Stiri Cupa României Masculin

Aco Todorov: “Nu trebuie să ne gândim la cele 12 puncte pe care le-am câștigat la București”

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
25.09.2015

Todorov

Dinamo București, cea mai titrată formație a României, a debutat cu dreptul în sezonul competițional 2015/2016. Echipa din Capitală a trecut în manșa tur a primei faze a Cupei României de BCM U Pitești, scor 80-68. Returul se va desfășura la Pitești, sâmbătă, de la ora 18:00.

Aco Todorov, tehnicianul formației bucureștene, a vorbit pentru Total Baschet despre meciul tur câștigat de echipa sa.

Primul meci a fost unul dificil pentru noi din cauza presiunuii psihologice. Din moment ce am fost echipa gazdă a partidei, nu a trebuit numai să câștigăm, ci și să ne asigurăm o diferență liniștitoare. Această presiune a dus la numărul mare de posesii pierdute (19). Am pierdut cu aproximativ 50% mai multe mingi decât în jocurile disputate în presezon. Apărarea noastră nu a funcționat așa cum trebuia. Mă refer în special la sfertul 3, când am acordat Piteștiului șansa să înscrie 23 de puncte. Pe de altă parte, pot spune că am luptat și am arătat că avem caracter, mingea a circulat bine în atac. Acestea sunt reperele pe care insistăm și care mă fac pe mine să fiu satisfăcut.

Referitor la retur, Todorov se așteaptă la un joc greu.

Al doilea meci va fi unul greu. Vom juca în fața mulțimii de oameni din Pitești, care înțelege cu adevărat jocul de baschet. Dacă mergem la Pitești să apărăm cele 12 puncte și să pierdem la 11, va fi o greșeală mare. Trebuie să începem jocul concentrați, de la 0-0. Nu trebuie să ne gândim la cele 12 puncte pe care le-am câștigat la București.

Pe de alta parte, având în vedere celelalte rezultate din primul tur al Cupei României și faptul că vor merge mai departe alte două formații, în afara celor calificate, cred că atât noi, cât și Pitești, vom avansa în faza următoare, asta indiferent de rezultatul final al meciului de sâmbătă.

Aco Todorov a încheiat prin a caracteriza formația argeșeană, despre care are o impresie foarte bună.

Am o părere foarte bună despre echipa din Pitești și în special desăre colegul meu, Jovica Arsic, pe care îl cunosc de foarte mult timp. Am lucrat împreună la echipa națională a Macedoniei în anii 2006-2007 și știu că este un antrenor care poate găsi toate secretele baschetului. În trecut, am jucat împortiva lui Mladenovic, care este un jucător minunat. Aceeași părere o am despre Ross și Kuksiks. Sunt doi jucători de nivel ridicat. Din echipa Piteștiului nu trebuie să îl uitam pe Tudor, care, în opinia mea, este cel mai bun fundaș român. BCM U este un oponent dificil și o echipă care trebuie respectată.

foto: Daniel Chiriac

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!