Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Aleksandar Rasic, noul jucător al celor de la Steaua CSM EximBank

Dan Oancia

Dan Oancia
02.09.2015

Steaua CSM EximBank București a perfectat astăzi un nou transfer. Venit din Turcia, de la Konyaspor, Aleksandar Rasic, sârbul de 31 de an, este noul jucător al roș-albaștrilor. În cele 29 de partide în care a evoluat sezonul trecut, baschetbalistul de 1.95 de metri și 90 de kilograme a bifat medii de 9.1 puncte, 1.6 recuperări și 3.3 pase decisive.

Rasic a fost votat în 2010 de către site-ul eurobasket.com ca făcând parte din cea de-a doua cea mai bună echipă formată din jucătorii din campionatul Serbiei. În 2013 a participat alături de naționala țării sale la calificările pentru Campionatul European, unde în 10 meciuri a adunat medii de 4.4 puncte, 1.6 recuperări și 1.8 pase decisive.

Baschetbalistul sârb și-a început cariera în 2003, atunci când a jucat pentru Borac Cacak, pentru ca în perioada 2004-2007 să evolueze pentru cei de la FMP Zeleznik. După ce în luna martie a anului 2007 a semnat cu turcii de la Efes Pilsen, Rasic a schimbat repede taberele, ajungând în luna august a aceluiași an la Alba Berlin, în Germania. Partizan Belgrad, Trabzonspor sau Montepaschi Siena, alături de care a câștigat campionatul și Cupa Italiei, se numără printre echipele din CV-ul lui Aleksandar Rasic.

Noul jucător al Stelei a câștigat de 3 ori Liga Adriatică, în 2006, 2009 și 2010, fiind și de două ori campion al Serbiei, în 2009 și 2010. Anul petrecut în Germania, la Alba Berlin, l-a încununat cu un titlu, iar în 2012, pe când îmbrăca maieul lui Lietuvos Rytas, a participat în All-Star Game-ul din Lituania.

7 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    dada
    Curios de unde are echipa ministrului plagiator atatia bani....imi e scarba !

    cu 8 ani în urmă (02.09.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe funfunball :

    cronicaru
    De la Ponta, de la cine altcineva !

    cu 8 ani în urmă (02.09.2015) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    finante .....banci?
    Ca sa nu va mai pierdeti timpul cu speculatiile :) numele EXIM BANK va spune ceva?

    cu 8 ani în urmă (03.09.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cione77 :

    ...la rand steaua...
    a disparut asesoft si ati luat-o la tir pe steaua...
    wtf ???

    cu 8 ani în urmă (03.09.2015) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești ZZZ :

    Banii Stelei
    Nu m-ar mira sa fie si Ghita pe fir intr-un fel sau altul...

    cu 8 ani în urmă (03.09.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    @cione77
    Eu sper ca sa nu se confirme nimic dar totul a pornit de la "transferurile" pe ruta Asesoft-Steaua iar "cireasa de pe tort" a pus-o Ponta cu "donarea" salariului. Stiam dinainte ca la federatie detin toate functiile de conducere.
    Eu nu sunt bonav de "scenarita" dar mi se pare periculos ca o echipa sa aiba atata putere :
    Din punctul meu de vedere cel mai gav e ca au sponsor o banca de stat. E adevarat ca sunt echipe care primesc bani de la bugetele locale dar aceia nu sunt bani pt salarii. Pt salarii trebuie sa ai sponsori, care sunt cam greu de gasit. Steaua isi permite jucatori cu salarii mari pt ca ii plateste statul prin intermediul Exim, deci ii platim si noi ca si contribuabili. Daca sunt de acord ca sa contribui prin intermediul primariei la bugetul CSM-ului pt ca este echipa orasului, nu pot fi de acord ca sa contribui prin intermediul Exim-ului la bugetul Stelei pt ca nu ma reprezinta.
    In concluzie, problema e ca daca vrea, Steaua poate "strica" acest campionat. S speram ca sunt doar "coincidente" si vom avea un campionat frumos.

    cu 8 ani în urmă (04.09.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Sa inceapa razboiul episodul doi. Imi si imaginez cum va fi integrata steaua in UE in momentele tensionate. Altfel suna cu steaua in capat, in loc de asesoft...parca e mai melodios:)) Lipseste doar Burlacu din angrenaj

      cu 8 ani în urmă (04.09.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!