Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi reia campionatul cu Sirius Târgu Mureș

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.11.2017

ACS Sepsi SIC și UPM BC Sirius Târgu Mureș se întâlnesc duminică de la ora 19, într-un meci din etapa a 6-a a Ligii Naționale, care se reia după trei săptămâni de pauză. La prima vedere pare o misiune ușoară pentru echipa lui Zoran Mikes, dar campioanei en-titre i-au lipsit 7 jucătoare în pauza pentru naționale. Patru au fost la lotul României (Stoenescu, Godri-Părău, Kilin și Neagu), două la reprezentativa Suediei (Fontaine și Hamilton-Carter) și una la naționala Croației (Dzankic).

Ambele echipe ce se vor întâlni duminică la Sepsi Arena au pierdut două puncte în clasament după retragerea lui Phoenix Galați. Campioana en-titre a rămas cu 4 victorii și este la două puncte în spatele liderului CSM Satu Mare, ambele având un parcurs perfect până acum. UPM Sirius mai are doar o victorie în campionat, după ce s-a anulat cea din prima etapă de la Galați.

Mureșencele au cea mai mare medie de puncte primite pe meci, 84,3, cu doar 69,8 puncte înscrise/meci. Campioana en-titre are al treilea atac în primele cinci etape, cu o medie de 80,5 puncte, precum și a doua apărare, încasând doar 64,5 puncte/meci în campionat.

Cele două echipe s-au  mai întâlnit de două ori, sezonul trecut. De fiecare dată s-a impus ACS Sepsi. În meciul tur, din octombrie, campioana depășea suta, scor 101-64. Returul din 23 decembrie avea să fie mult mai strâns, iar gazdele din Covasna s-au impus cu 85-80 la sala Katy Szabo. Coșgheterele celor două formații din acel meci se vor înfrunta și mâine. Angel Robinson marca 27 de puncte pentru Sirius, la care adăuga 8 recuperări și 5 pase decisive, în timp ce Tyaunna Marshall încheia partida cu 19 puncte, 6 recuperări și 3  intercepții pentru alb-verzi.

Meciul dintre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și UPM BC Sirius Târgu Mureș se joacă duminică de la ora 19 la Sepsi Arena. Partida din etapa a 6-a a LNBF va fi arbitrată de Alexandra Stan, Andrei Răileanu și Alin Bobeică, supervizați de Alina Moanță. După această partidă, pentru campioana României urmează o deplasare în Turcia, cu Hatay BB, în penultimul meci în grupa D din EuroCup.

*foto: Gyurko-Henning Balazs 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!