Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Alba Iulia câştigă la Târgovişte şi îşi consolidează poziţia a doua

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
25.01.2014

46-56

12-14; 4-8; 19-15; 11-9 
12-3 Statistica 14-1

Apărarea a fost cuvântul de ordine pentru antrenorii ambelor echipe, dovadă şi numărul relativ mic de puncte marcate dar mai ales procentajele aruncărilor din acţiune 31% pentru CSM Târgovişte respectiv 35% pentru CSU Alba Iulia. Dacă nu face paşi greşiţi în faţa unor adversare mai slab cotate, echipa din Cetatea Unirii nu mai poate coborî sub poziţia a doua la finalul sezonului regulat.

Începutul partidei este unul echilibrat iar până la jumătatea primuli sfert se înscriu doar două coşuri din acţiune, câte unul de fiecare parte. Porchia Green deschide balul pentru gazde dar imediat Chadijah Whittington egalează de la linia de libere şi Saşa Cadjo aduce Alba la conducere. Oaspetele reuşesc 6 puncte consecutive când veterana Larisa Toma duce scorul la 10-3, dar dâmboviţencele revin şi egalează la 10 prin Jenna Smith. Pe finalul perioadei, aceeaşi Sasa Cadjo reuşeşte 2 puncte pentru a asigura conducerea echipei sale la prima pauză (12-14).

Se ratează şi mai mult în debutul actului secund, Chadijah Whittington reuşind să spargă gheaţa după mai bine de 3 minute. Jenna Smith răspunde pentru Târgovişte dar tot vizitatoarele au iniţiativa şi se desprind la 6 puncte după coşul marcat de Alexandra Uiuiu. Porsche Poole îşi trece în cont primele puncte după aproape două sferturi jucate dar Breana Salley transformă două aruncări libere pentru a păstra ecartul intact (16-22).

Pauza mare este un sfetnic bun pentru echipa lui Dan Fleșeriu care se lansează în cursa de urmărire. Porchia Green înscrie 7 puncte în mai puţin de două minute şi jumătate şi Miroslav Popov solicită timp de odihnă. Sasa Cadjo distanţează din nou echipa din Alba dar inevitabilul se produce şi Porsche Poole egalează la 31. Finalul de sfert le aparţine vizitatoarelor dar înaintea ultimelor 10 minute avem o diferenţă de un singur coş: 35-37.

Breana Salley şi Chastity Reed forţează desprinderea pentru ardelence dar Porsche Poole reuşeşte un coş cu fault şi transformă şi aruncarea liberă suplimentară pentru a reduce ecartul la 3 puncte. În urma acestei faze s-au dictat şi două faulturi tehnice, câte unul pentru Porchia Green şi Chastity Reed. A fost ultima zvâcnire a gazdelor pentru ca mai apoi echipa din Alba Iulia să reuşească o nouă serie de 6 puncte consecutive. Elevele lui Dan Fleșeriu sunt obligate să faulteze repede pentru a-zi trimite adversarele la linia de fault. Din păcate pentru dâmboviţence, acestea nu au putut finaliza cu succes acţiunile ofensive în timp ce oaspetele au avut mâna suficient de sigură la aruncările libere. Chastity Reed punctează pe contraatac în timp ce ultimele secunde se scurg de pe cronometru şi Alba Iulia se impune meritat lângă Turnul Chindiei (46-56).

Remarcatele partidei au fost: Porchia Green (12 puncte, 9 recuperări), Porsche Poole (16 puncte) şi Jenna Smith (8 puncte, 9 recuperări şi 2 intercepţii) de la gazde respectiv Larisa Toma (8 puncte, 10 recuperări, 2 capace), Chadijah Whittington (11 puncte, 4 recuperări) şi Chastity Reed (8 puncte şi 6 recuperări) pentru ardelence.

Sursa foto: Sorin Stanciu - CSU Alba Iulia

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!