Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

ACTUALIZAT. Ivan Jelenic a ajuns la Buducnost, sfertfinalistă în EuroCup!

Adrian Micinic

Adrian Micinic
01.03.2013

Lunetistul de mână stângă, Ivan Jelenic, nu mai face parte din lotul lui BC Timișoara

Vineri (01.03)
Ivan Jelenic a semnat în cele din urmă cu Buducnost Podgorica, campioana în exercițiu a Muntenegrului. Deși inițial se părea că muntenegreanul va semna cu Rabotnicki, în Macedonia, stângaciul care a jucat la BC Timișoara în acest sezon a ajuns în cele din urmă la echipa situată pe locul al 3-lea în Liga Adriatică și este calificată în sferturile de finală ale EuroCup.

Astfel, Jelenic este al doilea jucător care a jucat la BC Timișoara ajuns între timp în Liga Adriatică după ce Ivan Siriscevic a fost legitimat de KK Split.

Miercuri (27.02)
Ivan Jelenic, fostul jucător al lui BC Timișoara, a fost legitimat de către Rabotnicki, locul al 6-lea în campionatul intern al Macedoniei, informează eurobasket.com.

Astfel, Jelenic revine în spațiul ex-iugoslav. El a jucat în sezonul 2011/12, la Mornar Bar, unde a avut medii de 12.6 puncte, 2.6 pase decisive, 2.1 recuperări și 1.3 intercepții, avansând în semifinalele campionatului. De asemenea, a avut 17.1 puncte și 2.8 pase decisive în 12 meciuri la nivelul Ligii Balcanice.

Rabotnicki are 5-7 la general în campionatul Macedoniei. Aceasta este cea mai populară echipă de baschet din această țară

Marți (26.02)
Ivan Jelenic
nu mai este jucătorul lui Baschet Club Timișoara. Sportivul muntenegrean s-a despărțit de vicecampioana României în cursul zilei de marți (26.02).

Fundașul de 1.92 metri a bifat 16 prezențe în Liga Națională, având medii de 9.9 puncte, 1.4 recuperări, 1.3 pase decisive, 0.6 intercepții și 1.3 posesii pierdute pentru un coeficient de 7.4 la eficiență. De asemenea, Ivan a avut medii de 53% la aruncările de două puncte, 39% la trei puncte și 86% la linia de pedeapsă. Jelenic a bifat două prezențe în cupă, respectiv șase în EuroChallenge. În cupele europene a avut medii de 7.5 puncte, 2.2 pase decisive și 1.2 recuperări cu 1.8 posesii pierdute.

De notat că Jelenic va împlini vârsta de 28 ani pe 27 februarie. El a fost adus de către Predrag Badnjarevic, fostul antrenor al echipei, cu câteva zile înaintea startului oficial al sezonului competițional 2012/13.

În urma acestei despărțiri, BC Timișoara rămâne în șapte jucători străini: Zlatko Jovanovic, Devan Downey, Garry Gallimore, Dominique Archie, Mujo Tuljkovic, Robert Sarovic și Delvon Johnson.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gabi30us :

    S. Jovanovic lasa-ne!!!
    Atata minte a avut S. Jovanovic, l-a dat pe Jelenic afara ca era adus de Badnarevic si il tine pe Tulijkovic care cu Miercurea Ciuc a jucat 20 de minute si a ,, reusit sa dea 2 puncte.

    cu 11 ani în urmă (01.03.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!