Stiri Acvile

Acvilele vor avea selecționer din Turcia în campania de calificare pentru europeanul din 2021

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.07.2019

Acvilele vor avea selecționer din Turcia în campania de calificare pentru europeanul din 2021

Naționala de senioare a României va fi condusă de Ayhan Avci în campania de calificare pentru Women's Eurobasket 2021. Turneul se va disputa în Spania și Franța, iar Acvilele speră să se califice din nou la turneul final după ce ultima dată au participat în 2015, din postura de gazde. Antrenorul turc de 47 de ani conduce de un deceniu Bellona Kayseri Basketbol, cu care a jucat în Euroligă și a ajuns de trei ori în finala EuroCup.

Ayhan Avci este născut în 15 februarie 1972 și a antrenat în ultimii zece ani aceeași echipă, sub diversele denumiri (Pankup Ted Kayseri Kojespor, Kayseri Kaski, Abdullah Gul University sau Bellona Kaisery Basketbol). În sezoanele 2014-2015 și 2017-2018 a avut-o în lot și pe lidera naționalei de senioare a României, Gabriela Mărginean. Cunoaște și alte componente ale naționalei care au evoluat în campionatul turc.

Cu Kayseri a disputat de trei ori finala EuroCup, în 2012 (69-55 și 52-75 cu Dynamo Kursk), 2013 (61-66 și 74-70 cu WBC Dynamo Moscova) și 2017(69-73 și 58-63 cu Yakin Dogu Universitesi). Are în palmares și clasări pe podium în campionatul turc, pe locurile 2 și 3, iar anul acesta a terminat pe poziția a 10-a. Și-a condus echipa în Euroligă în mai multe rânduri, reușind să o califice pentru prima dată la Final 8. Înainte să ajungă la actualul club, a mai antrenat pe Erdemir (2004-2005) și Galatasaray Istanbul (2006-2007).

Avci a pregătit și diverse naționale de junioare ale Turciei, fiind la această oră antrenorul reprezentativei U20. Aceasta va juca la Campionatul European, divizia B, luna viitoare și va debuta chiar într-un duel cu selecționata României sub 20 de ani.

Ayhan Avci se va afla pentru prima dată în postura de selecționer al unei naționale de senioare. A semnat până în februarie 2021, când se termină campania de calificare. Pe banca Acvilelor o va avea secundă pe Muge Berkalp, iar ceilalți componenți ai staff-ului vor fi desemnați în toamnă.

Naționala de senioare a României își va afla săptămâna viitoare adversarele din calificările pentru Women's Eurobasket 2021. Noul selecționer va avea un prim contact cu tricolorele după europeanul U20. Acvilele vor avea un scurt cantonament de pregătire și în 17 și 18 august vor juca două meciuri amicale cu Germania, la Berlin.

*foto: basketball.com.tr

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii