Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Aaron Walton-Moss a semnat cu CSM Phoenix Galați, după ce Craiova a renunțat la serviciile sale

Eduard Popa

Eduard Popa
26.09.2018

aaron walton moss phoenix galati

Aaron Walton-Moss a ajuns la CSM Phoenix Galați și va debuta miercuri în Cupa României, împotriva celor de la CSM Târgu Mureș.

Sportivul american semnase o înțelegere cu SCM U Craiova la sfârșitul lunii iulie. Cu toate acestea, Walton-Moss nu a continuat cu trupa din Bănie. Potrivit surselor noastre, motivul pentru care Moss nu a rămas la Craiova este faptul că acesta nu stătea deloc bine cu rezistența fizică. Atunci când i-au fost cerute probe de sânge, sportivul a refuzat testele medicale. „No needles in my body (tr. „nu vreau ace în corpul meu”), a fost reacția lui Moss. Oltenii au renunțat astfel la baschetbalistul american și s-au reorientat spre Igor Mijajlovic.

În ciuda posibilelor probleme de ordin fizic, fostul său antrenor de la Bashkimi, Dragan Radovic, ajuns acum la CSM Phoenix Galați, are încredere în jucătorul alături de care a câștigat titulul în Kosovo și l-a adus alături de el pe malul Dunării, pentru a obține promovarea în Urna B valorică, de ce nu chiar în playoff-ul LNBM.

Reamintim că sportivul american a jucat în liga a treia din NCAA, la Cabrini University Cavaliers, iar în 2015, Aaron Walton-Moss a jucat 12 meciuri la Atletico Argentino Junin, echipă aflată în prima ligă argentiniană.

În sezonul următor, baschetbalistul născut în Camden a decis să plece în Islanda, unde s-a aflat în formația de start a echipei Hottur Egilsstadir. În Islanda, Walton-Moss a avut niște cifre impresionante fiind foarte aproape de o medie de triple-double: 23.5 puncte, 12.3 recuperări, 8.9 pase decisive și 3.3 intercepții.

Jucătorul a început sezonul 2017-2018 tot la echipa islandeză, însă după numai 4 partide, Walton-Moss a plecat în Kosovo la KB Bashkimi Prizren. Acolo tânărul baschetbalist a jucat în 27 de meciuri, cu medii de 17.6 puncte, 9.1 recuperări, 8.2 pase decisive și 2.5 intercepții.

Alături de KB Bashkimi, Aaron Walton-Moss a evoluat și în liga balcanică, competiție în care a ajuns până în finală și în care a fost lider la puncte, pase decisive și intercepții. Ca urmare a acestor evoluții excelente, conducătorul de joc a fost numit cel mai bun jucător al sezonului. De asemenea, pe plan intern, KB Bashkimi a câștigat titlul de campioană, iar Aaron Walton-Moss a fost numit MVP-ul finalei și cel mai bun jucător al anului.

*foto: dailyorange.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!