Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Aco Todorov, ofertă din Kosovo

Bogdan Isailă, Eduard Popa

Bogdan Isailă, Eduard Popa
09.02.2019

Aco Todorov are un sezon foarte bun la SCM U Craiova. Oltenii sunt revelația sezonului și erau înaintea acestei etape pe locul 3 în clasamentul Ligii Naționale de Baschet Masculin, Grupa Roșie. Formația din Bănie a suferit o înfrângere în etapa a 4-a pe terenul liderului, BC CSU Sibiu, după un joc disputat și încheiat cu scorul de 77-68.

Prestația Craiovei din acest sezon a atras atenția celor de la Z Mobile Priștina, care îl doresc pe Aco Todorov. Antrenorul macedonean este principalul favorit să preia banca tehnică a liderului din Kosovo, după cum anunță gazetaolle.com.

Astăzi, 9 februarie, antrenorul celor de Priștina, Damir Mulaomerovic, a vorbit despre faptul că va lipsi câteva zile de la echipă din motive personale dar a negat faptul că ar părăsi banca tehnică a liderului din Kosovo, chiar dacă sursa menționată mai sus susține contrariul.

Z Mobile Priștina este lider solitar în Kosovo, acolo unde are 16 victorii din tot atâtea meciuri. Kosovarii sunt calificați și în optimile de finală ale FIBA Europe Cup, acolo unde vor da peste italienii de Varese.

Aco Todorov nu ar fi primul antrenor din România care ar ajunge la Priștina. Antonis Constantinides, fostul antrenor de Energia Târgu Jiu, a ajuns în capitala Kosovo-ului după ce problemele financiare a copleșit clubul gorjean.

Pentru Aleksandar Todorov, acesta al doilea sezon în România, dacă nu punem la socoteală timpul petrecut în stagiunea petrecută tot în Bănie când l-a înlocuit pe Rami Hadar. Macedoneanul a mai stat pe banca lui Dinamo București în sezonul 2015/2016 iar în total în țara noastră are un record de 29 de victorii și 30 de înfrângeri.  În cariera lui, Todorov a pregătit echipe precum MZT Skoje, Kumanovo, Vardar, Rilski Sportist, Balkan Botevgrad, KB Peja sau Levski Sofia.

foto: sportpictures.eu

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    ar fi nasol de tot
    pentru Craiova sa il piarda pe Todorov. Dupa ani la rand in care s-au scaldat in mediocritate, anul asta chiar pareau sa fie favoriti la top 4. Ultimele meciuri n-au fost chiar reusite dar tot cred ca dintre ei, TM si Pitesti, cele mai mare sanse la are Craiova pentru o semi-finala. In orice caz, pare om serios, nu cred ca pleaca la mijlocul campionatului...

    cu 5 ani în urmă (09.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!