Stiri

Adversari EuroCup - Banvit se întăreşte sub panou cu Gasper Vidmar

Radu Bărăian

Radu Bărăian
16.07.2015

Viitoarea adversară din grupele EuroCup a trupei pregătite de Hristu Şapera, Banvit Bandirma, a reuşit un transfer extrem de important în persoana pivotului sloven Gasper Vidmar

Vidmar are 28 de ani, măsoară 2.11 metri în înălţime şi evoluează desigur pe poziţia 5. Slovenul are deja în cartea de vizită trei formaţii importante din campionatul turc, mai exact Darussafaka, Fenerbahce şi Besiktas. 

În ediţia precedentă de campionat, Gasper a fost component al formaţiei din Istanbul, Darussafaka, echipă care a terminat sezonul regulat pe locul 3 cu un bilanţ de 21 victorii şi 9 înfrângeri. Baschetbalistul originar din Slovenia a jucat 32 de meciuri, timp în care a acumulat medii de 8.6 puncte, 5.3 recuperări, 1.3 pase decisive şi 8.2 la eficienţă, totul în 19.3 minute petrecute pe suprafaţa de joc. 

Alături de Fenerbahce şi Besiktas, Vidmar a strâns un număr important de prezenţe la nivel de Euroligă, 37. De asemenea, înainte de a ajunge în Turcia, sportivul a evoluat doar în ţara sa natală la echipe precum Union Olimpija, Geoplin Slovan şi Jance Prit. 

Gasper Vidmar este totodată un component important al naţionalei de seniori a Sloveniei. În 2013, la europeanul găzduit chiar de Slovenia, Gasper şi colegii săi au terminat pe locul 5, reuşind rezultate neaşteptate pe durata turneului. Vidmar a fost prezent pe parchet în 11 meciuri la EuroBakset, având medii de 5.5 puncte, 5.1 recuperări şi 0.6 pase în 17.7 minute jucate pe meci. 

Pivoţii Stelei CSM EximBank vor avea astfel un adversar extrem de puternic şi experimentat în persoana acestui centru sloven. Steaua şi Banvit se vor întâlni prima dată în data de 28 octombrie la Bucureşti, în timp ce returul va avea loc în Turcia pe 9 decembrie. 

*Foto: fenerbahce.org

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!