Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC se impune fără probleme în duelul cu CSBT Alexandria

Valentin Todea

Valentin Todea
16.03.2018

În deschiderea celui de-al doilea turneu al grupei 1-5 din faza a doua a Ligii Naționale de Baschet Feminin, Sepsi SIC a câștigat împotriva gazdei CSBT Alexandria, scor 85-61 (19-15, 20-14, 21-14, 25-18).

Mădălin Piperea a început cu un prim cinci alcătuit din Amukamara, Vrancic, Podar, Bartee și Voicu, în timp ce Sfântu Gheorghe a aliniat o formulă de start cu Godri-Părău, Webb, Marshall, Neagu și Mijovic.

Campioana en-titre a început partida cu un run de 8-0, Alexandria reușind să marcheze un singur coș în primele 6 minute, prin Akamura de la mare distanță. Vrancic din spatele semicercului și de la linia de libere și-a apropiat echipa la o lungime de adversară, 12-13. Bartee a reușit să egaleze din dreptul liniei de fault, 14-14, iar Stoenescu a încris ultimuș coș al primului sfert.

La reluare, Sepsi s-a distanțat la 6 puncte după reușita din apropiere a lui Kilin, 17-23, pentru ca Neagu să înscrie mai apoi de la mare distanță, 19-26. Mjovic a contribuit cu două coșuri consecutive, 19-30, Vrancic dând replica din spatele arcului de cerc, 22-30. Gazdele au traversat ulterior o perioadă mai bună de joc și s-au apropiat la 3 puncte, 27-30, dar Marshall a avut la rândul ei două reușite consecutive, 27-34. Cu mai puțin de două minute rămase din actul secund, Webb a transformat din spatele semicercului, 29-39, acesta fiind și scorul pauzei mari.

După ieșirea de la vestiare, Amukamara a executat un three-point play, 32-41, la care Godri-Părău a răspuns imediat cu o reușită din apropierea panoului, 32-43. Vrancic a transformat de la 3 puncte pentru 35-47, fiind urmată de Cooper cu același procedeu de două ori, 41-52, dar oaspetele au înscris și ele  între timp, una dintre reușite fiind de la mare distanță și a venit din partea lui Mijovic. Elevele lui Zoran Mikes au avut mai multe atacuri reușite și au încheiat sfertul trei cu un avantaj de 17 puncte, 43-60.

Debutul ultimului act a adus un three-point play din partea lui Bartee, 46-60, dar mai apoi trupa din Covasna s-a distanțat tot mai mult pe tabelă, Fontaine prin mai multe coșuri consecutive schimbând tabela la 46-72 cu cinci minute rămase din meci, atunci când soarta partidei era decisă.

Mijovic a fost cea mai bună marcatoare de la învingătoare, adunând 18 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție. Fontaine a fost aproape de double-double cu 17 puncte, 9 recuperări, un assist și un capac, în timp ce Dzankic a contabilizat 14 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive.

Pentru Alexandria s-a evidențiat din nou Bartee, cea care a terminat meciul cu 18 puncte, 11 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție. Amukamara și Vrancic au avut fiecare câte 13 puncte.

*Foto: Crow Security

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!