Stiri Juniori U17 Masculin

ALEGERI 2017. Vasile Gîlcă: "Îmi doresc să ridic stacheta si să întorc ceva sportului care mi-a dăruit atâtea satisfacții"

Bogdan Pîrvu

Bogdan Pîrvu
04.05.2017

Vasile Gîlcă, presedintele CSU Stiinta Bucuresti, este unul dintre cei 10 candidați din categoria juniori, la Biroul Federal. Alegerile sunt programate să aibă loc vineri, 5 mai, cu începere de la orele 10 la Arena de Baschet a forului românesc.

Total Baschet i-a adresat o serie de întrebări oficialului bucurestean care recent a lansat un proiect promițător în Capitală cu clubul Stiinta Bucuresti. Gîlcă ne-a declarat că atuurile sale sunt "strategia, ambiția si energia dezvoltată în spiritul baschetului românesc juvenil".

Ce vă recomandă pentru a ocupa pozitia de membru în Biroul Federal? 

Strategia, ambitia si energia pe care o dezvolt in sprijinul progresului baschetului romanesc juvenil sunt principalele mele atuuri. Imi doresc sa ridic stacheta si sa intorc ceva catre sportul care mi-a daruit atatea satisfactii. 

De ce dumneavoastra si nu un alt candidat?

Am acumulat o bogata experienta de-a lungul timpului. Am pornit ca jucator, apoi am urcat cu rabdare fiecare treapta, fara “sa ard” etapele firesti de dezvoltare profesionala. Am ajuns manager, apoi director si, sper eu, sa nu ma opresc aici. Cred ca energia pe care o voi aduce va fi una benefica. Mi-am dat seama in decursul anilor ca baschetul este in sangele meu si ca nu pot sta departe de acest sport.

Care sunt proiectele dumneavoastra pentru urmatorii patru ani - termen scurt, mediu si lung?

In vara anului 2016 am demarat un nou proiect al sectiei de baschet a clubului CSU STIINTA Bucuresti, prin care ne propunem sa promovam tinerii jucatori romani. Ne dorim sa fim o rampa de lansare pentru ei in baschetul de la cel mai inalt nivel. 

Fiind un club sportiv universitar partea academica reprezinta un punct important in strategia noastra, credem cu tarie in educatie duala. Strategia este pe cinci ani, cu promovarea in LNBM, cu acelasi lot de tineri jucatori romani cu care sa evoluam in aceasta competitie. 

Un alt proiect de suflet pe care l-am initiat se refera la clubul Castorii Suceava. Acest micut club a avut echipe inscrise in campionatele nationale de juniori si este in prezent singurul club afiliat din acest oras. Practic, pot sa afirm ca am pus pe harta baschetului juvenil si orasul Suceava.

Aceleasi idei si principii de mai sus as vrea sa le impartasesc si altora. In plus sunt multe alte proiecte pe care as vrea sa le dezvolt si despre care va voi povesti cu proxima ocazie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!