Stiri

ACS Sepsi caută prima victorie din EuroCup în Slovacia

Andreea Vlase

Andreea Vlase
24.10.2017

Campioana României joacă miercuri de la ora 19 în deplasare la Piestanske Cajky. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe este în căutarea primei victorii în actuala ediție de EuroCup, după ce a pierdut în primele două partide, la Torun (69-84) și acasă cu Hatay (63-80).

Față de cele două partide, Zoran Mikes va avea o rotație mai lungă. Annemarie Godri Părău și Ruzica Dzankic nu au jucat nici un minut în actuala campanie europeană, după ce s-au accidentat în prima etapă a Ligii Naționale, la Timișoara. Cele două au revenit pe teren în ultima etapă de campionat, duminică, în fața celor de la CSBT Alexandria, intrând de pe bancă.

Dzankic a jucat 11 minute și jumătate, în care a reușit 5 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. Godri Părău a fost cea mai bună marcatoare a celor de la Sepsi, cu 17 puncte în 25:17 minute, la care a adăugat 4 pase decisive. Cu aportul celor două, alb-verzile ar putea avea mai multă consistență în atac și să se lupte pentru primul succes în grupa D.

Slovacele de la Piestanske au pierdut clar în prima etapă, 58-82 pe terenul celor de la Hatay BB, dar s-au impus acasă cu Energa Torun în runda precedentă, scor 77-73. La fel ca și Sepsi, Piestanske are victorii pe linie în campionatul intern, dar au două meciuri mai puțin ca prima clasată.

În cele două partide jucate până acum în EuroCup, slovacele stau mai bine la aruncările din acțiune, cu 6 procente în plus la reușitele de două puncte și aproape 9 la cele de la distanță. Sepsi are un plus de 3% la libere. Campioana României are 37 de recuperări/meci, față de 27 ale adversarelor. Alb-verzile au o medie de 8,5 intercepții, cu 5 mai mult ca slovacele.

Jenna Smith este cea mai bună marcatoare a gazdelor de mâine, cu 13,5 puncte/meci, în timp ce Tyaunna Marshall a înscris cel mai mult pentru Sepsi. Americanca este cea mai bună marcatoare din faza grupelor, cu o medie de 23,5 puncte/meci.

Partida dintre Piestanske Cajky și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se joacă miercuri de la ora 19 și va fi arbitrată de Oliver Krause (Germania), Halit Can Cihan (Turcia) și Silvia Marziali (Italia), supervizați de Pavel Volejnik (Cehia).

*foto: Lukasz Lubinski

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!