0 după reușitele lui Kress și Neagu. Grbic și Bartee duceau formația oaspete în avantaj după jumătatea sfertului, 9-10, profitând de două minute de secetă în atacul gazzdelor. Hamilton-Carter puncta pentru 11-10 și la Sepsi intrau în teren Godri Părău și Dzankic, jucătoare care nu au mai jucat după accidentările din prima etapă. CSBT Alexandria prelua, din nou, conducerea după liberele transformate de Amukamara, iar Hamilton Carter a egalat la 12. Cooper și Podar duceau formația vizitatoare la +3, iar Bartee făcea 14-18. Mikes a apelat la Kovacs ca jucătoarea U22 în ultimul minut și jumătate al sfertului. Godri Părău puncta pe contraatac, iar Voicu după o recuperare ofensivă. La prima pauză scorul a fost 18-21.

Mihai a înscris de la distanță și a dus avansul oaspetelor la 6 lungimi, 18-24. Grbic a reușit cinci puncte la rând și mărea diferența, 20-29 în minutul 12. Dzankic a răspuns cu un 3-points-play, dar Mihai și Amukamara duceau scorul la 24-35 cu alte două reușite de la distanță. Apărarea gazdelor a început să funcționeze și CSBT a înscris doar 4 puncte în a doua parte a sfertului, timp în care Sepsi a reușit 15 puncte (8 de la Fontaine). La pauza mare scorul a fost egal, 39-39. Alb-verzile au reușit 6 intercepții în sfertul secund și au marcat 14 puncte din spațiul de trei secunde. În prima repriză Sepsi a înscris mai mult cu aruncări de două puncte (16 față de 9), în timp ce oaspetele au stat mult mai bine la aruncările de afară, cu 5 reușite din 10 încercări, față de 0 din 6.

În sfertul trei cele două echipe au trecut pe rând la conducere. Covăsnencele punctau cu aruncări de la semidistanță și lay-up-uri, iar oaspetele răspundeau cu reușite de afară. Cel mai mare ecart în această perioadă de joc a fost de 4 puncte în favoarea jucătoarelor din Alexandria. Godri Părău a marcat 5 puncte la rând, reușind prima triță a gazdelor în minutul 28, iar Sepsi conducea cu 56-54. Amukamara a dus din nou avantajul de partea CSBT-ului, iar la ultima pauză tabela de la Sepsi Arena arăta 56-60.

Sfertul patru a început cu greșeli și ratări ale ambelor echipe. ACS Sepsi SIC a reușit un run de 7 puncte în mai puțin de un minut și a preluat conducerea cu 63-60, iar Piperea cerea time-out. Fontaine a dus ecartul la patru lungimi în favoarea alb-verzilor, dar Bartee a răspuns cu o triță, primul coș al oaspetelor în sfertul 4, după trei minute. CSBT Alexandria a intrat în penalizare înainte de jumătatea sfertului. Au urmat alte trei minute de secetă în atacul oaspetelor, în timp ce Sepsi a mărit viteza atacurilor, distanțându-se la 70-63 cu 4:24 minute până la final. Bartee a marcat de la libere pentu 71-67. Gazdele au reușit 10 puncte la rând și s-au desprins la 81-67. Amukamara și Cooper și-au apropiat echipa la 8 lungimi cu un minut și jumătate până la final. Meciul s-a încheiat cu victoria gazdelor, 85-73.

Au fost 13 schimbări de lider. Campioana a reușit 25 de puncte în urma greșelilor adverse, 15 dintre acestea venind în ultimul sfert. Gazdele au făcut diferența cu cele 33 de aruncări de două puncte reușite, multe dintre ele din spațiul de trei secunde, în timp ce oaspetele au avut 6 trițe în plus. Alb-verzile au condus și la recuperări, 48-33. Banca celor de la Sepsi a făcut diferența, reușind 62 de puncte..  

Promise Amukamara a fost coșghetera partidei cu 18 puncte la care a adăugat 5 recuperări. La CSBT Alexandria s-au mai remarcat Bartee cu 16 puncte și 8 recuperări și Grbic cu 12 puncte. Annemarie Godri Părău a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 17 puncte. Fontaine a încheiat în double-double cu 15 puncte și 10 recuperări, Marshall a contribuit cu 14 puncte 8 recuperări și 7 pase decisive, iar Hamilton Carter a înscris 12 puncte.

Cu acest rezultat ACS Sepsi SIC acumulează 8 puncte și egalează CSM Satu Mare în fruntea clasamentului. Pentru CSBT Alexandria este a doua înfrângere în patru etape. Teleormănencele joacă acasă în etapa viitoare și vor primi vizita Universității Cluj. Pentru ACS Sepsi urmează miercuri un meci în EuroCup, deplasare la Piestanske Cajky, iar la finalul săptămânii va juca la Alba Iulia.

*foto: CROW SECURITY / Szigyártó Szabolcs

13 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Bravo fetelor!
    Alexandria echipa puternica, felicitari! M Csender in forma de zile mari, dar degeaba.

    cu 6 ani în urmă (22.10.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Da' băieții ăia doi cum au fost? Așa-i că semănau cu Marshall? Da' morcovu' era ascuțit?
      P. S. Frumos la Sf. Gheorghe!

      cu 6 ani în urmă (23.10.2017)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      ....
      Asa-i ca e frumos? Si civilizatie. Vezi ca nu te-a mancat nimeni. Si Alexandria a fost aplaudata? Ai mancat mici la Kaufland?

      cu 6 ani în urmă (23.10.2017)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      p.s.
      eu cred ca Bartee e mult mai barbat

      cu 6 ani în urmă (23.10.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Nu mănânc, boss, mici de la Kaufland, nu sunt buni! Nu prea înțelegi română sau limbajul subliminal! M-am referit la băieții cu fluier, semănau la echipament cu Marshall, nu m-am legat de fizicul fetei. Au fost de-ai voștri, la ora 3,30 pm gustau și ei un gulaș împreună cu unul din șefii echipei voastre! Andrada a dat aseară o lecție de arbitraj, nu sunt fanul ei!

    cu 6 ani în urmă (23.10.2017)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      ....
      Nu cred ca au fost de partea noastra. Andrada cred ca a vazut alt meci, nu crezi? Toti arbitrii sunt asteptati cu mancare de fiecare club, asa stiu eu.In fine, aveti echipa buna, cred ca veti fi intre primele 3.

      cu 6 ani în urmă (23.10.2017)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      mici
      In legatura cu micii de la Kaufland n-ai inteles nici tu. Dar nu are importanta.

      cu 6 ani în urmă (23.10.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Vezi tu... Dacă nu ai atât de subiectiv... Am înțeles eu aluzia la micii de la Kaufland! Eu sunt client al ținutului Secuiesc în domeniul turismului și pot să spun că mă înțeleg cu vânzătorii și în engleză dacă nu știu ei, puțini, română, am fost servit mereu. Singura mea problemă cu secuii, cel puțin pe forumul ăsta, e cu victimizarea lor, în special a ta și a "defunctului" Tihi. Iar Andrada ieri chiar a arbitrat bine. Cei doi băiețași erau din alt film, ceva de genu' "Tăntălăul și gogomanul"!

      cu 6 ani în urmă (23.10.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer:

      SEPSI SIC CAMPIOANA
      CHIRITA IN PROVINCIE:nu trebuie sa stii nici engleza nici maghiara in Tinutul Secuiesc,acolo se vorbeste si romana...si in majoritatea cazurilor mai bine,mai corect si mai literar ca unii dintre voi !!Aici nu se victimizeaza nimeni,doar nu admitem sa bateti joc de noi !! Sintem la fel de destepti si frumosi ca voi,sintem si noi buni atat in sport cat si in toate domeniile.Pe Tihi las-o in pace,ca a obeservat si comentat lucruri mai serioase ca voi...nu e defunct,doar sta in USA si nu mai converseaza cu xenofobii!!!In cea ce priveste pe Andrada,ea nu poate inghita echipa SEPSI SIC,si pune bete in roata acolo unde si cand poate.Aseara nu a facut exceptie de la regula:fluiera impotriva echipei secuiesti,fuiera uneori aiurea...are ochi de vultur,vede doar cea ce vrea sa vada !

      cu 6 ani în urmă (23.10.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      7verze, te bagi precum o insectă adoratoare de turism delict în spatele unui animal de povară! Discuția era între mine și celălalt!

      cu 6 ani în urmă (23.10.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer:

      SEPSI SIC CAMPIOANA
      Varza Chirita: cine este 7 verze ?? Nu stii sa scrii nu stii sa citesti !! Da,intr-adevar esti un animal,dar nu de de povara ci unul demult stins!!

      cu 6 ani în urmă (30.10.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Aseara Alexandria a jucat un baschet eficient...au o echipa buna !! La noi sa vad urmarile accidentarilor si jocul intre jucatoarele noi si vechi inca nu se leaga... precipitarea pune amprenta pe joc,cea ce se vede si in multele aruncari fara tinte....Dar sintem pe drumul cel bun !! Hai SEPSI SIC !! FELICITARI FETELOR !

    cu 6 ani în urmă (23.10.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Greench :

    sepsi sic-alexandria
    Da a fost un meci bun şi plăcut pentru o duminică seară.
    Vreau să felicit echipa adversă au jucat un baschet bun şi eficient era să facă o surpriză.
    Merită să fie pe podium.

    cu 6 ani în urmă (23.10.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!