Stiri Acvile

Acvilele joacă pe terenul liderului grupei, Slovenia

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.02.2018

Naționala de senioare a României are o misiune foarte dificilă în deplasarea din Slovenia, astăzi de la ora 19. Gazdele au preluat conducerea grupei E din calificările pentru Campionatul European din 2019 după ce au bătut Franța.

Tricolorele au obținut, acum patru zile, primul succes din această campanie de calificare, după ce în prima fereastră au fost învinse în ambele partide. România s-a impus în Finlanda cu 80-59. Ashley Walker a fost cea mai bună marcatoare a României cu 17 puncte, fiind aproape de double-double cu 9 recuperări.

Slovenia a preluat șefia grupei după ce s-a impus acasă în duelul cu vicecampioana europeană, Franța. A fost 68-62, iar Teja Oblak și Shante Evans au încheiat în double-double. Oblak a avut 18 puncte și 10 pase decisive, iar americanca naturalizată, 14 puncte și 12 recuperări. A fost a treia victorie consecutivă a Sloveniei, după cele din luna noiembrie.

În deschiderea acestei campanii de calificări, România și Slovenia s-au întâlnit la Oradea. Atunci oaspetele s-au impus cu 80-59 după ce au pus mari probleme cu presing-ul pe tot terenul. Slovenia a făcut două modificări la meciul câștigat cu Franța, față de cel din România. Lisek și Baric nu au jucat în 10 februarie, locul lor fiind luat pe foaie de Cvijanovic și Gwashavanhu. Lisek și Baric au fost decisive în partida de la Oradea, cu 41 de puncte împreună.

Și în lotul României au fost două schimbări la meciul de sâmbătă, față de cel din tur. Ioana Ghizilă și Irina Părău au jucat în Finlanda, în timp ce Romina Filip și Ildiko Nagy nu au făcut parte din lot. Irina Părău a debutat la naționala de senioare.

Cele două combatante de astăzi s-au mai întâlnit o dată într-un meci oficial. Se întâmpla în 1994, în calificările pentru europeanul din anul următor. Atunci tricolorele s-au impus cu 79-64.

Meciul dintre Slovenia și România se joacă astăzi, de la ora 19, la Celje. Tricolorele au nevoie de victorie cu liderul neînvins al grupei pentru a spera la calificarea la turneul final. Partida va fi arbitrată de Nikola Perlic (Croația), Ernad Karlovic (Bosnia-Herțegovina) și Anton Makhlin (Rusia), supervizați de Faton Kurshumlija (Kosovo). Meciul va fi transmis în direct pe youtube, aici.

*foto: Ville Vuorinen

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!