Stiri

ACS Sepsi SIC va juca a 3-a oară la rând în grupele EuroCup Women

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.07.2019

Campioana României la baschet feminin, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, va juca direct în grupele EuroCup pentru al 3-lea sezon consecutiv. Covăsnencele își vor afla cele trei adversare din faza grupelor marți, 23 iulie, când este programată tragerea la sorți. La fel ca și în sezoanele precedente vor fi două conferințe, pe criterii geografice. Sepsi face parte din prima conferință, în care cele mai multe sunt echipele din Turcia. S-au anunțat și formațiile care vor participa în Euroligă.

FIBA a anunțat echipele care vor evolua direct în faza grupelor în ediția 2019-2020 a EuroCup Women. 38 de cluburi s-au înscris pentru a doua competiție europeană la nivel de club, acestora urmând să li se alăture trei echipe din calificările pentru Euroligă. Vor fi din nou 10 grupe de câte 4 echipe.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe va fi la a 3-a participare la rând în grupele EuroCup. Acum două sezoane a ajuns în faza eliminatorie, iar în ultima stagiune nu a putut să obțină un loc în primele două într-o grupă cu adversari din Turcia și Rusia.

Campioana României este repartizată în conferința 1. În această conferință se mai regăsesc 4 echipe din Turcia (Galatasaray SK, Hatay BB, Besiktas JK, Orman Genclik ve SK), 3 din Rusia (PBC MBA Moscow, Sparta&K Moscow Region Vidnoje, Enisey Krasnoyarsk), 3 din Polonia (CCC Polkowice, KS AZS AJP Gorzow WLKP, Artego Bydgoszcz), 2 din Suedia (A3 Basket Umea, Lulea Basket) și câte una din Cehia (KP Brno), Slovacia (MBK Ruzomberok), Israel (Neve David Ramla), Belarus (Tsmoki-Minsk) și Kosovo (BC Prishtina). Acestora li se va adăuga învingătoarea din calificări dintre Spartak MO Noginsk (Rus) și Kayseri Basketbol (Tur). Din calificările pentru Euroligă va veni învinsa dintre Botas SK (Tur) și Arka Gdynia (Pol).

În conferința 2 sunt 4 echipe din Ungaria (Uni Gyor MELY-UT, Atomeromu-Tarr KSC Szekszard, VBW CEKK Cegled, PEAC Pecs), 4 din Spania (CB Avenida, AE Sedis Basquet, Valencia BC, Lointek Gernika Bizkaia), 3 din Franța (Flammes Carola Basket, Roche Vendee Basket, Landes), 3 din Belgia (Basket Hema SKW, Basket Namur Capitale, VOO Liege Panthers), 2 din Germania (Herner TC, Rutronik Stars Keltern) și câte una din Elveția (BCF Elfic Fribourg) și Portugalia (Olivais Futebol Clube). Li se vor alătura învinsele din duelurile 2 și 3 din calificările pentru Euroligă.

S-au confirmat și echipele calificate direct în sezonul regulat din Euroligă. Rusia are 3 echipe (UMMC Ekaterinburg, Dynamo Kursk și BC Nadezhda). Câte 2 echipe sunt din Turcia (Fenerbahce și Cukurova Basketbol) și Franța (Lyon ASVEL Feminin și Tango Bourges Basket). Dau câte o echipă direct în grupele Euroligii campionatele din Ungaria (Sopron Basket), Cehia (ZVVZ USK Praha), Italia (Famila Basket Schio), Spania (Spar Citylift Girona), Letonia (TTT Riga) și Belgia (Mithra Castors Braine). Vor lupta în calificări: Botas SK (Tur), BLMA (Fra), Aluinvent DVTK Miskolc (Hun), Arka Gdynia (Pol), Umana Reyer Venezia (Ita) și Olympiacos SFP (Gre).

*foto: Miska Brigitta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!