Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Aleksandar Todorov: „Obiectivul nostru este în continuare să reușim să ajungem la 7 victorii”

David Istrate, Eduard Popa

David Istrate, Eduard Popa
03.12.2018

În această seară, CSA Steaua București a avut un meci foarte dificil în compania lui SCM U Craiova, singura echipă din grupa valorică A cu o singură înfrângere până în acest moment. Oaspeții au dominat jocul ajungând și la o diferență de peste 20 de puncte, dar gazdele au revenit și au fost aproape de a răsturna scorul. În cele din urmă, SCM U Craiova s-a impus la o diferență de 7 puncte, scor 72-65.

La finalul întâlnirii, Aco Todorov, antrenorul oltenilor, a acceptat să ofere o scurtă declarație site-ului nostru în care a abordat mai multe subiecte legate de echipa sa.

„În primul rând, noi am jucat împotriva unei echipe foarte bune și era prea optimist din partea noastră să credem că vom reuși să ne menținem tot meciul la o diferență de 25 de puncte. Știam că într-un anumit moment, jucând acasă, ei vor încerca să revină, și au făcut asta. Desigur, nu s-au apropiat la așa o diferență încât să fim în pericol, dar nu a fost nici plăcut pentru noi în ultimele două minute.

Noi am marcat 48 de puncte în prima repriză și apoi doar 24 în cea de-a doua și am făcut 23 de greșeli, mult prea multe pentru o echipă serioasă ce își dorește să fie în vârful clasamentului.

În același timp, trebuie să avem în minte faptul că noi astăzi am jucat fără Gajovic, jucător ce constituie o piesă foarte importantă în puzzle-ul nostru. Eu i-am spus să continue să joace chiar dacă are niște probleme cu spatele, dar până la urmă ne-am dat seama că am fi riscat să îl pierdem pentru următoarele două jocuri. Așa că am decis să îl păstrăm pentru acele partide și asta face victoria noastră și mai importantă, pentru că am învins fără unul din cei mai buni jucători ai noștri. Despre arbitraj nu mă pot pronunța pentru că nu intră în atribuțiile mele.”

În continuare, tehnicianul craiovenilor a vorbit despre câteva aspecte particulare care au dus la victoria elevilor săi.

„În cele 6 victorii pe care le-am reușit până în acest moment, aceasta este doar a doua oară când câștigăm lupta la recuperare. Am câștigat contra Oradiei la 10 recuperări și astăzi contra Stelei la 12 recuperări. Dar trebuie să avem în minte faptul că astăzi am jucat cu o echipă puțin mai înaltă, având mereu în teren doi jucători înalți, Radovic, Jason, Berceanu și Popa, și am avut 15 recuperări ofensive. Nu contează câte au avut ei, acesta este singura categorie la care am câștigat azi. De exemplu, la greșeli, așa cum am spus, noi am avut 23, de la linia de 3 puncte am avut 25%, în timp ce în mod normal avem 41%, iar ca procentaj general al aruncărilor am avut 39%. Prin urmare, singurul avantaj pe care l-am avut a fost la recuperări.”

De asemenea, Todorov a prefațat și confruntarea cu CS Dinamo București din următoarea etapă.

„Într-adevăr, ei nu au nicio victorie la momentul actual, dar pentru mine, acestea sunt cele mai periculoase dueluri. Văzând că nu au nicio victorie, mulți se gândesc că va fi ușor și de-obicei încep mai slab și atunci tot jocul se schimbă. Acesta este un aspect pe care îl vom discuta, trebuie neapărat să fim la fel de motivați ca împotriva oricărui adversar pentru că Dinamo este o echipă bună. Faptul că ei au în acest moment 0-7 nu înseamnă că sunt o echipă slabă. Dinamo nu e o formație ușor de bătut, decât dacă noi mergem 100% pregătiți să dăm totul. Va fi foarte important să ne recuperăm fizic pentru că Mijajlovic a jucat aproape 37 de minute, Porter aproape 39, iar Radukic a fost pe teren 38 de minute. Prin urmare, este important să ne recuperăm pentru acel joc și apoi să înțelegem că în această ligă, în grupa valorică A, nu există echipe slabe pe care să le poți bate la 10-15 puncte, doar fiind prezent pe teren.”

În final, antrenorul oaspeților a afirmat din nou obiectivele pe care le-a impus echipei sale și a vorbit despre planurile de viitor pe care le are.

„Obiectivul nostru este în continuare să reușim să ajungem la 7 victorii, pentru că astfel ne-am asigura teoretic locul în Top 6 și în faza următoare. În momentul în care ne vom afla în Top 6 ne vom așeza și vom începe să ne gândim la alte obiective. Dar acum vrem să ne îndeplinim scopul impus la începutul sezonului și anume să câștigăm 7 partide. Pentru că din punct de vedere matematic, cu 7-7 ești 100% calificat în Top 6, prin urmare în momentul în care vom atinge această bornă, sperăm că sâmbătă, vom stabili noi obiective.”

În acest moment, cu 6 victorii și o singură înfrângere SCM U Craiova se află pe prima poziție în clasamentul Grupei valorice A și are și cu o partidă în minus. În următoarea etapă, formația olteană întâlnește cealaltă echipă din Capitală, CS Dinamo Știința București, cea care ocupă ultimul loc.

*foto: Andreea Vlase

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!