Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Aco Todorov, declarații spumoase după meciul cu Oradea: „Voi deveni victima postacilor de pe facebook”

Eduard Popa, Mara Mihăilescu

Eduard Popa, Mara Mihăilescu
10.03.2019

aco todorov scm u craiova

Aco Todorov a vorbit după înfrângerea suferită de SCM U Craiova în fața celor de la CSM CSU Oradea în etapa a 6-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, Grupa Roșie, scor 79-83.

Todorov consideră că echipa sa a dominat primele 30 de minute, dar înfrângerea a venit din cauza prestației slabe din primul sfert:

„A fost un meci în care pe parcursul a 30 de minute am fost echipa mai bună. Am marcat cu 11 puncte mai mult decât Oradea în ultimele trei sferturi cumulat. Din păcate pentru noi un meci de baschet se întinde pe parcursul a 40 minute de joc efectiv. În primul sfert am acordat prea mult respect adversarului, probabil pe baza eforturilor făcute în ceea ce privește transferurile efectuate și mai ales bugetul alocat pentru legitimarea unor jucători precum Markovic și Carter.

În momentul în care am conștientizat că putem juca la nivelul echipei orădene am făcut acest lucru. Dincolo de începutul modest, consider că am pierdut acest meci și contactul cu Oradea din moment ce am călcat în afara terenului de două ori consecutiv în momente importante. În orice caz, nu cred că era suficient să câștigăm acest meci. Aveam nevoie de o victorie la cel puțin cinci puncte pentru a avea prima șansă la locul 3. Pentru moment se pare că suntem locul 4. Consider că avem nevoie de o victorie pentru a ne asigura avantajul terenului propriu în primul tur al playoff-ului.”

Referitor la posibilul match-ul din playoff, Todorov s-a dat de gol că ar prefera să întâlnească Oradea:

„Sigur. Am o preferință pentru primul tur. Am o preferință și pentru turul al 2-lea. Totuși, pe baza înfrângerii de la Oradea cred că preferințele mele nu se vor mai adeveri cel puțin pentru turul 2, dacă vom ajunge acolo. Nu voi discuta public despre numele adversarului pe care îl preferăm în sferturile de finală, dar avem o preferință. Totuși, vreau să accentuez că nu vom juca în așa fel încât să întâlnim adversarul pe care ni-l dorim. Dacă se va întâmpla să-l obținem e perfect, dacă nu asta e. Cert este că nu poți să sacrifici un meci sau un rezultat în mod deliberat.”

După aceea, antrenorul Craiovei s-a dezlănțuit. Acesta a vorbit despre pretențiile tot mai mari privitoare la echipa sa în ceea ce privește obiectivele din acest sezon și le-a dat peste nas contestatarilor:

„Oricum, vreau să accentuez care a fost obiectivul echipei din Craiova în momentul în care eu m-am alăturat: o victorie în playoff. După cum se știe această echipă nu a câștigat niciodată un meci în playoff-ul campionatului. Acesta este obiectivul în acest sezon. Sigur că ne dorim mai mult, fiecare dintre noi, dar eu vă spun ce obiectiv mi s-a trasat la începutul sezonului.

Știți însă foarte bine cum e în zona balcanică. Avem un obiectiv, începem să câștigăm și dintr-o dată ne trezim că vrem mai mult. Am început să aud că vrem semifinale, ba chiar finala. Inclusiv despre obiective de cupe europene am auzit deja. Sigur că ne dorim, dar nu trebuie să uităm de unde am pornit, care sunt posibilitățile noastre și care este realitatea. Repet, ne dorim cu toții rezultatele cele mai bune posibil, doar că trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să rămânem realiști.

Dacă îl întrebați pe Amedeo Casale, răspunsul lui va fi loc pe podium. După ce a declarat acest lucru i s-a interzis să mai dea interviuri. Există și varianta să pierzi în mod surprinzător niște meciuri și dintr-o dată te trezești cu postul amenințat. Știți cum a spus JFK: ‘victoria are o mie de tați, dar înfrângerea este orfană’. Așa că, atunci când pierzi se știe cine e unicul vinovat. În plus, avem acea categorie de oameni care nu dorm noaptea, au viață de familie tristă și se descarcă cu comentarii pe facebook. Achim e așa, Silvă e așa, Nini e așa, Todorov e așa… Nu glumesc. Ce fel de oameni credeți că stau noaptea pe facebook sau pe site-uri să comenteze și să desființeze un om și munca lui fără să aibă idee despre ce înseamnă această meserie? Cine face asta? După ce am spus toate astea e clar că voi fi victima preferată a postacilor pe facebook”, a mai spus Todorov la conferința de presă, potrivit 24secunde.ro.

*foto: Sportul Doljean

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Wrong,Aco!
    Surprize,surprize,Aco,un tip inteligent si bun profesionist,incepe sa devina trompeta celor ce-i sufla in cafea si al caror stil de viata e bazat exclusiv pe minciuna si manipulare!
    Afla,Aco draga,ca foarte multi fani te apreciaza si considera ca ai reusit rezultate net superioare valorii lotului!Care constientizeaza ca nu te poti lupta sus de tot cu puscarii ca Fraseniuk,Popa sau Radukic si expirati ca Boone sau Mijailovic!
    Si mai afla ca esti in eroare daca te iei de fani,niciun antrenor n-a castigat vreodata un asemenea razboi!Iar c
    u atat mai mult cu cat "tristii" aia va platesc salariile tie,lui Nini si altora,au macar dreptul sa-si dea cu parerea oricat de nepriceputi ar fi!
    Asa ca eu unul sper sa iti revii si iti urez mult succes!

    cu 5 ani în urmă (10.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!