Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC se impune în primul meci din finala Ligii Naționale de Baschet Feminin

Valentin Todea

Valentin Todea
10.05.2019

ACS Sepsi SIC se impune în primul meci din finala Ligii Naționale de Baschet Feminin

ACS Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat prima partidă din finala campionatului feminin cu CSM Satu Mare, scor 66-54 (21-9, 15-18, 12-13, 18-14). Formația din Covasna a controlat partida pe întreaga durată a acesteia, fiindu-i amenințată victoria doar o dată, în sfertul patru, atunci când oaspetele s-au apropiat la cinci puncte.

Formațiile de start:

ACS Sepsi SIC: Annemarie Godri-Părău, Nora Demeter, Jovana Pasic, Marina Solopova, Kristina Higgins

CSM Satu Mare: Promise Amukamara, Anamaria Kadar, Andreea Huțanu, Andra Mandache, Brittany Denson

Prima posesie aparține gazdelor, iar Higgins fructifică și deschide tabela. Denson egalează la următoarea fază, iar Mandache aruncă de la semi-distanță și înscrie, 2-4. Higgins egalează situația pentru Sepsi, 4-4. Solopova reușește primul coș de la mare distanță al partidei, 7-4. Pasic duce scorul la 10-4 tot printr-o aruncare din afara semicercului, iar Higgins profită de neatenția sătmărencelor în apărare și înscrie ușor pentru 12-4. Solopova pune alte două puncte pe tabelă iar tehnicianul oaspetelor cere timp de odihnă la scorul de 14-4. La reluare, Denson înscrie din spatele semicercului, 14-7. Kadar și Demeter au contribuit și ele cu puncte, 16-9, iar ulterior a urmat o perioadă mai lungă în care niciuna dintre combatante nu a înscris, până la coșul de trei puncte semnat de Topuzovic în ultimul minut al primului sfert, 19-9. Aceeași jucătoare a dus scorul la 21-9, consemnat după primele zece minute de joc.

Solopova a dus scorul la 24-9 în debutul actului secund, iar Topuzovic a continuat seria gazdelor și a înscris pentru 28-9. Denson a adus primele puncte ale oaspetelor în sfertul doi din dreptul liniei de fault, 28-11. Amukamara este de asemenea exactă de la linia de libere, 28-13, iar Zoran Mikes reintroduce pe parchet jucătoarele importante. Pasic înscrie de la 3 puncte, 31-13, iar Baltic dă replica pentru Satu Mare din interior, 31-15. Andreea Huțanu înscrie ambele libere primite iar tabela indica 32-18. Românca mai transformă alte două libere și reduce ecartul la 12 lungimi, 32-20. Topuzovic înscrie frumos din apropiere pentru Sepsi, 34-20, iar Denson reușește o nouă triplă pentru Satu Mare, 34-23. În urma unei acțiuni colective frumoase, Huțanu înscrie de la mare distanță, 34-27. La pauza mare, scorul era 36-27 în favoarea echipei din Sfântu Gheorghe, după ce Annemarie Godri-Părău a transformat două libere în finalul primei reprize.

Primele trei minute ale reprizei secunde au adus greșeli de ambele părți, iar niciuna dintre combatante nu a reușit puncteze. La jumătatea sfertului trei, tabela indica 37-29. CSM Satu Mare irosește o șansă importantă de a reduce diferența la două posesii prin Denson, însă timpul de atac al formației pregătite de Miguel Lopez Alonso expirase. Godri-Părău înscrie apoi două libere pentru 39-31 iar ulterior Marina Solopova transformă de la mare distanță pentru 42-31. Denson dă replica tot printr-un coș de 3 puncte, 42-34, iar Ildiko Mârne-Nagy înscrie liberă cu panoul, 44-34. Andreea Olah reușește un stop-șut fără greșeală și micșorează ecartul la 8 puncte, dar Slamova reface rapid diferența de 10 lungimi printr-un lay-up, 46-36. Andra Mandache pune și ea două puncte pe tabelă însă Solopova transformă două libere pentru a o aduce din nou pe Sepsi la o diferență de 10 puncte, 48-38. Înaintea sfertului patru, tabela indica 48-40 pentru echipa antrenată de Zoran Mikes.

La reluare, Sepsi se distanțează la 13 puncte, 53-40, însă Andra Mandache răspunde imediat cu o reușită din afara semicercului, 53-43. Andra Mandache o aduce pe CSM Satu Mare la doar 5 puncte în spatele gazdelor după ce transformă o aruncare de la mare distanță, 55-50, după ce anterior tot ea marcase pentru 55-47. Jovana Pasic înscrie ușor pe contratac după ce sătmărencele nu au gestionat bine atacul, 57-50. Solopova înscrie și ea de la semi-distanță, 59-50. Anca Șipos duce scorul la 62-50 în urma unui coș din spatele semicercului, iar Pasic mărește diferența la 14 lungimi, 64-50. Până la final, covăsnencele au ținut de rezultat și au obținut o victorie confortabilă.

Marina Solopova cu 17 puncte și Kristina Topuzovic cu 15 puncte au fost cele mai bune marcatoare ale grupării din Sfântu Gheorghe, fiind urmate de Jovana Pasic cu 12 puncte.

Brittany Denson cu 16 puncte și Andra Mandache cu 14 puncte au fost principalele marcatoare de la CSM Satu Mare.

Următorul meci al seriei va avea loc tot la Sfântu Gheorghe, duminică, 12 mai, cu începere de la ora 19:00.

*Foto: ACS Sepsi SIC Facebook
7 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    .....
    Eventuale observatii asupra arbitrajului????? Si asta in situatia in care am jucat cu 4 jucatoare pe teren majoritatea timpului.

    cu 4 ani în urmă (10.05.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !
    BRAVO FETELOR ! Succes in continuare! Muresan si vulcanicul antrenor al satmarenilor au inghitit sec si de aceasta data...Asteptam cu nerabdare ce observatii vor avea presedintele gruparii si primarul din S.Mare- cu ce contestatie va iesi Muresan...

    cu 4 ani în urmă (11.05.2019) Raspunde
  • suporter84 :

    Rusine carcotasilor
    Stiti f bine cum ati castigat cupa prin furt ,sunteti penibili, vor atat stiti atac la persoana,dar veniți voi la Satu Mare mari clovni ce sunteti

    cu 4 ani în urmă (11.05.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer:

      SEPSI SIC CAMPIOANA!
      Da vom veni la Satu Mare...vom castiga...si ne vom intoarce acasa.3-0 !

      cu 4 ani în urmă (13.05.2019)
    Raspunde
  • Heidy :

    Felicitari Sepsi
    Un meci frumos,arbitrajul foarte bun echipa care si-a dorit mai mult victoria a fost cea din Sfantul Gheorghe poate si cei de la Satu Mare si-au dorit asa mult dar nu le-a iesit in acest meci....rezervele au facut diferenta in acest meci,abia astept sa vad si meciul de maine

    cu 4 ani în urmă (11.05.2019)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      #Heidy
      Respect !

      cu 4 ani în urmă (11.05.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA!
    A castigat echipa mai buna! Satu Mare a reusit sa castige o singura data cu SIC.Istoria se va repeta si de acum inainte !

    cu 4 ani în urmă (13.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!