Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

ANALIZĂ La Craiova, „cea mai bună apărare e atacul”. Și singura

Eduard Popa

Eduard Popa
28.12.2017

aleksandar todorov antrenor scm u craiova

Aco Todorov a fost anunțat în locul lui Rami Hadar. Antrenorul israelian, sosit pe cai mari la Craiova, nu a reușit să închege o echipă care să câștige partide în Bănie. Mai mult, a avut și probleme cu viza de ședere în România și a ratat ultimele partide ale lui SCM U Craiova în Liga Națională.

Astfel, el a fost înlocuit de antrenorul macedonean Aleksandar Todorov, care va avea o misiune extrem de dificilă: să repare apărarea Craiovei.

În zece meciuri disputate până acum în acest sezon, adversarele Craiovei au trecut până acum de patru ori bariera celor 100 de puncte marcate, inclusiv în ultimele trei partide. Mai mult, două echipe au înscris 99 de puncte, în timp ce nou-promovata Timba Timișoara a marcat 90 de puncte iar tinerii lui Eugen Ilie de la Dinamo București au înscris chiar 84 de puncte. În total, SCM U Craiova a încasat 96,6 puncte pe întâlnire, stând cel mai prost la acest capitol, mai rău chiar decât Dinamo, care are 95,8 puncte primite în 11 partide.

Apărarea la linia de 3 puncte (așa-numita Perimeter Defense) e destul de bună, Craiova fiind pe locul patru la intercepții (8,8 steals pe meci) și cu doar două meciuri în care a primit mai mult de 10 coșuri de 3 puncte: 16 primite de la Pitești în thriller-ul cu 122-112 câștigat de argeșeni în overtime, și 13 primite de la CSU Sibiu în înfrângerea 108-90.

Problema o reprezintă însă defensiva în interiorul spațiului de 3 puncte (Paint Defense). Trei dintre cele mai bune prestații la procentajul de 2 puncte într-un meci aparțin adversarilor Craiovei: BC SCM Timișoara – 76,2%, BC Timba Timișoara – 72,4% și CSU Sibiu – 72,2%. Mai mult, Craiova e pe ultimul loc la capitolul capace pe meci, cu 1,4.

După primele 10 etape, putem spune cu certitudine că echipa olteană respectă cu sfințenie principiul „cea mai bună apărare este atacul”. Cu 94,6 puncte pe meci, Craiova este de departe pe primul loc la acest capitol, fiind urmată la mare distanță de CSM Steaua (88,3 puncte pe întâlnire). Goran Martinic este cel mai bun marcator al ligii, cu 23,2 puncte pe meci, în timp ce Ivan Siriscevici este pe locul secund, cu 21,2 puncte pe întâlnire. Mai mult, Martinic este și pe locul secund la pase decisive cu 6,4 assist-uri pe întâlnire.

Așadar, în acest moment SCM U Craiova are primul atac și ultima apărare în LNBM, motiv pentru care se află doar pe locul 8, cu 4 victorii și 6 înfrângeri.

Rămâne de văzut ce va putea face Aco Todorov să îmbunătățească apărarea echipei, în contextul în care o săptămână la dispoziție până la meciul din deplasare cu Poli Iași.

CITESTI SI: Un nou antrenor la SCM U Craiova

*foto: sportpictures.eu/ Răzvan Păsărică

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    Misiune grea !!!!!!!!
    Ha !!! Ha !!!!cand ai secunzi de valoare ca si SCM (apropo domnul Garleanu cand a luat licenta de antrenor secund ca el nu poate sa stea pe banca nici la U13)

    cu 6 ani în urmă (29.12.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!