Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Aleksandar Todorov: „Peste 10 zile nimeni nu își va mai aminti cine a învins”

David Istrate

David Istrate
27.05.2019

Aleksandar Todorov: „Peste 10 zile nimeni nu își va mai aminti cine a învins”

Una dintre surprizele cele mai mari ale acestui sezon este SCM U Craiova, formație ce a reușit să ajungă până în finala mică, deși nu avea mari speranțe la începutul anului competițional. Trupa din Bănie a pierdut primul joc din cursa pentru medaliile de bronz, însă are șansa de a reveni în serie, pe teren propriu.

După partida câștigată de U-BT Cluj-Napoca, scor 89-82, Aleksandar Todorov, antrenorul oaspeților, a oferit o declarație în care a abordat diferite subiecte. Tehnicianul macedonean consideră că această serie nu are o importanță foarte mare, însă susține că elevii săi vor lupta și vor încerca să facă tot ce-i posibil pentru a obține medaliile de bronz.

În primul rând, în general, pe aceste meciuri pentru medaliile de bronz sau pentru finala mică, așa cum o numiți, le-aș defini drept fără sens pentru că nu aduc nimic. Mă refer că a câștiga medaliile de bronz într-un campionat nu este un obiectiv pentru nimeni. Prin urmare, știam că vom juca împotriva unei echipe, despre care nimeni nu se aștepta să se afle aici și care nu merita să fie aici. Dar acesta este sportul și am nimerit să jucăm împotriva unei formații la care nu ne așteptam niciodată. Am venit să fim competitivi și asta este partea care îmi place la ziua de astăzi. Da, am fost competitivi pentru că am avut patru zile după înfrângerea cu Sibiu și ne-am antrenat doar de două ori. V-am spus, acesta este, pentru mine, al 11-lea meci pentru medalia de bronz și am pierdut 10 până acum. Înainte de singura partida pe care am câștigat-o, ni s-a promis un bonus în Liga Balcanică, pe care apoi nu ni l-au mai dat. Astfel, chiar și acea unică victorie a rămas fără nicio răsplată. Am făcut ceea ce trebuia să facem. Vrem să repetăm același stil de baschet pe care l-am jucat azi pentru că am jucat un baschet bun. Ne dorim ca în Craiova să evoluăm la fel. Cine câștigă la final nu e așa de important. Peste 10 zile nimeni nu își va mai aminti cine a învins.”

Todorov a fost rugat să spună câteva cuvinte și despre jocul al doilea care va avea loc joi, în Sala Polivalentă, din Craiova.

Da, vrem să fim competitivi, nu vrem ca acum, după ce am lăsat o impresie bună tot sezonul, să terminăm ca niște pierzători care nu vor să lupte. Toată lumea se aștepta la maxim o victorie în playoff și în acest moment avem patru. Da, ne vom bate. Vom fi competitivi, indiferent de opinia mea despre această serie. Suntem profesioniști, suntem plătiți și atât timp cât vom fi plătiți, vom juca ca niște profesioniști. Nu contează ce crede antrenorul despre meciurile pentru medaliile de bronz.”

Având în vedere că finalul sezonului este foarte aproape, antrenorul de 45 de ani a făcut o analiză a ediției 2018-2019, din punct de vedere personal și din punct de vedere al echipei.

Din punct de vedere al echipei, este un succes. Această formație era fără nicio victorie în playoff. Obiectivul era să ajungem acolo și să câștigăm un meci. Primul obiectiv a fost să intrăm în Top 6. Ne-am calificat în Top 6 în 3 decembrie, când am bătut-o pe Timișoara. Am fost pe locul patru în 15 martie, chiar înainte de a juca împotriva Clujului. Știam că deja suntem siguri de a patra poziție. Am ajuns în semifinale și chiar am jucat un baschet competitiv în semifinale. Poate nu în primele două partide, dar acasă am evoluat bine. Prin urmare, am reprezentat o surpriză. Acum, din punct de vedere personal, am venit aici cu două trofee câștigate anul trecut. Prin urmare, să joc semifinala nu e cel mai mare succes pe care l-am avut ca antrenor.”

SCM Universitatea Craiova își joacă ultima șansă de a rămâne în cursa pentru medaliile de bronz joi, 30 mai, de la ora 19:00, în direct la FRBTV.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!