Stiri

Alex Olah se află în probe la Umana Reyer Venezia

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
19.09.2018

Alexandru Olah, pivotul echipei naționale a  României, se pregătește în această perioadă alături de Umana Reyer Venezia. Sportivul originar din Timișoara se află într-o perioadă de try-out alături de fosta campioană a Italiei din sezonul 2016/2017 și deținătoare FIBA Europe Cup. Olah a mers în Italia imediat după jocul echipei naționale a României cu Macedonia din FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers de la Skopje și pentru moment a fost adus pentru îmbunătăți calitatea antramentelor, după cum anunță clubul italian.



Sezonul 2017/2018 a fost început de Alexandru Olah la U BT Cluj-Napoca. El nu a prins foarte multe minute la echipa lui Mihai Silvășan și a plecat în Olanda la ZZ Leiden, echipă cu care a jucat finala campionatului. În „țara lalelelor”, pivotul român a jucat 29 de partide și a avut medii statistice de 7.4 puncte, 4.1 recuperări, 0.8 pase decisive și 0.8 capace pe meci în 17 minute.

Alex Olah și-a început cariera profesionistă în sezonul 2016/2017 la Belfius Mons în Belgia. El a petrecut patru sezoane în NCAA la Northwestern Univeristy, unde a absolvit în anul 2016. Tot în vara lui 2016, Olah a participat alături de New Orleans Pelicans în NBA Summer League.

Umana Reyer Venezia are în acest moment doi pivoți în lot, pe Paul Biligha și Valerio Mazzola. Rămâne de văzut dacă Alex Olah îi va convinge pe italieni să fie păstrat în lotul de jucători pentru sezonul 2018/2019, în care echipa din Veneția va fi angrenată în Basketball Champions League, în afară de Serie A.

De menționat este faptul că Alex Olah este al doilea sportiv cu cetățenie română care ajunge la clubul din Veneția, după Ashley Walker care evoluează la echipă feminină a celor de la Umana Reyer Venezia.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!