Stiri Liga I Masculin

Adrian Movileanu, noul lunetist al Ploieștiului

Costin Marinescu

Costin Marinescu
04.11.2013

CSU Asesoft Kaproni este echipa din Liga 1 de baschet masculin în care tinerii jucători legitimați la campioana României au șansa de a juca etapă de etapă. Astfel, aici primesc minute bune de joc baschetbaliști precum Andrei Ene, cei doi Ștefan, Neagu și Ianuli, cei doi Vlad, Dumitrescu și Negoițescu, și Adrian Movileanu. Pe ultimul, actuala ediție a campionatului l-a descoperit ca un veritabil aruncător de la mare distanță.

Movileanu a marcat în acest sezon al L1M 24 coșuri de la mare distanță, adică o medie de 4 reușite pe meci.

În partidele cu Știința București, Steaua CSM EximBank 2 și CSU Cuadripol Brașov, tânărul jucător din Ploiești a înscris câte 4 coșuri de la mare distanță, iar în acest weekend, în deplasarea de la Sf. Gheorghe, și-a trecut în cont șase astfel de reușite. Singurele meciuri în care Movi nu a atins cota 4 a fost cele cu Concordia Chiajna și Rapid București, în care a marcat doar de 3 ori de dincolo de semicercul de 6.75m.

Movileanu are în acest sezon o medie de 15.5 puncte pe meci, este liderul Asesoft 2 la acest capitol, iar dacă va continua în această notă, dezvoltându-și în special latura de ”lunetist”, îl vom vedea jucând, mai mult ca sigur, și în echipa mare a clubului ploieștean.

Meci Scor Puncte
Movileanu
Coșuri de
3 pcte Movileanu
@Chiajna 69-93 14 3
@Știința 76-67 18 4
vs. Steaua 94-86 17 4
@Cuadripol 77-96 16 4
vs Rapid 80-82 9 3
@Vabova 65-101 20 6

Foto: Mirela Oprea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!