Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Al 18-lea meci Oradea - Timișoara

Adrian Micinic

Adrian Micinic
26.10.2012

CSM Oradea și BC Timișoara se vor duela pentru a 18-a oară în cadrul oficial. Cele două se vor confrunta vineri (26.10), cu începere de la ora 20, la Arena Antonio Alexe.

Istoriul o favorizează pe BC Timișoara, câștigătoare a 12 confruntări directe cu CSM Oradea. În plus, bănățenii au câștigat ultimele patru jocuri oficiale disputate împotriva bihorenilor.

Va fi cel de-al 9-lea meci pe care Oradea îl găzduiește și adversar este BC Timișoara. Scorul este de 4-4.

În sezonul precedent CSM Oradea și BC Timișoara s-au întâlnit de trei ori. Pe lângă cele două dueluri directe din sezonul regulat al campionatului (90-78, respectiv 85-81), cele două s-au luptat și în semifinalele Cupei României (79-74).

Primul joc oficial între aceste cluburi s-a consemnat în urmă cu exact șapte ani. Mai precis pe 29 octombrie 2005, pe malul Crișului Repede. Roș-albaștrii au învins cu scorul de 83-74.

În primele două sezoane ale CSM-ului în primul eșalon, victoriile în duelurile directe cu Timișoara, au fost împărțite. Fiecare a învins pe teren propriu. Au urmat cinci victorii consecutive pentru Timișoara, serie întreruptă de abia după venirea lui Cristian Achim pe banca CSM-ului, în primăvara anului 2010.

A mai urmat o victorie în campionat pentru CSM Oradea, respectiv două calificări ale Timișoarei în cupă și două succese ale alb-violeților în campionat.

De notat că CSM Oradea are o singură victorie la Timișoara, scor 71-63, în Cupa României, inutilă în condițiile în care diferența înregistrată nu a asigurat calificarea mai departe. Așadar, CSM-ul nu a învins niciodată la Timișoara într-o partidă de campionat!

Bilanțul lui Cristian Achim în calitate de antrenor al lui CSM Oradea în meciurile cu BC Timișoara este de 3-6.

Bilanțul lui Predrag Badnjarevic în calitate de antrenor al lui BC Timișoara în meciurile cu CSM Oradea, precum și în duelurile cu Achim, este de 3-0.

Marius Ciulin și Ciprian Stoica au arbitrat două meciuri CSM Oradea - BC Timișoara în sezonul 2011/12. Este vorba despre partida de la Timișoara, din campionat, respectiv cea de la București, din semifinalele cupei.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!