Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Adina Pop revine la CSM Satu Mare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.08.2018

CSM Satu Mare se va baza și în noul sezon pe Alexandra Uiuiu și Andreea Lazăr. Adina Pop revine la echipa din orașul natal după un sezon și jumătate la SCM Timișoara. Cele trei au jucat pentru clubul sătmărean în LN 3x3 în această vară.

Formația din Satu Mare a încheiat pe locul doi în Liga Națională de Baschet 3x3. CSM Satu Mare a postat, pe pagina de facebook, și un mesaj de felicitare pentru componentele echipei de 3x3, semnat de conducerea clubului. Clubul confirmă că cele trei vor face parte din echipă în sezonul următor.

„Felicitări Alexandra Uiuiu, Adina Pop, Andrea Olah, Andreea Lazăr și nu în ultimul rând lui Eli Pavel care a revenit și numai pentru o vară în tricoul CSM-ului. În afara lui Eli Pavel cu restul fetelor ne revedem și de la toamnă la CSM Satu Mare. Să sperăm că sezonul viitor vom trece peste această barieră a locului 2”, este mesajul transmis de conducerea clubului.

Astfel, Alexandra Uiuiu și Andreea Lazăr continuă și ele alături de CSM. De Andrea Olah se știa deja că are contract și pentru sezonul următor. Alături de ele vor fi în sezonul următor Andra Mandache și Anamaria Kadar.

Alexandra Uiuiu s-a alăturat celor de la CSM Satu Mare în sezonul 2016-2017, dar a jucat foarte puțin. Jucătoarea originară din Sibiu se recupera după o accidentare gravă la genunchiul drept și a prins doar două partide în campionat. În stagiunea precedentă a jucat în 23 de jocuri din LNBF și a jucat finala campionatului și a cupei cu sătmărencele, câștigând Liga Europei Centrale. Aceasta poate evolua pe pozițiile 2 și 3 și are 28 de ani. A avut medii de 14:32 minute, 2.5 puncte, 1 recuperare și 0.8 pase decisive în cele 23 de meciuri din campionat. În cupă a evoluat în 4 partide, cu medii de 22:23 minute, 2.3 puncte și 1.5 recuperări.

Înainte să meargă la Satu Mare a petrecut patru sezoane consecutive la CSU Alba Iulia (20120-2014), cu care a câștigat de două ori Liga Europei Centrale și a ajuns în finala campionatului și a cupei. A mai jucat un sezon la Alba, în 2010-2011. După aceea s-a transferat la CSM Târgoviște cu care a câștigat titlul în 2012. Mai are în palmares două titluri cu BC ICIM Arad (2006, 2008) și unul cu MCM Târgoviște (2010). În sezonul 2008-2009 a jucat în Austria, la UBBC APOsport Herzogenburg. A mai evoluat pentru Magic Sibiu.

Andreea Lazăr (Pop) va fi la al treilea sezon cu CSM Satu Mare, al doilea consecutiv. În precedenta stagiune a evoluat în 17 meciuri din LNBF, cu medii de 4.4 puncte, 1.5 recuperări și 0.7 pase decisive în 12:47 minute. Lazăr a mai jucat un sezon la formația sătmăreană, 2014-2015. Atunci a prins doar patru partide în campionat pentru că s-a accidentat la genunchi în luna decembrie. După ce și-a revenit a jucat două sezoane pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, cu care și-a trecut în palmares două titluri de campioană. Cea mai mare parte a carierei a petrecut-o la Universitatea Cluj-Napoca (2007-2014). Extrema de 28 de ani a mai jucat și la Oradea.

Adina Pop revine la CSM Satu Mare. Fundașul de 29 de ani a jucat la SCM Timișoara în ultimul sezon și jumătate. A mers la formația de pe Bega la mijlocul stagiunii 2016-2017. A pus umărul la promovare, iar în ultimul sezon a bifat 23 de prezențe în Liga Națională cu alb-violetele. A avut medii de 13:19 minute, 3.4 puncte, 1.3 recuperări și 1.2 pase decisive. Înainte să meargă la Timișoara, Pop a început sezonul cu CSM Satu Mare, jucând 13 meciuri în LNBF, cu 9:19 minute/meci și 1.6 puncte. Pop a mai jucat la CSM în perioada 2008-2010. A mai trecut de-a lungul carierei pe la CET Govora, SCM Craiova, CSU Alba Iulia, Nova Vita Târgu Mureș și CSM Târgoviște.  

De la CSM Satu Mare sunt confirmate deja plecările a două straniere. Marina Solopova s-a alăturat campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Taneisha Harrison va evolua în Ungaria după ce termină sezonul în Australia.

*foto: facebook Federatia Romana de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!