Stiri

Alba Berlin a trecut cu 3-0 de Oldenburg și s-a calificat în finala ligii germane

David Istrate

David Istrate
10.06.2019

Alba Berlin a avut un sezon excepțional, reușind să se califice atât în finala Eurocup, cât și în finala Bundesligii. Formația antrenată de Aito Garcia Reneses a câștigat duminică (10.06) în fața lui Oldenburg, cu scorul de 100-89, și a obținut astfel cea de-a treia victorie consecutivă în semifinale.

Alba Berlin este una dintre cele mai spectaculoase echipe din campionatul german. Acest lucru nu se datorează doar stilului de joc, ci și suporterilor. Formația ce dispută meciurile de pe teren propriu în Mercedes-Benz Arena are parte de una dintre cele mai fidele mase de suporteri, aceștia fiind atrași de stilul modern al organizației din Berlin. De altfel, în urmă cu 18 luni, site-ul nostru a publicat un reportaj cu atmosfera din arena germană, la o partidă între Alba Berlin și Herbalife Gran Canaria.

De la acel moment, echipa galben-albastră a devenit din ce în ce mai bună și în acest sezon a jucat finala Eurocup. Pe plan intern, Alba Berlin a terminat pe locul al treilea sezonul regulat, nimerind cu Ulm în primul tur de playoff. Trupa din capitala Germaniei s-a impus cu ușurință, scor 3-0, și apoi a trecut de Oldenburg cu același scor (93-100, 79-68, 89-100). Prin urmare, Alba Berlin s-a calificat în finala Bundesligii, acolo unde o va întâlni pe Bayern Munchen.

Ultimul act al campionatului va începe de-abia duminică, 16 iunie, pe terenul lui Bayern. După trei zile, în 19 iunie, va avea loc meciul doi, de această dată în Berlin, iar apoi cele două formații se vor reîntâlni în Munchen, în 23 iunie. Dacă este cazul, ultimele două confruntări se vor desfășura în 25 și 28 iunie, în Mercedes-Benz Arena.

Dincolo de calificarea în finală, acest rezultat i-a asigurat Albei Berlin revenirea în Euroligă, acolo unde nu mai fusese prezentă din sezonul 2014-2015. Așadar, în acest moment, se cunosc toate echipele ce vor evolua în următorea stagiune în cea mai importantă competiție europeană.

*foto: albaberlin.de

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!