Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC va juca din nou cu titlul pe masă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.04.2018

Echipa din Sfântu Gheorghe a câștigat cu 2-0 semifinala cu Universitatea Cluj-Napoca. Partida de la sala Horia Demian s-a încheiat cu scorul de 59-87, pe sferturi: 19-25, 14-20, 12-26 și 14-16.

Gazdele au avut doar 10 jucătoare pe foaia de joc și au intrat doar 8, în timp ce la oaspete au jucat toate cele 12 baschetbaliste. Toate alb-verzile au reușit să marcheze. Dragan Petricevic a început partida cu Taylor, Samburska, Ghizilă, Thompson și Părău. Reamintim că Universitatea nu mai poate conta pe Vorpahl, accidentată în primul meci din sferturi. Zoran Mikes le-a trimis în 5-ul de start pe Webb, Marshall, Mijovic, Godri-Părău și Neagu. Antrenorul oaspetelor a lăsat-o în afara lotului pe Hamilton-Carter pentru acest meci.

Debutul partidei a fost presărat cu ratări, iar după cinci minute scorul era 6-9. Campioana en-titre avea un avans de șase lungimi la prima pauză, 19-25. Oaspetele au schimbat complet formula în startul celei de-a doua perioade de joc. Diferența a crescut cu alte șase puncte, astfel că la jumătatea partidei scorul a fost 33-45.

Mijovic a marcat primele cinci puncte după revenirea de la vestiare, iar scorul devenea 33-50. ACS Sepsi SIC s-a distanțat cu 14 puncte în a treia perioadă de joc, iar la ultima pauză scorul era 45-71. Ultimul sfert a fost mai echilibrat, adjudecat de oaspete la două puncte. S-a încheiat 59-87 și ACS Sepsi SIC se califică în a 4-a finală la rând.

Campioana a făcut diferența cu cele 54 de puncte reușite din spațiul de trei secunde, față de 20 ale oaspetelor. De asemenea, alb-verzile au profitat mai bine de greșelile gazdelor, cu 16 puncte marcate după 12 turnovers. Clujencele au înscris 7 puncte în urma celor 14 mingi pierdute de Sepsi.

Amanda Thompson a fost coșghetera partidei cu 22 de puncte, la care a adăugat 6 recuperări și 2 pase decisive. Pentru Universitatea au mai înscris: Samburska 16 puncte (3x3), Taylor 9, Ghizilă 7, Kalusic 3 și Părău 2 puncte.

Carley Mijovic a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete, fiind în double-double cu 19 puncte și 11 recuperări. Pentru ACS Sepsi SIC au mai înscris: Marshall 15 puncte (plus 6 pase decisive și 7 assist-uri), Stoenescu 12 puncte (4x3), Fontaine 8 puncte, Kress 6, Godri-Părău 6, Neagu 5, Webb 5, Kilin 4, Dzankic 3, Kovacs 2 și Huțanu 2 puncte.  

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe va juca din nou în finala mare, cu CSM Satu Mare, în timp ce clujencele vor întâlni Olimpia CSU Brașov pentru bronz.

*foto: cjsport.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    SEPSI SIC va castiga din nou campionatul,iar locul trei va fi ocupat de Brasov !!

    cu 5 ani în urmă (13.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!