Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Aco Todorov: „Cu astfel de prestații nu avem garanția că trecem de primul tur din playoff”

Eduard Popa

Eduard Popa
22.12.2018

 aco todorov oradea craiova

SCM U Craiova a suferit a doua înfrângere consecutivă, după cea împotriva lui CSU Sibiu. Oltenii au pierdut cu 69-85 în deplasare, la Arena Antonio Alexe.

Antrenorul oaspeților, Aco Todorov, a vorbit despre această înfrângere, a lăudat echipa gazdă și a susținut că formația sa trebuie să arate alt baschet pentru a confirma parcursul foarte bun din prima parte a sezonului:

„Felicit Oradea pentru victorie. Pentru noi a fost un meci important, nu atât prin prisma rezultatului, cât să vedem unde ne situăm, care ne sunt punctele forte și punctele slabe. Totodată sunt de părere că ne luptăm cu Oradea pentru locul 3 la încheierea primei faze din sezonul regulat. În urma rezultatului din această seară din punct de vedere matematic pentru mine e destul de limpede că dacă vom învinge Clujul pe teren propriu avem șanse mari la locul 3, dar dacă pierdem acel meci vom fi pe 4.

Ne aflăm într-o situație bună, peste așteptările noastre de la începutul sezonului. Pe de altă parte, e firesc să ne dorim mai mult. Din păcate nu jucăm așa cum ar trebui și cu astfel de prestații nu avem nicio garanție că vom trece de primul tur al playoff-ului, indiferent de locul pe care vom termina sezonul regulat. Avem multe lucruri de corectat, ce necesită atenția noastră. Obiectivul nostru rămâne același, să mergem în playoff de pe primele patru poziții. Pentru asta consider că avem nevoie de întăriri în lotul de jucători.”

Întrebat să detalieze despre posibilele întăriri, tehnicianul din Bănie a susținut că este în căutarea unui alt jucător român valoros:

„Nu vom face alte transferuri acum. Vom rămâne în această formulă cel puțin până la încheierea primei faze a sezonului regulat. Nu văd rostul unei noi modificări acum. Suntem pe locul 4, avem un avantaj consistent și nu putem să pierdem această poziție prea curând, așa că nu e necesar să ne grăbim. Avem un avantaj de patru victorii față de a 5-a clasată și mai avem două meciuri de jucat pe teren propriu. Oricum vin sărbătorile și preferăm să avem liniște în următoarea perioadă.

Așteptăm încheierea primei faze, să vedem cu ce avantaj vom termina această parte a campionatului față de Pitești, Timișoara sau Steaua. Dacă vom avea 3-4 victorii în plus față de aceste echipe după ultima etapă din GVA consider că putem să mai așteptăm. Dacă vom avea doar două victorii în plus, atunci cred că vom face un transfer la startul fazei a 2-a.

Nu etichetez jucătorii după cetățenie. Dar vă pot spune că nu intenționez să țin șapte jucători străini. Nu văd rostul unei astfel de decizii. Eu am nevoie de un jucător care ne poate ajuta, atât în antrenament, cât și în meci. În prezent nu sunt jucători români disponibili, dar haideți să vedem ce va fi la capătul primei faze. Eu cred că se vor ivi oportunități să atragem un jucător român.”

Cât despre transferul lui Fraseniuc, Todorov a spus:

„Este un jucător important. Cred că legitimarea lui arată că vrem să ne luptăm cu marile forțe ale baschetului românesc. Planul a fost să terminăm prima fază numai cu jucători români sub 23 ani, dar nu puteam să așteptăm în cazul lui Iuri. Nu cred că mai era disponibil la mijlocul lunii ianuarie, astfel încât l-am legitimat când ni s-a ivit ocazia”.

După această înfrângere, SCM U Craiova se află pe locul al patrulea, la egalitate cu Oradea, cu 8 victorii și 3 înfrângeri. Etapa viitoare oltenii vor juca pe teren propriu, împotriva lui U-BT Cluj.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!