Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

ALEGERI 2017. Componența Biroului Federal pentru următorii patru ani

Bogdan Pîrvu

Bogdan Pîrvu
05.05.2017

Membrii Biroului Federal alături de presedintele de onoare al FRB, Carmen Tocală

În această dupămasă s-a încheiat Adunarea Generală Ordinară a Federației Române de Baschet ce a avut pe ordinea de zi si alegerile pentru structura organizatorică a forului românesc. Astfel, Horia Păun a fost ales presedintele FRB pentru incă patru ani, cu 170 de voturi, în timp ce Ghiță Muresan si Alina Moanță vor ocupa funcția de vicepresedinti, cei doi obținând unanimitate de voturi (198).

Lupta cea mai aprigă s-a dat la nivelul Biroului Federal, acolo unde pentru 10 locuri au existat 20 de candidaturi. Pentru cele 4 locuri ale reprezentanților structurilor de juniori cele mai multe voturi le-a primit Florin Nini, cu 133 de voturi, urmat de Florin Covaciu cu 84 de voturi, Dacian Dan cu 76 de voturi, consemnându-se egalitate între Cătălin Tănase si Vasile Gîlcă, 75 de voturi. În turul al 2-lea Tănase a acumulat 65 de voturi față de cele 42 ale lui Gîlcă. Au mai participat, în primul tur, Zoltan Safar 71 de voturi, Mihai Petruț 74 de voturi, Aldea Mihai 27 de voturi, Dinu Radu 22 de voturi si Alecu Cornel 16 voturi.

Pentru cele patru locuri în Biroul Federal rezervate structurilor de seniori, Serban Traian Sere a strâns 146 de voturi, urmat de Mircea Cristescu cu 131 de voturi, Floca Oliver Horațiu 118 voturi si Pricop Adriana 100 de voturi. Au mai participat Barbu Dragos 94 de voturi si Istvan Rusz 33 de voturi.

Ultimele două locuri, rezervate reprezentanților din afara structurilor, au fost ocupate de Petre Brănisteanu, 119 voturi si Marius Marinescu, cu 104 voturi, Raducanu Sebastian obținând doar 79 de voturi. 

Astfel componența Biroului Federal este formată din Florin Nini, Florin Covaciu, Dacian Dan, Cătălin Tănase, Serban Sere, Mircea Cristescu, Horatiu Floca, Adriana Pricop, Petre Brănisteanu, Marinescu Marius, Horia Păun, Alina Moanță si Gheorghe Muresan.

Conform frbaschet.ro, la putin timp dupa terminarea Adunarii Generale de alegeri, a avut loc sedinta noului Birou Federal. In cadrul acesteia, la propunerea presedintelui FRB, domnul Dan Berceanu a fost reconfirmat cu unanimitate de voturi in functia de secretar general, iar domnul Claudiu Fometescu a fost validat cu unanimitate de voturi in functia de antrenor federal, ambii completand lista de 15 membrii ai noului Birou Federal al FRB.

De asemenea, membri ai comisiei de cenzori au fost alesi, în unanimitate, Balan Viorel, Enachescu Constantin si Leon Marian, în timp ce avocatul Florin-Norocel Petrosel a fost ales presedintele Comisiei de Apel cu 197 de voturu pentru si unul împotrivă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!