Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Al 3-lea start fals pentru Asesoft

Adrian Micinic

Adrian Micinic
07.10.2013

CSU Asesoft Ploiești a început fals pentru a 3-a oară în ultimul deceniu. Multipla campioană a României a cedat la Mediaș, scor 74-78, în prima etapă din sezonul regulat al Ligii Națională de baschet masculin - ediția 2013/14.

Formația pregătită de către Vladimir Arnautovic a mai pierdut în prima etapă a sezonului regulat în edițiile 2008/09, respectiv 2011/12. De notat că Asesoftul cedase, în calitate de campioană în exercițiu, în runda inaugurală a sezonului regulat în urmă cu cinci ani. Atunci prahovenii au fost învinși la Pitești cu scorul de 92-86.

În ediția 2011/12, CSU Ploiești a pierdut în propriul fief, pe mâna campioanei în exercițiu la acea vreme, U Mobitelco Cluj. Rezultatul final al acelei partide a fost de 97-95. Cu alte cuvinte la modul general în ultimii zece ani, se întâmplă pentru a doua oară ca echipa campioană în exercițiu să fie învinsă în prima etapă de campionat în următoarea ediție.

Pe de altă parte, interesant este faptul că CSU Asesoft Ploiești nu a pierdut niciun meci în actuala formulă în compania unor adversari din România. Prahovenii au câștigat două turnee în presezon, la București și Craiova, câștigând toate partidele de pregătire disputate în compania adversarilor din România. În plus, Asesoftul a câștigat și primele două jocuri oficiale în noul sezon, în compania Timbei Timișoara.

Pe de altă parte, trebuie notat faptul că Gaz Metan Mediaș obține prima victorie în fața lui Asesoft după 30 de luni. Ultima victorie a ardelenilor datează din 2 aprilie 2011, scor 84-82, în fieful prahovenilor. În această perioadă, Ploieștiul a obținut opt victorii consecutive în duelurile cu Mediașul.

4 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Despre viteza de reacţie a lui Dado
    Pe vremea studenţiei mele, aveam un profesor care ne ţinea un seminar între orele 18-20, al treilea în acea zi. El ne spunea „… deşi ar trebui să fiu obosit, acest seminar merge cel mai bine. Abia acum mă prind eu de toate chestiile!...”. Tot aşa, prietenul Dado are nevoie de ceva timp să se prindă ce are în lot. Nu vă bucuraţi, sau bucuraţi-vă de prezent pentru că, aşa cum aţi constatat, după ce se prinde, e redutabil. N-o să-l vedeţi prea des pe J Flowers cu procentaj de 1/11 la aruncări de 3 puncte, dar nici pe Mandache cu 5/8 la toate meciurile, deşi e unul dintre favoriţii mei, alături de Nicoară. S-ar putea să-l vedeţi pe Filipovic şi, vă garantez, n-o să fie prea comod.Eu sper ca Dado să-i aducă pe băieţi la nivelul necesar ptr a face faţă onorabil în Eurocup. Celor care se bucură, aş zice eu în mod stupid şi anticipat, de un eşec lamentabil al Asesoftului, le-aş aminti că, la precedenta ediţie a Eurocup la care a participat, a avut un palmares de 4 victorii şi 6 înfrângeri, ceea ce, ţinând cont de adversari, nu e chiar rău.

    cu 10 ani în urmă (08.10.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    ......
    La ce lot are Asesoft-ul ,anul asta, ar trebui sa castige atat Cupa ,cat si Campionatul la pas!
    Altfel,un singur lucru nu inteleg: cum a ajuns Flowers la 1/11 de la trita?...unde a fost Arnautovic?

    Asa cum am spus ca victoria Mediasului ii apartine in mare masura lui Tenter,care a pregatit exceptional meciul(tactic),afirm acum ca Asesoft-ul a pierdut datorita lipsei de inspiratie a lui Arnautovic!...in fine, Asesoft-ul e capabila sa castige urmatoarele 25meciuri si atunci p-asta il trecem ca ''accident''!

    cu 10 ani în urmă (08.10.2013) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    @vladut
    Esti putin incorect fata de Tenter pe care tocmai il lauzi si fata de jucatori. Daca castiga GMM este un accident. Ce va fi daca si Craiova va castiga unul din cele doua meciuri din LNBM?
    Ramon are dreptate: Dado, se stie adapta si stie sa obtina eficienta si randament de la echipa in playoff. Chair daca aceasta eficienta este "potentata" si de ajutorul fluiericilor cateodata.

    cu 10 ani în urmă (08.10.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    .....
    Sunt 2 lucruri diferite: Tenter a pregatit foarte bine acest meci, impreuna cu jucatorii sai, care au pus in practica planul lui Tenter si valoarea lotului lui Asesoft care e indiscutabila!....acel meci GMM l-a casigat absolut meritat!

    cu 10 ani în urmă (08.10.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!