Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Agronomia București a oprit seria de 14 înfrângeri cu victoria de acasă cu ACS KSE Târgu Secuiesc

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.02.2019

Agronomia București a câștigat din nou în LNBF după 14 înfrângeri la rând în a doua grupă valorică din LNBF. Bucureștencele s-au impus acasă în fața celor de la ACS KSE Târgu Secuiesc cu 83-64, pe sferturi: 26-15, 21-16, 20-20, 16-13. La oaspete nu a jucat deloc Kayla Mobley, care are cea mai bună medie de puncte și recuperări în campionat. Agronomia s-a distanțat încă din finalul primului sfert și a avut un avans maxim de 24 de puncte. Gazdele au dominat la recuperare, cu 25 de mingi în plus prinse la panou.

Agronomia București le-a avut în formula de start pe Mihaela Chelariu, Alexandra Chițanu, Georgiana Plăvițu, Sonia Vilcinschi și Maria Militaru. ACS KSE Târgu Secuiesc a început partida cu Iringo Debreczi, Timea Czimbalmos, Hanna Holinka Miklos, Helga Csurulya și Ramona Danalache. Principala armă ofensivă a vizitatoarelor, Kayla Mobley, a fost pe foaie, dar n-a jucat deloc.

Holinka Micklos și Danalache au dus scorul la 0-3, dar au urmat două minute fără coș pentru oaspete. Plăvițu a înscris primele puncte ale gazdelor, iar Militaru și Chițanu reușeau primele triple, pentru 8-3. Debreczi și Csurulya (de la distanță) au egalat. Chelariu și Chițanu le-au distanțat pe bucureștence la 17-8 în minutul 7. Csurulya a răspuns cu o reușită de după semicerc și Boloni își apropia echipa la patru puncte, de la linia de fault. Plăvițu a reușit două triple la rând și a mărit ecartul la 12 puncte, iar Boloni a mai transformat o liberă și a stabilit scorul primei pauze, 26-15. Bucureștencele s-au distanțat la 20 de puncte după jumătatea sfertului secund, dar au avut aproape patru minute în care nu au înscris. Oaspetele au redus diferența până la 13 puncte, iar Chelariu stabilea scorul la pauza mare, 47-31.

Diferența s-a menținut între 16 și 19 puncte în primele patru minute de după revenirea de la vestiare. Gazdele s-au dus la +23 după jumătatea sfertului trei, dar finalul acestuia le-a aparținut covăsnencelor, care au redus din nou ecartul. La ultima pauză tabela arăta 67-51 după un parțial de 20-20 în a treia perioadă de joc. Agronomia s-a distanțat de două ori la 24 de puncte (diferența maximă) în sfertul patru și covăsnencele au marcat ultimele cinci puncte ale partidei. Scorul final a fost 83-64 și Agronomia București câștigă din nou după 14 înfrângeri la rând în această ediție de campionat. Ultimul succes al bucureștencelor data din 20 octombrie, la un punct acasă în fața Rapidului.

La meciul din etapa a 7-a a Grupei Galbene din LNBF, diferența s-a făcut din interiorul semicercului și la recuperări. Agronomia a marcat 26 de coșuri de două puncte față de 17. A fost egalitate la reușitele de la distanță, 5-5, iar la libere transformate scorul a fost 16-15. Diferența a fost mare și la recuperare, 58 pentru gazde și 33 în dreptul oaspetelor. 33 de puncte au înscris bucureștencele după recuperări ofensive, față de 6. 25-7 a fost scorul la puncte înscrise pe contraatac.

Helga Csurulya a fost coșghetera partidei cu 18 puncte (3x3) pentru oaspete, plus 7 recuperări. De la ACS KSE Târgu Secuiesc au mai înscris: Csimbalmos 13 puncte (5 pase decisive), Danalache 11 puncte, Boloni 8, Holinka Miklos 7, Lenart 2 și Debreczi 2 și Ardelean 2 puncte (5 recuperări).

Două jucătoare de la învingătoare au încheiat în double-double. Mihaela Chelariu a avut 17 puncte și 11 recuperări, iar Claudia Ușurelu, 14 puncte și 11 recuperări. Pentru Agronomia au mai înscris: Chițanu 14 puncte, Plăvițu 12 puncte (8 recuperări, 7 pase decisive), Militaru 7 puncte, Rantz 6 puncte (9 recuperări), Vilcinschi 4 puncte, Neagu 3, Brudea 2, Anastasescu 2 și Tintar 2 puncte.

Agronomia București ajunge la 20 de puncte după 3 victorii și 14 înfrângeri în a doua grupă valorică, fiind pe locul 6, la un punct în spatele celor de la CSM Alexandria care au un meci un plus. ACS KSE Târgu Secuiesc urcă pe locul trei în Grupa Galbenă, cu 26 de puncte după 9 victorii și 9 înfrângeri. Covăsnencele sunt la egalitate cu CSU CSM Oradea (11/5), dar bihorencele au două meciuri mai puțin. ACS KSE Târgu Secuiesc este la trei puncte în spatele Rapidului, care are mari șanse să obțină ultimul loc de play-off.

Conform programului de pe site-ul federației, Agronomia București urmează să joace în 20 februarie la Oradea, restanța din etapa a 6-a, iar o zi mai târziu este programată restanța din etapa a 2-a dintre ACS KSE Târgu Secuiesc și Agronomia.

*foto: Alina Cojocaru Photography

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!