Stiri Acvile

Absențe notabile pentru naționala Franței la turneul preolimpic

Paul Olar

Paul Olar
09.05.2016

Naționala Franței va disputa turneul preolimpic fără trei dintre cei mai importanți jucători. Este vorba de Rudy Gobert, Nicolas Batum, respectiv Evan Fournier. Dacă în cazul primului jucător absența se leagă de o accidentare, nu același lucru se poate spune și despre ceilalți doi.

Potrivit agentului Bouno Ndiaye, Nicolas Batum și Evan Fournier preferă să se concentreze asupra carierei, întrucât vor fi baschetbaliști liberi de contract în vară, atunci când Franța are în program deplasarea la Manila. Formația lui Vincent Collet este repartizată în grupa B, alături de țara gazdă Filipine, respectiv Noua Zeelandă.

În vârstă de 27 de ani, Batum a evoluat în actualul sezon competițional la Charlotte Bobcats. El a înregistrat medii de 14.9 puncte, 6.1 recuperări și 5.8 pase decisive. Batum a jucat în prima rundă a Play-Off-ului NBA, acolo unde Bobcats a fost eliminată de către Miami Heat.

În schimb, Evan Fournier a îmbrăcat maioul lui Orlando Magic din 2014 și până în prezent. Sportivul născut în anul 1992 a contabilizat 79 de confruntări în actuala ediție a sezonului, remarcându-se cu următoarele statistici: 15.4 puncte, 2.8 recuperări și 2.7 pase decisive.

Cu Batum, Gobert și Fournier pe teren, reprezentativa Franței a ocupat locul trei la ultimul Eurobasket.

*Foto: eurobasket2015.org

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!