Stiri

Alex Olah, aproape de double-double în primul meci de playoff din acest sezon

David Istrate

David Istrate
25.05.2019

Vineri, 24 mai, Antwerp Telenet Giants și Kangoeroes Mechelen s-au întâlnit în sferturile de finală ale ligii belgiene de baschet. Jucătorii pregătiți de Roel Moors au făcut un joc excelent și s-au impus la o diferență de 22 de puncte, scor 94-72.

La finalul sezonului regulat, Kangoeroes Mechelen, echipa la care activează Alexandru Olah, s-a clasat pe poziția a 8-a, adunând 12 victorii și 24 de înfrângeri. Drept consecință, trupa pregătită de Paul Vervaeck a ajuns să joace în prima rundă a playoff-ului cu Antwerp Giants, probabil cea mai puternică echipă din EuroMillions Basketball League. Reamintim că această formație a găzduit Final Four-ul Basketball Champions League, reușind să obțină locul 3 în această competiție.

Având în vedere aceste aspecte, era greu de crezut că Antwerp Giants ar putea fi împiedicată de Kangoeroes Mechelen în drumul ei spre semifinală. Într-adevăr, câștigătoarea sezonului regulat s-a impus cu scorul de 94-72, adjudecându-și primele trei sferturi. Datorită acestui rezultat, Antwerp Giants conduce cu 1-0 și este la un pas de calificarea în faza următoare, deoarece, în Belgia, atât sferturile cât și semifinalele se joacă după sistemul 2 din 3.

Alexandru Olah s-a aflat pe teren pentru o perioadă de 27 de minute și a înregistrat următoarele cifre: 11 puncte, 8 recuperări și un capac. Acesta a avut o zi mai dificilă la nivelul aruncărilor de două puncte, terminând duelul cu 1/6, însă a avut 100% de la distanță (2/2). Cu un fault comis, patru obținute și trei greșeli, Olah a avut un indice al eficienței de +16, cel mai mare din echipa sa.

Din echipa internaționalului român s-au mai remarcat Carrington Love (15 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări) și Kwan Cheatham (15 puncte, 3 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție). De partea cealaltă, principalii marcatori au fost Paris Lee (16 puncte, 9 pase decisive, 3 intercepții, 2 recuperări), Tyler Kalinoski (15 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție), Ismael Bako (11 puncte, 4 recuperări, 2 intercepții, o pasă decisivă) și Dave Dudzinski (11 puncte, 3 recuperări, o pasă decisivă).

Următoarea confruntare va avea loc luni, 27 mai, pe terenul lui Kangoeroes Mechelen.

*foto: fiba.com/Alina Cojocaru

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!