ACTUALIZARE. BF ratifică decizia CCCLT. Craiova 2 pierde cu 0 - 20 meciul cu Steaua


CCCLT a explicat motivele pentru care a modificat decizia ințială

ACTUALIZARE, 16 ianuarie 2013

CCCLT a explicat pentru TotalBaschet.ro motivul pentru care a anulat decizia inițială, cea care păstra rezultatul de pe teren, și a hotărât ca SCM 2 Craiova să piardă partida cu 0 - 20. Conform Comisiei, în Regulamentul Specific CN Liga 1 Masculin publicat pe site-ul Federației, adică regulamentul de care a ținut cont arbitrul principal al partidei când a decis că jucătorii Craiovei au drept de joc s-a strecurat o greșeală de transciere față de varianta aprobată. Astfel, la articolul 4.1, ultimul paragraf, în loc de Liga națională de Baschet trebuia specificat Liga 1 Masculin.

”Echipa satelit a unei divizionare din LNB care evolueaza in esalonul inferior, respectiv in cadrul CN Liga I - a de baschet masculin are dreptul de a utiliza intr-un joc un numar nelimitat de sportivi, sub 25 de ani, care activeaza in esalonul superior, si care figureaza in lista jucatorilor cu drept de joc aprobati de FRB, pentru LNB

Este interesant faptul că la momentul luării primei decizii CCCLT nu a realizat greșeala de redactare, chiar acel punct regulamentar fiind invocat în motivarea deciziei.

De asemenea, schimbarea deciziei inițiale nu a fost adusă în niciun fel în atenția publicului, comunicatul publicat pe site-ul Federației în data de 22 decembrie fiind retras de pe site fără niciun fel de precizări. 

Un aspect pozitiv îl reprezintă însă faptul că s-au corelat Regulamentul General de Organizare al Competițiilor de Baschet și Regulamentul Specific L1M iar pe viitor nu vor mai apărea situații de aceste fel. 

Erată. În titlul articolului publicat pe data de 12 ianuarie s-a specificat faptul că Biroul Federal a modificat decizia CCCLT. În realitate, BF a ratificat această decizie. Ne cerem scuze pentru confuzia creată.

ACTUALIZARE, 12 ianuarie 2013

Biroul Federal al FRBaschet a decis în ședința din 10 ianuarie ca SCM 2 Craiova să piardă partida cu Steaua București din cadrul etapei a VII-a a L1M cu scorul de 0 - 20.

Cazul SCM Craiova 2 – CSA Steaua, din Liga I. In urma reanalizarii cazului, Biroul Federal ratifica decizia CCCLT, respectiv omologarea jocului cu rezultatul de 20-0 in favoarea echipei CSA Steaua, fara punct in clasament pentru SCM Craiova 2, deoarece a folosit in meci sportivi fara drept de joc pentru Liga I, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Federației.

TotalBaschet a solicitat departamentului media al FRBaschet detalii suplimentare despre articolele de regulament invocate în cazul acestei decizii în condițiile în care Comisia Centrală de Competiții, Clasificări, Legitimări și Transferări, cea care se ocupă cu organizarea Campionatelor Naționale, a considerat inițial că nu a fost încălcată nicio prevedere regulamentară. În momentul în care vom primi răspunsul FRBaschet vi-l vom aduce la cunoștință.

ACTUALIZARE, 22 decembrie

Federația Română de Baschet a anunțat într-un comunicat postat pe site-ul oficial că rezultatul partidei dintre SCM U Craiova 2 și Steaua București din cadrul etapei a VII-a a L1M va rămâne cel consemnat pe teren.

Privind sesizarea CSA Steaua Bucuresti referitoare la dreptul de joc al unor sportivi ai echipei SCM Craiova din LNB care au fost folositi la echipa satelit SCM 2 Craiova la jocul din Liga I-a SCM 2 Craiova – CSA Steaua Bucuresti din ziua de 15.12.2012;
In baza prevederilor RSC Liga I – a, art. 4.1. ultimul paragraf:
”Echipa satelit a unei divizionare din LNB care evolueaza in esalonul inferior, respectiv in cadrul CN Liga I - a de baschet masculin are dreptul de a utiliza intr-un joc un numar nelimitat de sportivi, sub 25 de ani, care activeaza in esalonul superior, si care figureaza in lista jucatorilor cu drept de joc aprobati de FRB, pentru LNB”.
CCCLT a constatat ca nu a fost inregistrata nicio infractiune comisa de conducerea echipei SCM 2 Craiova si nici de arbitrul principal al jocului, drept pentru care a omologat jocul cu rezultatul inregistrat pe teren, se arată în comunicatul FRBaschet.

 

ACTUALIZARE
Andjelko Mandic, antrenorul principal al echipei SCM U Craiova din Liga Națională nu s-a aflat pe banca tehnică a formației oltene la jocul de Liga 1 câștigat de aceasta împotriva lui Steaua București. Tehnicianul ex-iugoslav al Craiovei a fost prezent în sală, însă nu a luat parte la acest joc în niciun fel.

_____

Surse din cadrul FRBaschet au precizat pentru TotalBaschet.ro că situația va fi analizată de către comisiile de specialitate urmărindu-se a se identifica cu exactitate dacă jucătorii de la echipa mare folosiți de Craiova în respectiva partidă aveau sau nu drept de joc.

Aceleași surse afirmă că s-ar fi încălcat articolul 8.5  din Regulamentul de Organizare al Competițiilor de Baschet (RGOCB) care prevede:

Art. 8.5. Toti membrii echipei care iau parte la un joc trebuie să fie înscrisi în “Lista jucătorilor şi oficialilor aprobati de FRB pentru participarea în campionat” care se prezintă obligatoriu comisarului/arbitrului principal impreuna cu toate legitimaţiile lor pentru verificare cu o oră înainte de joc. Persoanele înscrise în tabel pot lua loc pe banca echipei chiar dacă ele sosesc după începerea jocului împreună cu ‘Lista nominala a echipei pentru joc”.

Conform interpretării date de Federație acestui articol listele aprobate de FRB sunt emise pentru fiecare echipă cu specificarea competiției pentru care este valabilă și cuprind 16 sportivi care pot fi folosiți numai la respectiva competiție, iar lista pentru joc este valabilă pentru numai un singur joc din o anumită dată și cuprinde numai 12 sportivi.

Craiova nu a avut înscriși pe cei patru jucători folosiți și pe antrenorul Andelko Mandic pe “Lista jucătorilor şi oficialilor aprobati de FRB pentru participarea în campionat”, bazându-se pe faptul că ”echipa satelit a unei divizionare din LNB care evolueaza in esalonul inferior, respectiv in cadrul CN Liga I - a de baschet masculin are dreptul de a utiliza intr-un joc un numar nelimitat de sportivi, sub 25 de ani, care activeaza in esalonul superior, si care figureaza in lista jucatorilor cu drept de joc aprobati de FRB, pentru LNB” (articolul 4.1 din RGOCB)

Conform articolului 8.2 din RGOCB principala responsabilitate în acest caz revine arbitrului principal al întâlnirii și anume lui Răzvan Puf din Arad. Federația a cerut acestuia un raport detaliat asupra situației. Cazul va fi analizat după ce Puf va înainta raportul cerut.

Reamintim că SCM U Craiova 2 a câștigat partida cu Steaua București din cadrul etapei a VII-a a L1M cu 71 – 69. În respectivul meci SCM U 2 a folosit patru jucători din lotul echipei mari (Travis Bureau, Ionuț Orbeanu, Cristian Corneanu și Cătălin Petrișor).

Marius Toma, managerul clubului craiovean, a declarat pentru TotalBaschet.ro că a luat decizia de a folosi jucători de la echipa mare pentru a dat o lecție Stelei care în tur a câștigat cu 131 – 25, ”arătându-și mușchii”.

Dacă se va dovedi că echipa din Craiova nu a respectat regulametul va pierde partida cu 0 - 20 și nu va primi niciun punct în clasament.

Foto: sportb.roCitește ultimele știri despre SCM U Craiova 2
Citește ultimele știri despre CSA Steaua București

Costin Marinescu / 16 January 2013 / 9:01


Galerie foto


user12 hahaha
0 
Sa se dea punctele stelei , restul nu mai conteaza.Fac mare tam-tam ca AU LUAT BATAIE de la 3 jucatori U23 si un jucator de Div A.Nu mai conteaza ce si cum..ei vor punctele.Probabil doresc sa termine in fata Chiajnei , desi nu prea cred.E greu sa-i bata pe Chiajna ''pe bune''. 
19 December 2012 19:27
Agelu Steaua
0 
Ai dreptate , e mai greu de castigat pe teren . Da' si daca bateau craiovenii pe Chiajna inainte , atunci sa fi vazut principii ca " respectarea rezulatatului din teren " , " art. 8.1 primeaza pentru interesul jucatorilor romani " ....Da' uneori strugurii sunt acri !  
20 December 2012 14:33
0 
@user12 tie presupun ca ti se pare normal ca la o echipa de baschet sa fie adusi cu totul si cu totul alti jucatori decat ce sunt inscrisi pe foi. Au luat bataie da 2 puncte de la o echipa care si-a adus un american care prin coincidenta a fost MVP in turul trecut si a castigat meciul de unul singur impotriva Clujui si inca 3 jucatori. Unul dintre care Orbeanu fost jucator la Steaua care era folosit destul de mult. Daca la Craiova nu este folosit asta e altceva. Daca Craiova vroia sa isi faca echipa de div B si sa joace tare nu era nimic o problema tot respectul pentru ei. Dar cand ei vin si isi bat joc de sportul asta...Mai bine taci din gura ca te faci de ras. Cum adica e greu sa ii bata pe Chiajna "pe bune" cand a castigat Steaua un meci in Div B cu arbitrii? De ce aduci niste comentari absolut cretine?
@Agelu comentezi pe principiul stiu eu ce vroiau sa spuna aia de la Steaua daca se intampla nu stiu ce. Nu iti mai da cu parerea ca vorbesti prostii 
20 December 2012 21:57
Agelu Comentariu sters
0 
Domnu' administrator sef, zau asa ! Comentam chiar decent la articol si la opiniile lu' domnu' Tzony si .....pac, comentariul , la recycle bin ! Daca promit ca imi cumpar fular ros-albastru si recit jucatorii echipei foste fanion ca pe Tatal Nostru in fiecare dimineata , ma iertati ?
@ Tzony : daca ai copyright pe tema " Steaua : cum sa castigi la masa verde " sa stii ca nu ma supar . Dar in cazul in care echipa de suflet ABBA nu e in stare sa-i bata pe "descultii" de la Chiajna si , in loc sa se bucure ca are ocazia sa faca un meci tare , face chestii cu " acoperire regulamentara " , imi dai si mie voie sa fac spirite de gluma ( mishtouri mai pe intelesul tau ) pe seama favoritilor tai ?
Ca sa nu cauti pe Wikipedia : echipa ABBA inseamna : un an in A, doi in B.  
21 December 2012 08:26
Agelu Rezultat nedrept
0 
Maaaare greseala au facut oficialii FRB ! Acum nu mai are nici o importanta rezultatul ( din teren ) al jocului Steaua-Chiajna ! Fiind fara miza ( nici macar pentru " antrenament serios " ) cu siguranta echipa militara va avea o scuza serioasa pentru ocuparea locului secund ! Ramane ca in lupta crancena pentru promovare sa dea piept cu adevaratele forte ale baschetului romanesc actual : Vabova sau Poli Iasi !
PS . Scuze daca v-am plictisit dar situatia de fata mi s-a parut atat de penibila incat nu m-am putut abtiune ! Unii oficiali ( nu dau numele echipei , dar de ai Stelei e vorba ) ar depune contestatie si daca ar juca cu Avantu' Simeria de Jos si l-ar folosi pe cumnatul lu' varu' de-al doilea al lui Papanikolau . Totul pentru a-si depasi adversarul pe care nu il pot bate in teren.
PS2 : Scuze si echipelor din Sf. Gheorghe si Iasi pentru implicarea in chestia asta . Singura lor "vina" este ca sunt pe locul intai in clasament la aceasta ora.  
22 December 2012 12:05
user12 @tzony
0 
Exprimarea '' comentarii absoult cretine '' denota o MARE FRUSTRARE.Nu face steaua lotul echipei adverse ( anii 80 au trecut ).Au depus memoriu si au pierdut..s-au facut de ras a doua oara , dupa ce au tipat ca i-au furat arbitrii.Eu vad toata agitatia asta a stelei ca o scuza ca au luat bataie.Repet : steaua ar trebui sa fie recunoascatoare ca a avut meci de un meci tare si ca a jucat impotriva unor jucatori buni ( repet 3 dintre ei au sub 23 ani - mai tineri decat unii de la steaua ).Concluzie : de ras se face steaua , in loc sa invete ceva din meciul jucat e teren se leaga de arbitraj , regulamente , etc.Sa promoveze in Div. A si mai vorbim....drumul e lung pana acolo. 
22 December 2012 12:35

Este necesar să vă autentificaţi pentru a putea introduce comentarii.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. TOTALBASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului. După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Din aceeaşi categorie...
Sala Sporturilor „Gabriela Szabo” a fost inaugurată în Voluntari
Cum arată sala în care vor juca baschetbaliștii ilfoveni (Galerie Foto) 
Interviu cu Alin Borșa, campion în Liga 1 alături de Cuza Sport Brăila
Românul a început sezonul alături de BC Mureș, în LNBM 
Liga 1 masculin. Cuza Sport Brăila a câștigat turneul final
Gazdele s-au impus în decsivul cu Știința București, iar Athletic Constanța a încheiat pe 3 
Liga 1 masculin. Turneul de promovare începe astăzi la Brăila
Toate cele patru echipe vor fi anul viitor în grupa B a Ligii Naționale, care se va disputa după noul format 
Liga 1 masculin. Turneul final al sateliților începe marți la Sibiu
Cele patru participante luptă pentru o reducere cât mai mare de taxe 
Liga 1. BC Athletic Constanța a devenit a patra echipă calificată la Turneul Final
Dobrogenii i-au lăsat acasă pe cei de la CSM Ploiești și CSO Voluntari 
fortheloveofthegame super teren de baschet. not!
0 
E excelent ca in Romania se mai inaugureaza sali de sport si nu e nicio urma de ironie, chiar daca s-a facut tam-tam-ul obisnuit in aceste cazuri. Din pacate ar fi bine ca salile acestea sa fie proiectate de niste oameni care se pricep. Ca acel juma de metru aflat intre tusa de fund de la baschet si panou nu prea e regulamentar. Mai ales pentru Liga Nationala. Ca sa nu zic ca nu e nici sigur pentru jucatori. 
click pt. Articol 07 June 2018 20:37
andrac Meciuri
0 
Sper sa vedem meciuri frumoase la TV. Cred ca oricine vrea sa ia locul 1, deci e miza. Iar 4 echipe care nu ar putea fi eligibile sunt Galati, Dinamo, Iasi, Timisoara (depinde de datoriile imense). 
click pt. Articol 28 May 2018 14:05
dragos vascenco un arbitru sustinut de federatie
0 
Acest arbitru Sandulache a fost exclus acum cativa ani din arbitraj dupa ce a “ciufulit-o” putin pe Carmen Tocala,care atunci era presedintele federatiei romane de baschet.
Recent,de vreo 3 ani a fost re-introdus in arbitraj cu ajutorul lui Marius Ciulin,absolvind scoala lui de arbitraj de la Constanta (doar ei stiu cate meciuri au aranjat impreuna in urma cu 10-15 ani cu comisarul Banica si altii din “garda veche”)si a avut o “evolutie remarcabila”la varsta sa mai degraba aproape de pensionare,a promovat cate o categorie in fiecare sezon,precum un arbitru tanar,talentat si de perspectiva,acum fiind arbitru LNBF.
Dupa incidentele de la meciul in care el in calitate de arbitru a agresat un spectator,nu a fost nici macar suspendat 2 etape in loc de 6 luni sau excludere,ci a fost retinut in mod tacit si elegant de la delegari Pentru 2 (doua) saptamani,de ce un altfel de regulament?
Pentru ca fratele subiectului ocupa o functie importanta in politica si ii asigura acestuia o constanta presiune pe cei care ar putea lua vreo masura neplacuta pentru ei......
Pentru ca de la presedintele actual al federatiei,Horia Paun si pana la femeia de serviciu de la federatie,tuturor le este frica de el.
Pe unii ii santajaza cu cate ceva compromitator ,iar pe altii ii ameninta cu ruperea picioarelor la propriu,pe ei si familiile lor....iar pentru ca in federatie nu exista o persoana cu coloana vertebrala care sa nu se lase impresionata de acestea,el isi desfasoara activitatea linistit si isi permite orice astfel de gest fara sa primeasca vreo sanctiune conforma cu regulamentul.
Un caz de excludere din arbitraj s-a petrecut anul trecut cand un arbitru cu experienta si vechime in arbitraj,tot LNBF a agresat in calitate de antrenor,un alt arbitru la un meci de juniori,atunci sanctiunea a venit repede si a fost ferma:Excludere din arbitraj conform regulamentului.
Asadar regulamentul este aplicabil pentru unii iar pentru altii nu,inca un caz in care ni se confirma ca traim in Romania
Sunt curios si cat timp va rezista articolul acesta pe site.... 
click pt. Articol 05 April 2018 14:33
0 
Altădată era într-o sală ca spectator, îsi sustinea iubita din acea perioadă, jucătoare. Punea presiune pe arbitrii jocului la un mod destul de urât, el fiind arbitru. Până la urmă i-a venit o minge în cap de pe banca echipei adverse.  
click pt. Articol 04 April 2018 21:38
0 
recidivist in astfel de probleme. Odata la Cerbu, desi arbitra, a urecheat un copil jucator in timpul meciului. A avut nenorocul sa fie si parintele acolo care i-a tras un pumn de l-a lasat lat. 
click pt. Articol 04 April 2018 20:50
0 
Să-i ducă păcatele cine l-a readus în arbitraj, Carmen Tocală îl exclusese. Acum băiatul vrea să recupereze.  
click pt. Articol 04 April 2018 11:03
suporter oradean sandulache,
0 
un personaj frustrat, penibil,de cea mai joasa speta!
Din punctul meu de vedere nu are ce cauta in arbitraj,ca sa nu spun ca dupa fata lui are nevoie de ingrijire medicala.Sper ca FRB sa ia masurile necesare.  
click pt. Articol 04 April 2018 10:34
0 
Nu vad rostul acestei stiri. Problema trebuie rezolvata intre ei, ca in familie. 
click pt. Articol 23 February 2018 18:48
0 
sala moderna de 1200 locuri in 2018 intr-o tara de 20 milioane.Ceausescu le facea mai mari tovarasi :))
 
click pt. Articol 23 February 2018 08:38
0 
Am vrut sa scriu acces. 
click pt. Articol 17 February 2018 13:43