Stiri Juniori U17 Masculin

ALEGERI 2017. Dan Dacian: "Îmi doresc îmbunătățirea abilităților de joc ale juniorilor prin completarea regulamentelor"

Bodan Pîrvu

Bodan Pîrvu
04.05.2017

Au mai rămas mai puțin de 12 ore până la debutul Adunării Generale Ordinare de la Arena de Baschet a Federației Române de Baschet, întrunire ce va decide componența Biroului Federal pentru următorii patru ani.

Printre candidaturile depuse se regăseste si cea a lui Dan Dacian, presedintele clubului bucurestean cu acelasi nume. Originar din Sibiu, Dan Dacian are o experiență în antrenorat de peste 12 ani, iar clubul său este unul dintre cele mai reprezentative din Capitală.

Acesta a răspuns pozitiv invitației noastre de a răspunde întrebărilor adresate, prezentându-ne candidatura sa la Biroul Federal, categoria juniori.

Ce vă recomandă pentru a ocupa poziția de membru în Biroul Federal?

În primul rând, mă recomandă cei 32 de ani petrecuți în sistem de-a lungul cărora am trecut prin toate etapele, de la jucător la formator și președinte al unui club de baschet. Apoi pasiunea pentru acest sport care m-a ajutat să am o viziune completă asupra fenomenului și să-i înțeleg nevoile. Ultimii 12 ani i-am petrecut antrenând copii și juniori și am reușit să obțin performanțe la fiecare categorie de vârstă. Îmi doresc ca aceste rezultate și experiența acumulată până acum, să servească în evoluția și calitatea performanței juniorilor la nivel național.

De ce dumneavoastră și nu alt candidat?

Părerea mea este că fiecare om aduce valoare prin experiența proprie. Fiecare om poate veni cu soluții, decizii și acțiuni din care putem învăța. Personal, vreau să ajut și să contribui la evoluția baschetului românesc prin prisma experienței pe care am acumulat-o până acum și a dorinței de a evolua și de a performa.

Care sunt proiectele dumneavoastră pentru următorii patru ani – termen scurt, mediu și lung?

Înainte de toate, vreau să menționez că sprijinul și buna colaborare a echipei de lucru și anume membrii Biroului Federal, sunt pioni importanți ai dezvoltării oricărui proiect. Îmi doresc îmbunătățirea abilităților de joc al juniorilor prin completarea regulamentului conform celor văzute la turneele internationale la care am participat. Totodată, sprijinul și susținerea cluburilor de juniori, prin introducerea grilei de formare. Un alt proiect ar fi asigurarea continuității pregătirii juniorilor prin implementarea unor turnee de vară. De asemenea, calitatea de membru al Biroului Federal îmi oferă posibilitatea de a sprijini implementarea proiectelor celorlalți colaboratori, colegi, antrenori și cluburi.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!