Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC trece fără probleme de Universitatea Cluj-Napoca

Valentin Todea

Valentin Todea
06.04.2018

ACS Sepsi a trecut de Universitatea Cluj pe teren propriu cu scorul de 97-69 (23-13, 26-12, 19-28, 29-16), în primul meci din seria semifinală a campionatului.

Zoran Mikes a început partida cu un prim cinci alcătuit din Godri-Părău, Webb, Marshall, Neagu și Mijovic, în timp ce Clujul a aliniat o formulă de start compusă din Voica, Samburska, Taylor, Thompson și Părău.

Confruntarea din Sepsi Arena a demarat cu un run de 7-0 al gazdelor, pentru ca ulterior scorul să devină 7-6. Godri-Părău a înscris din lay-up, 11-6, în timp ce Ghizilă a transformat de la mare distanță, 11-9. Kalusic a egalat de la linia de libere, 11-11, iar Neagu a înscris de la 3 puncte, 14-11. Samburska a punctat din apropiere, 14-13, Neagu și Godri-Părău replicând pentru gazde, 18-13. Stoenescu a mărit ecartul la 8 lungimi din spatele semicercului, 21-13. Dzankic a adus un avantaj de 10 puncte pentru echipa sa la sfârșitul primului act, 23-13, după ce a transformat ambele libere primite.

După primele minute ale sfertului doi, formația din Sfântu Gheorghe conducea cu 30-15, coșul din spatele arcului de cerc înscris de Stoenescu determinându-l pe antrenorul oaspetelor să ceară time-out. La reluare, Universitatea a reușit să marcheze și ea de la mare distanță prin Samburska, 32-18. Fontaine a contribuit cu două coșuri consecutive pentru ca tabela să indice 38-18. Cu puțin peste două minute rămase din actul secund, campioana en-titre conducea cu 42-25. Vizitatoarele nu au mai înscris până la pauză, în timp ce Sepsi a profitat de câteva atacuri și a mărit ecartul, intrându-se la cabine cu scorul de 49-25.

Sfertul trei a continuat în același ritm, cu alb-verzile marcând fără prea multă opoziție iar clujencele găsind cu greu calea spre coș. Diferența de scor s-a mărit la 30 de puncte, 59-29. Din acest punct, ”studentele” au început să pună mai multe problem adversarelor, reușind un run de 6-0, 59-35. Webb de la mare distanță și Fontaine din apropiere au dus scorul la 64-35, în timp ce Ghizilă a marcat și ea de la 3 puncte, 64-38. A urmat o nouă perioadă bună pentru oaspete, care au dus scorul la 64-48. Hamilton Carter a punctate pentru 68-50, iar Ghizilă a marcat din nou din spatele semicercului, 68-53, acesta fiind scorul dinaintea ultimelor zece minute.

Secvența finală de joc a început cu reușite de ambele părți, însă tot cu gazdele controlând partida, tabela indicând 78-58 după trei minute. Fontaine a marcat două coșuri consecutive, dintre care unul de la mare distanță, iar scorul era 80-58, covăsnencele reușind să-și țină oponentele la distanță. Formația de pe Someș nu găsește soluții pentru a trece de defensiva gazdelor, iar Webb punctează cu un lay-up pentru 82-58. Samburska răspunde din afara semicercului, 82-61, dar Sepsi continua să fructifice atacurile iar scorul devine 87-61. Până la final, elevele lui Mikes au ținut la distanță echipa Clujului, obținând în final un succes categoric.

Nathalie Fontaine a fost cea mai bună jucătoare a partidei cu 19 puncte marcate, la care a adăugat 9 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție și un capac. Carley Mijovic a terminat meciul în double-double cu 14 puncte, 10 recuperări, 2 assist-uri și 2 capace adunate.

Pentru ”U” Cluj s-au remarcat Olena Samburska și Irina Ghizilă, ambele cu câte 16 puncte marcate, la care au adăugat 6 pase decisive, 3 recuperări și o intercepție, respectiv 6 recuperări, 2 assist-uri și un capac. Theairra Taylor a înscris 15 puncte.

*Foto: Crow Security

12 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    ....
    Zicea unul dintre istetii de aici: Mai ce antrenor e Petricevici! dupa meciul acela cu pupaturi.Chiar daca echipa gazda n-a fost in forma si Bogdanescu a fluierat niste aiureli de care radeau chiar si colegii lui, Pericevici a fost facut KO.

    cu 6 ani în urmă (06.04.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    intr adevar
    Ca petricevic a jucat pe teren. Cand e diferenta de lot asa mare, cam ce te astepti, laca?
    Voi astia 2-3 care sustineti sepsi oricum sunteti in filmul vostru orice ar incerca sa va argumenteze altcineva.
    Deci felicitari pt campionat dar nu va mai dati asa mari intr o liga atat de slaba.

    cu 6 ani în urmă (06.04.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer:

      SEPSI SIC CAMPIOANA
      DACA U CLUJ ESTE O ECHIPA SLABA,NU INSEAMNA CA TOT CAMPIONATUL ESTE SLAB!!

      cu 6 ani în urmă (08.04.2018)
    Raspunde
  • Vander :

    ptr. studentU
    Merci pentru comentariile fair play ... Scuze, daca simtiti ca cineva se da tare... e vorbe despre BUCURIA de a avea o echipa buna si o atmosfera buna la meciurile sale... That's all!!!

    cu 6 ani în urmă (07.04.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      permite mi sa nu te/va inteleg
      Dupa parerea mea lnbf e ca si cum ar juca U-BT cu echipele din LNBM grupa 7-12. Atata tot. N am zis sa nu va bucurati. Si e vb de laca si inca vreo 2 care isi manifesta bucuria sau entuziasmul trimitand sageti catre adversari.

      cu 6 ani în urmă (07.04.2018)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      StudentU
      Nu ti-am trimis nici o sageata. Doar ti-am adus aminte ce slavi i-ai adus luibPezricevici dupa meciul acela ciudat. Numai un handicapat nu poate castiga campionatul cu echipa pe care l-ati avut anul trecut. Si iata ca prea iubitul vostru antrenor n-a reusit, asa cum nu va reusi nici Doba Masa Verde anulvacesta.

      cu 6 ani în urmă (07.04.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      daca
      poti acoperi aceste afirmatii cu niste argumente. Legate de valoarea lotului lui U de anul trecut. Altfel, din nou doar povesti..

      cu 6 ani în urmă (07.04.2018)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      Argumente
      Superjucatoare cu salarii imense, buget nelimitat, arbitraj pro.....

      cu 6 ani în urmă (08.04.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      delirezi
      Auzi, buget nelimitat, ce aberatii

      cu 6 ani în urmă (09.04.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Fara discutii : U cluj este o echipa mediocra in campionatul nostru...SEPSI SIC departe cea mai buna echipa din tara...Zoran Mikes cel mai bun antrenor de baschet din tara...SEPSI SIC este cea mai vanata si dezavantajata echipa...Nationala de baschet feminin fara performanta din lipsa de antrenor competent.

    cu 6 ani în urmă (08.04.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer:

      SEPSI SIC CAMPIOANA
      DEJA SE CONTUREAZA ARBITRAJUL CELUI DE AL 2-LEA JOC DE LA CLUJ !!! VA CONDUCE CSENDER ANDRADA MONICA & Co.Cu siguranta,SEPSI SIC va fi dezavantajata ca de obicei !!

      cu 6 ani în urmă (11.04.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    U Kolozsvár a jucat mult sub nivelul campionatului la cele doua jocuri!!A lipsit Vorpahl,dar restul echipei in afara de Kalusic si Thomson,nu au ajuns la nivelul unei finale!!

    cu 6 ani în urmă (13.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!